Nedávno jsem byl hledat kešku v českém ráji a v kešce větrná flétna jsme našli mimo jiné ,poklady" i tampón což mi přišlo trošku zvláštní byl sice zabalenej ale i tak do kešky to moc není.Lidi my obšas měli uvažovat co do kešky daj a když nic nemaj tak tam nic nedám a nic si nevezmu jenom se lognu. to je jenom můj takovej postřeh
Nezbývá než souhlasit, já v poslední době zase často nacházím v keškách kondomy (a bohužel i spoustu jiného odpadu, ale to se řešilo už v jiném vláknu) a ze vzdálenější minulosti si vzpomínám i na pár vložek. S křidélky!
O předmětech jako nožíky, sirky a zapalovače už bylo taky na fórech debatováno mnohokrát.
V pripade nevhodnyjch veci bych se neostychal je bez nejaky vzmeny klidne z kese odebrat a zahodit. Pripadne i napsat zpravu vkladateli. Je tu jista sance na napravu, treba je to jen nepoucena “lamka”. Tuhle jsem v logu videl OUT: orezavatko. Tak jsem zkouknul jestli nahodou nekdo orezavatko nevkladal a jelikoz ne, poslal jsem dotycnemu upozorneni. Jeste podekoval a pry uz to delat nebude ![]()
Už jsem si zvykl, že v keši nacházíme listí, staré jízdenky, nebo vizitky s adresami pochybných podniků. Ale dneska mě opravdu nadzvedlo tohle. 3 petardy a ještě napíše, ať si to lidi doma vysuší…
Že by tím myslel usušit doma na kamnech? A pokud jde o kondomy, vyřešila bych jimi částečně jak otázku nevhodného předmětu v keši, tak igelitového hospodářství -tedy natáhnutím kondomu přes kešku(nevhodný předmět již v kešce nebude, ale keška v něm).:-DDDDDD A u tamponů se jedná jenom o zamotanej pruh celulózy s provázkem a zabalenej se může někomu aji docela hodit..
Jenom taková otázka. Je lepidlo na duše také nevhodné? Docela bych založil kešku s vercajkem na opravu. Na druhou stranu co by z toho vercajku za okamžik zbylo, když už mizí i strouhátka za pár korun.
Ony většinou ořezka zmizí omylem. Mně už se asi dvakrát stalo, že sem si sáček s tužkou a ořezkem odložila do kapsy a pak zapomněla dovnitř zase vrátit. Všimla sem si toho až doma, ale měla jsem aspoň možnost to druhej den vrátit nazpět.
Lepení na kolo jsem v kešu už několikrát našel. Myslím, že to vhodné je. Ale vsadím se, že pokud pojedu bez lepení rozhodně píchnu někde jinde než u kešu s lepením. ;)![]()
S GC jsem začal teprve nedávno (před dvěma týdny) chodíme hledat s manželkou a dětmi - dva a pět let. Po nálezu kešku vždycky vysypu na celtu (jediný způsob jak předejít ztrátě a zničení věcí) a děti přehrabávají a vybírají co si vezmou. Dost na hraně jsou i odznaky, dneska se o jeden píchl, ale to se holt musí děcánko pohlídat. V případě, že bych našel petardy, nebo dokonce patrony jak někdo psal v jiném vlákně, tak okamžitě vyhazuju. Kondomy a tampony nám nevadí (pokud nejsou použitý:)) - doma je stejně děcka vidí a prostě to k životu patří. I když netuším proč to někdo dává do kešky, to je lepší tam nedat nic - viz výše.
Jo správnej názor. A stejně tady jde spíš jen o pocit rodičů. Dítě, které o tom nic neví to nepozná a dítě které to ví…tomu to ublíží stejně jako "dospělým". Jen rodiče se děsi pro Krista pána, vždyť v té keši je condom, ikdyž dítě vidí jen igelitovej obddélníček a nic víc nechápe. Ale budiž keše bez kondomů atd…
Ale co mě dosti irituje jsou kinder hračky. To bych zakázal :). A dneska jsem v keši Dvě trubky [cache]GCTTVD[/cache] našel jen zrezivělou kuličku a tři víčka od pet lahví. Tomu se říká trade!
