noční keš - odrazky - pomoc!

Ahoj všichni, neporadili byste, kde sehnat na noční keš nějaké odrazky-pruhy, pásy apod. Aby se z toho dalo něco vystřihávat. Vůbec nikde nic nemohu objevit.:frowning: Děkuji předem.
kubacom

Nějaké reflexní fólie nalezneš v sortimentu obou e-shopů zaměřených na geocaching (tedy zde a tady).

Pokud preferuješ kamenné obchody, zkus potřeby pro kutily na Florenci (Sokolovská ulice 7, kousek od výlezu z metra). Onehdy jsem tam reflexní pásku pořídil a dle internetových stránek by je měli mít v nabídce pořád.

Je-li to pro tebe příliš z ruky, zkoušel bych různé hobbymarkety a prodejny s doplňky pro motoristy. Tam by reflexní pásky také mohli mít.

ještě doplním kolegu:
nebo u každé benzínky budou mít reflexní vestu, ze které se dají odpárat ty pruhy. A vyjde to docela levně…

Zrovna nedávno jsem to také řešil. A nakonec jsme koupili u vietnamce reflexní vestu za 60Kč a odpárali pruh. Druhý nám ještě zbývá :wink:

jj, reflexni vesta je nej reseni z kazdeho hlediska - pruhu je tam pres dva metry, cena do stovky - coz je mezi 30-45 Kc za metr, pruhy jsou hodne siroke.

Pokud chceš, aby měl reflexní materiál opravdu extrémně vysokou odrazivost a životnost, sáhni po značkových - jsou ale hodně drahé. Objednával jsem reflexní 3M Scotchlite 983 - bílou (už nevím u jaké firmy - mám to doma)

Teď jsem našel:
http://www.hsw.cz/katalog.php?id=804489
http://www.hsw.cz/ftpko/ftp/Techlisty/CZ_3M_Reflexni_Folie_983_techlist.pdf

Je to 5cm široký samolepící plastový pás. Funguje silně retroreflexivě - to znamená, že odráží přesně ve směru dopadu světla z 8-mi metrů co jsem doma v bytě po zatemnění zkoušel, tak na čelovku, nebo baterku u hlavy velmi silný odraz téměř z jakéhokoliv úhlu, na baterku v ruce u kolen odraz dost sporadický. Pro geocaching to znamená dát do listingu, že vyžaduje vyloženě čelovku, nebo baterku v poloze u hlavy ;o). Naopak, když půjde kolem náhodou někdo s baterkou v ruce, nemuselo by jej hned praštit do očí že tu něco je.

Životnost 7 let a ve svitu reflektorů automobilu viditelnost až 1km jsou poměrně slušné parametry. Je to tenká plastová fólie, čili z hlediska stříhání bez problémů.

reflexní pásky se daj koupit v galanterii - kolega je tam kupoval, ale jaká byla odrazivost bohužel nevím

Taky jsem tohle dilema resil pred nedavnem. Nakonec jsem pouzil rozstrihanou reflexni vestu na ctverecky tak plus minus 1x1 cm… Z jednoho pruhu jsem jich vyrobil tak neco kolem 340. Trasa vede lesnim porostem, a je tak 3km dlouha. Ani jsem je vsechny nespotreboval, hodne mi jich zustalo + jeden cely pruh na reflexni veste…

Ve tme nadherne sviti a jsou pekne videt. Zatim je keska v provozu pouze chvili, ale zatim drzi pekne. Pry hodne zalezi na pouziti kvalitniho sekundoveho lepidla…

Odrazky z reflexní vesty mám na své night cache již přes jednu zimu a jsou OK (lepeno vteřiňákem). A Galdra na "NOCi" už myslím přes dvě zimy a upadla mu jen jedna..

U některých silnic 2. a 3. tříd jsou na stromech takový reflexní čtverečky.Tak že občas nějakej upadne se stává ne :wink: .Ale s tou odrazovostí to zas moc slavný nebude.

To lepíš odrazky na připínáčky? A není lepší to rovnou bouchat sešívačkou.

To ja jsem zkusil snad trvanlivejsi verzi. Kazdy reflexni kousek (odparany z vesty) jsem zalaminoval do silnejsi folie a pak prituk hrebickem mimo odrazku. Zatim pres pul roku v terenu a vse je v pohode.