Prosím o pomoc s následujícím ZASADNÍM problémem. Zakoupil jsem před týdnem tuto navigaci a celou dobu s ní fungoval.
Včera jsem ji po dohledání poslední kešky vypnul a po zapnutí nenajde satelity
.
Myslel jsem, že to mohly způsobyt vybité baterie a následné zaseknutí.
Zkoušel jsem ji resetovat dle návodu, který jsem zde našel a NIC.
Při startu jsem si všiml že jak tam naskakují ruzné texty, tak že tam chybí jeden, který myslím popisoval od koho je příjímač apod…
Koukal jsem že mám firmware 2.90 Existuje nějaký novější na garmin.com jsem našel jen 2.80.
Mám to zkusit přeinstalovat?
Nechce se my ji dávat na 30dní z ruky :(![]()
Děkuji za pomoc
Tak jsem zkusil přehrát firmware chipsetu, ale při přehrávání mě to hodilo hlašku viz.
Stává se to když to ukazuje že je hotovo 14% operace
Bod1 tomu trochu nerozumim kde to nastavit?
Bod2 oka
Bod3 oka
Diky
Garmina připojujte k PC vypnutého. Zapnout by se měl sám do režimu USB Flash. Aspoň OREGON mi to tak dělá.
Pokud jej nezapnu ručně tak se nic nestane, software ho nevidí.
Když jsem zkusil v nastavení dát připojit jako USB disk tak to zase nekomunikuje WebUpdater s GPS.
Nevím kde nastavit to GARMIN nebo HOSTITEL ? jestli je tím myšleno, nastavení jako USB disk a nebo klasické zapnutí s tím, že to jede jako GPS…
colorado a oregon se chovaji trochu jinak nez ostatni rady.
No ja kdyz jsem se podival na oblohu, tak jsem taky zadny satelit nevidel. Ale ted vazne, posledni verze je 2.80, zrovna vcera jsem se na to nahodou koukal. Jedinne co mne napada, zda mas nainstalovane ovladace na USB. Pokud propojis GPS do jineho USB portu, tak musis ovladace nainstalovat i na tento port a pak zas nekdy nechodi pripojeni na ten puvodni port USB. Tak mam radsi jeden konkretni port rezervovany na kominukaci s GPS a jinam tu GPS nepripojuji. To je holt drobna vada USB portu, zlata seriova linka RS232, ta byla jasne definovana.
Jinak mam taky Vistu HCx a pripojuji jak zapnutou tak i vypnutou k USB, nekdy dokonce i bez baterek a to zjistim az kdyz mi Vista zdechne po odpojeni USB.
Radsi si stahni posledni ovladace na USB z www garmin.com. Chce to instalovat ty ovladace rucne a ne je nechat nainstalovat automaticky, to jest musi se zadet cesta k ulozenym ovladacum.
Pokud chceš tuhle GPS připojit k počítači pro práci s WebUpdaterem, stahování a nahrávaní stop do/z MapSource, nahrávaní map, při nahrávání dat pomocí POILoaderu, tak musí být v režimu Garmin. I pokud stahuješ kešky z GC.com přímo do navigace. Kvůli tomuhle všemu se do počítače musí nainstalovat Garmin USB ovladače.
Jestliže to ale připojuješ jen jako jako další disk (USB Mass Storage), tak se to hlásí jako další disk a tohle by si počítač měl už obsloužit sám bez nějakých speciálních ovladačů.
Volba režimu je v Nastavení -> Propojení.
Colorado a Oregon se opravdu chovají jinak, takže Ti rady ohledně nich nepomohou…
Aha, děkuji za informaci.
No tak jsem se díval do systému a jsou tam ovladače 2.2.1.
Když jsem je stáhnul z www.garmin.com tak je to USBDrivers_221.exe soubor co jsem spustil a ještě jednou přeinstaloval, jelikož abych zadal cestu ručně tak to musí být soubor *.ing a ten jsem nesplašil.
Vše se tváři že je v pořádku, komunikuje, ale při tom update firmware chipsetu se to prostě na 14% zakousne a napíše tu hlášku…
Zřejmě bude muset zasáhnout vyšší moc a nebo servisní technik při záruční opravě :(![]()
To vypada na servis. Driv to bylo jednoduche, clovek zasel do pikodasu a mel odpoved do nekolika minut. Nelibi se mi tam ta verze firmware 2.90, kdyz posledni platna je 2.80. Ale muze to byt, take tim, ze existuje nova verze, jen neni na www.garmin.com, ale to se mi moc nezda. Jeste by stalo za moznost se obratit e-mailem na picodas, popsat jim problema napsat jim i seriové cislo pristroje, treba poradi.
Treba to je nova verze firmware, ktera se zatim zkousi a prave v tvem pristroji unikla do sveta. Sam jsem si uz uzil dost, kdyz jsem kdysi mel fungl novou Vistu Cx a tak jsem tehdy byl kazdy tyden v picodasu a stale cekal na upgrade firmware.
Tak ji mám zpět z reklamace :D:D , ale dostal jsem úplně novou, takže jsem nedostal odpověď na to kde byl problém…
Doufám, že se neobjeví stejná bota ![]()
Díky všem za pomoc