No, mám spíš opačnej prolém… Vždycky se zapíšu, pak si odložím tušku a nalepím nálepku s nikem. A pak uklízím logbook do cache… A v 9-ti případech z 10-ti tam samozřejmě dám i tu svoji tušku
Propisky za 5 Kč mi neva, ale včera jsem tam nechal krásnou, těžkou…
:@ NJN, za blbost se platí ![]()
Přesně takhle jsem si na dvakrát odlovil super těžkou keš ve Stromovce. Těžkou myslím z pohledu odlovení, protože je na téměř na cestě věčně plné mudlů. Když jsem totiž chtěl logovat v další kešce, zjistil jsem, že jsem do té předchozí odložil svého Parkera. A to mi bylo fakt líto :D:D:D
Co se týká obsahu: mám tři "venkovské" a jednu pražskou kešku. Mám pocit, že úroveň kačerů je diametrálně jiná. Ta pražská je neskutečně náročná na údržbu, už to do logu ani nepíšu a nestačím ten svinčík vyhazovat. Obal od kešky se ztrácí nebo totálně ničí zhruba jednou týdně. Ty "venkovské" jsou v podstatě bezúdržbové a myslím, že dělají radost nejen mně. Za to všem nálezcům dík.
Naprosto souhlasím, myslím, že jde také o dostupnost kešky. O jarních prázdninách jsme byli na Šumavě a kešky na Špičáku, Pancíři, nebo u Vydry, kam je dlouhá cesta, jsou plné krásných věcí, protože lidé, kteří se tam vydají, tam jdou hlavně kvůli tomu místu, a pokud chtějí měnit, tak dají něco pěkného jako poděkování.
Možné drive-in keše jsou většinou mnohem zabordelenější, důvod může být i v tom, že člověk, který loví jednu drive-in za druhou si nepřichystá žádné "poklady" a je mu celkem jedno, co mění, hlavně že mění, kdežto ten, kdo někam vyrazí pěšky nebo na kole si pár pěkných dárečků připraví.
Setkávám se s problémem, jak velké věci s sebu brát - někdy narazím na menší krabičku, která je přeplněná, jindy na obrovskou, ve které je pár malinkých věcí (což samo o sobě nemusí být nic špatného, hodnota předmětu přece neroste s jeho velikostí) a já mám také jen něco malého na výměnu.
Zajimalo by mě co tak různě do keší dávate?
Zatím jsme nalovili jen pár městskcýh keší a to co uvnitř občas najdem je opravdu hrůza. Snažime se vždycky dávat něco aspoň trochu pěkného, ale to co občas najdem… Teďka to byly dokonce 2 papírové kapesníky, urvané poutko z mikiny. Hrůza, ![]()
I když to spoustě lidí nepřipadá ideální, tak nejraději měním jednodílné figurky z kindrvajíček. Bez větších problémů můžeš mít několik kousků v kapse a výměna je poctivá.
Občas někde koupím nějaké drobnosti, třeba ručně malované magnety a tak měním i tohle. Nebo mám tématickou keš, věnovanou hrám, a tam dávám hrací kostky. Taky předmět, co Tě i nový nezruinuje ![]()
Jak kdy. Někdy pěknou svíčku, někdy nějáký ten pletený náramek, přívěšek na klíče nebo třeba pomůcku do domácnost - míval jsem asi 50 moc pěkných otvíráků od Radegastu ![]()
Představte si, že mimo jiné taky hračky z kindervajec. ![]()
Figurky, jak psal Kolombo, a vícedílné hračky vždy kompletní v ZIP pytlíku.
Pak taky občas nakoupíme nějaký ten magnet, mini plyšáky z IKEA (cca 15Kč, někdy mají ještě slevu) apod.
Já jsem zase slyšel o nějakém logu, do kterého kdosi napsal OUT: magnet a pak si do něj ještě postěžoval, že ta keš jaksi nedrží na tom místě, kde předtím držela ![]()
![]()
Využiju, že je to teď nahoře v diskuzích - jsem kačer-lama, jen pár kešek, většinou mikro, takže žádná trabl s výměnou. Ale už jsem měl dvě větších rozměrů, v jedný jsem měl trade propiska-kinderdrak, druhá kinderauto-hopík. Ale to jsou ty nízkonákladové trejdy.
Rozhodně nemám představu, co dát třeba za GWC (s vlastní sadou GWC chci počkat do léta, taková zkušební doba, jestli u GC.cz vydržím :o)) neřku-li za TB nebo GC.
Jako nováčka mě láká si začít sbírat GWC, ale co za ně? Nechat si zajít chuť až do léta nebo co? Help pls ![]()