Netradiční TB - TravelBook

Tak jsme dnes narazili v keši na opravdu netradiční TB - a to knihu. Ve skutečnosti to tedy TB není, i když TravelBook by byl hezký název. Jmenuje se to BookCrossing (www.bookcrossing.com) a princip je jednoduchý, najdeš , přečteš a pošleš dál. Samozřejmě zaloguješ, odkud kam a jak se líbila. Mě to připadá jako úžasný nápad, mohlo by se to rozšířit i na filmy a muziku.

Jak by si je přenášel? CD a DVD? Víme co jsou kačeři zač (s cizího krev neteče) tak si nedělám iluze jak by nosič vypadal. A nebo flashku? Ta zmizí s keše dřív než uděláš deset kroků. Ale myslím že kniha není špatný nápad.

Tak tam dame papirek k nejakym www a tam se podívaj na film a pak napisou jak se libil B)

Už mě takhle napadlo poslat paměťovku. Navíc nějakou nízkokapacitní paměťovku nebo flashku dneska už nikdo nešlohne, dyť stojí pár korun. CD/DVD se už nemusí vlézt všude a vadí tomu kdejaký škrábanec. U knížky bych se bála, že ju kdekam nenacpu - celkem škoda, protože to může být fakt hezké a zajímavé :slight_smile:

Už jsem jednou našel (v Břevnovském klášteře) nevelkou CF kartu, kam každý držitel mohl vložit jednu fotku. Poslal jsem ji dál, ale nebyla trasovatelná, takže nevím, jaké byly její další osudy. Původem byla zo Slovenska.

V moji kesi byl TB s fleskou. Ale mela malou kapacitu.
Ja mam TB s takovym malym notyskem a ten sbira razitka a samolepky kačerů.

Já s Chnapikem a Wilwarin vypouštíme TB - fotoaparát s jednorázovým foťákem - [tb]TB29FP0[/tb]. Tak jsem zvědav, jestli se vrátí a co tam bude za fotky…

To je fantastickej napad! Ja tu jeden takovej kompakt taky mam… hm. Skoda, uz jste nekdy videli ze by vytekla Alkalicka baterka? Ja prave ted, kvalita od CSA & CitiBank. :frowning:

Drzim Vasemu fotacku palce a at tam jsou nejaky pekny fotky :slight_smile:

Zazil jsem takovy fotak jako urcitou formu logbooku v jedne prazske kesi. Bohuzel autor skoncil s geocachingem driv nez stihl, alespon vysledky z prvni serie zverejnit.

Podle me je neco jineho ohmatana knizka, nez CD, DVD a Flashky. Nic proti nim, ale jako autor bych se bal, ze ji nekdo (spis i mudla) vezme. Kazdopadne myslenka je pekna. Jinak videl jsem i knizku s TB stitkem, myslim, ze tim se nic nezkazi.

Myslíš třeba takovýhle Log-TBook? ([cache]GC1GD1W[/cache])

Nebo snad tenhle? [tb]TBGJ8Q[/tb]

Něco takového udělaly(i? jsou to jen kluci) Rychlé šípy, když nechali obíhat korunu, ne?

V českých podmínkách jde o Knihotoč. http://www.knihotoc.cz