neoznaceni nalezeni vlastni kese

Geoget neoznaci pri importu GPX souboru nalezeni vlastni kesky. Mam 6 kesi ktere jsem nalezl a po case adoptoval. Takze je vlastnim a zaroven mam platny nalez. Slo by to opravit?

Importu je vcelku jedno, jeslti mas kes nalezenou nebo vlastnenou:

• informace o vlastnictvi se generuje dynamicky az pri zobrazeni kese, a to porovnanim jmena, ktere jsi zadal do konfigurace Geogetu, se jmenem vlastnika kese. (hleda se jako podmnozina!)

• informace o nalezu se automaticky oznacuje pri importu logu, kde se stejnym zpusobem porovnava jmeno z konfigurace Geogetu ze jmenem autora logu.

A, vcelku prirozene, naksi nelze v seznamu mit zaznam zabarveny zelene a zaroven fialove, takze jedna barva vyhraje. Ale to nic nemeni na tom, jak bude GG kesku brat…

Krome barvy je tam u nalezenych kesek taky datum nalezeni a cervena fajfka. Takze barva radku me az zase tak moc nezajima. Nicmene datum nalezu ani fajfka se nenastavila. Zkontroloval jsem nastaveni a jmeno odpovida jak u logu tak i v programu taky jinak by nenastvavil ty ostatni nalezy :slight_smile: Co s tim?

GG standardne uchovava 5 logu. pogud je tvuj log mezi starsimi, nebude identifikovan.

Mam tam dokonce jen 3 logy a to jen sve v poradi write note, found it, owner maitenanace.
Budes li chtit, poslu ti GPX soubor.

Pak mas proste v geogetu nastavene svoje jmeno spatne.
Spis rekni, o jakou kesku konkretne jde a co mas presne nastavene v geogetu jako svoje jmeno.

V geogetu mam nastaveno RudaRaptor ve found it logu mam RudaRaptor a v majiteli (owner i placed_by) mam RudaRaptor sedi aji idcka.
Geoget mi pri importu nastavi vsechny jako nalezene krome tech co jsem adoptoval.

Ale jdi ty: RudaRaptor <> RaptorTeam

Viz. http://www.geocaching.com/seek/nearest.aspx?u=RudaRaptor

:slight_smile: tak si to prosim over a nastav primo v GPX souboru u par kesek sebe za autora a naimportuj si to. Prave jsem to zkusil :slight_smile: Skutecne staci pouze jmeno, ID se ignoruje.

Jenze me to funguje, vsem ostatnim to take funguje. Jen tobe ne…

Ty rikas: "v majiteli (owner i placed_by) mam RudaRaptor sedi aji idcka"

A ja rikam, ze ne, protoze u nekterych kesi mas evidentne neco jineho! Autorstvi kese se hleda v placed_by, kam si muzes napsat co chces, aby to fungovalo s vice autory najednou. (staci je tam vyjmenovat, a bude to fungovat vsem vyjmenovanym!)

Co ti k tomu mam vic rict?

Posli mi prosim kontakt a ja ti poslu GPX soubor, Muzes pak posoudit sam, zda to funguje nebo ne. B)

Tak jeste jednou:

Geoget importuje autora jako volne textove pole. Z GPX to bere z tagu groundspeak:placed_by. V pripade importu z HTML to je to, co je videt napsane jako owner, tedy takove to "…by nekdo" za nazvem kese.

Nasledne vezme jmeno, co mas nastavene v konfiguraci a pokousi se jej vyhledat jako substring v tomto textovem poli. Pokud se mu to povede, bere kesku jako tvoji vlastni.

A ted se podivej na tu stranku http://www.geocaching.com/seek/nearest.aspx?u=RudaRaptor. Vidis, ze nektere kese jsou "by RudaRaptor" a nektere "by RaptorTeam"? Geoget to bere jako dva ruzne autory, proto se ti oznaci bud jedno, nebo druhe, podle toho, co si zrovna v Geogetu nastavis jako svoje vlastni jmeno.

Resenim je nastavit placed_by tak, aby obsahovalo skutecne tve jmeno. Treba "RudaRaptor & team", a bude ti to chodit. (pokud mas teda v GG nastavene "RudaRaptor".)

Ale tak, jak to mas udelane ted, to proste vsechny tvoje kese oznacit nemuze.

Tak dobra, jeste jednou a pomalu. :smiley: Nemam problem s oznacenim kese v geodetu jako ze ji vlastnim. To funguje na jednicku. Problem mam s tim, ze tyto kese ktere vlastnim mi nenastavi pri importu jako nalezene. Vsechny ostatni ktere nevlastnim nastavi jako nalezene a nastavi i datum nalezeni. GPX soubor (My Finds Pocket Query) obrahuje napriklad u kesky Lamberk pouze 3 logy a vsechny na jmeno RudaRaptor a je tam i log Found it.

Vzal jsem na test uplne jiny GPX soubor a nastavil jsem u kesek ktere jsem nasel sebe za autora a tyto kesky se take nacetly do geodetu jako ze jsem vlastnik a take se nenastavilo datum nalezeni.

Označ si ji ručně, žes ji nalezl.

To bych musel pokazde vkladat datum nalezu rucne. Asi mi nakonec nic jineho nezbude. Chtel jsem aby byla opravena chyba v importu. B)

Kolik vlastníš nalezených keší? Nebo ony se ti ty nálezy po každém importu u vlastních smáznou?

Jo takhle! Konecne rozumim, co mas za problem.

Na vlastnich kesich se tve nalezy totiz vubec nevyhledavaji. Je to tak schvalne, protoze preci jen nalez vlastni kese neni zrovna obvykla vec. A navic, protoze na vlastnich kesich jsou uchovavany vsechny logy, byla by operace vyhledavani found-it logu zbytecne narocna.

Resenim je oznacit si takovyto zvlastni nalez rucne.

Mas pravdu a vzdavam to. :wink: Misto opraveni chyby je mozne ji povazovat za vlastnost a smirit se s tim.

To ale neni chyba, to je tak zcela schvalne udelane. Duvody jsem rekl.

Tak a ted chapu, proc se me u toho eventu ten nalez nenastavil…cha chá