Google dnes uvedl novou službu Insight for Search. Slouží k analýze a srovnávání četnosti vyhledávání zadaných výrazů. Právě si s ní trochu hraju, porovnávám různá hesla.
Zkusil jsem zadat také slovo geocaching. Česká republika je s velkým náskokem na prvním místě ve vyhledávání tohoto slova. Až hluboko pod námi je Německo, Maďarsko, Portugalsko.
Dá se přepnout i na města, kde zase s přehledem vede Praha a až hodně daleko je Seattle (aby ne), Budapešť, Frankfurt.
Nevím, jak Google přesně určuje Regional Interest. Jestli bere v úvahu velikost populace, jestli jde třeba jen o nějaký index vzhledem k celkovému vyhledávání daného regionu. Ať je to ale jakkoli, jsme v ČR zjevně výrazně větší blázni než kdokoli jiný.
Já bych řekl, že se statistiky porovnávají s celkovým počtem hledaných hesel dané země, jinak by nás samozřejmě jiné země jednoznačně převálcovaly… Ale stejně je to velmi zajímavý výsledek.
Dnes jsem v Brne kolem poledne sel ze "zelnaku" na "moravak" a cestou jsem potkal asi 4 skupinky kaceru, jak drzi v ruce vytistenou mapu z Google s keskama a listingama zurive lusti A vcera vecer na Jakubskem namesti jsem potkal hned 2 takove skupinky v jeden cas
Dost čechů taky nepoužívá ‘záložky’ či ‘oblíbené…’ v prohlížečích, a ani paměť vestavěnou ve vlastní hlavě a taky odmítají napsat jediné písmenko do adresní lišty. Prostě do googlu, nebo seznamu nabušej ‘geocaching’ a nechaj si vyhledat odkaz na geocaching.com nebo .cz na kterej pak kliknou. B)