Pár dotazů:
Znáte někdo z praxe tyto značkovače ?
Jsou aspoň z části tak kvalitní jak tvrdí reklamní popis?
Na jakou vzdálenost se dají spolehlivě vidět? /i když to bude asi dost individuální/
Jde mi spíš o ty bílý, potřebuju aby byly vidět v noci a ve dne byly nenápadný.
Díky za názory
Při nákupu jsem si nechal dva kuysky poslat a byl jsem dost zklamanej. Jsou to normální plastové připínáčky do korkové nástěnky s nalepeným kouskem nějaké reflexní samolepky. Ve dne jsou rozhodně vidět a v noci to žádný zázrak není.
Víc se mi líbily reflexní připínáčky, které použil PedroKV na svou plešiveckou keš. Ty jsou fakt ve dne invisible a v noci jsou vidět pouze s nasazenou čelovkou - s baterkou v ruce je nenajdeš
Na nocni kes jsem pouzil kombinaci klasickych plastovych odrazek a reflexni latku. Odrazky nic moc. Reflexni textilie je super, zalaminovany ctverecek 2x2cm je ve tme videt na 80m. Nejlevneji se da sehnat zakoupenim bezpecnostni reflexni vesty za par penez a z ni odparat dva pruhy.
jak pise milan, reflexni latka na obleceni je asi nejidealnejsi. a jeste oproti "spendlikum" si muzu vytrihnout co chci. maty treba na the village "krouzkoval" vetve.
jinak snad v kazde galanterii ci treba v latkach by meli prodavat i samostatne pruhy pro domaci nasiti, netreba parat vestu (ale na druhou stranu nevim, kolik samostatne stoji, jestli ta vesta nevyjde prekvapive levneji :))
Tady: http://www.altima.cz/inshop/reflexni-materialy-nasivaci/ je těch materiálů k dispozici mnoho a za dobré ceny. Z jedné pásky nastříháte hodně čtvrečků. Sám si z toho vyznačuju cesty pro zimní cesty lesem na koni když je tma
Který materiál z nich používáš ty a jak je to s viditelnosti ve dne/v noci (tj. zda ve dne nejsou moc vidět a v noci na kolik m a s jak výkonnou baterkou)
Já jsem při zakládání noční keše [cache]GC16QGR[/cache] dal na doporučení PedraV. Využil jsem samolepek na kola (mají v některých cyklo prodejnách). Jsou v různých barvách. Stříbrná je vidět v noci tak aspoň na 50 metrů. Pak jsou tam tmavé - modrá a černá. Ty nejsou ve dne na stromě skoro vůbec vidět. V noci odráží a jsou vidět až na 20 m, ale nejsou tak moc reflexní a člověk v lese musí vědět co hledá.
Já používám tu textilní našívací pásku, z které jsem si nastříhal čtverečky a lepidlem nalepil na stromy podél cesty v lese. Dával jsem to tak nějak po 40-50 metrech a i když jsou to malý čtverečky, svítí to dodaleka jak dálnice :-), ani jsem to nemusel lepit tak blízko sebe. Ve dne nejsou vidět vůbec, potmě jezdím s baterkou - čelovkou a přehlédnout je opravdu nejde. Byla to pro mě nutnost, v lese bloudím i za dne, natož v noci
Koukám, že jsem slavný až do Olomouce.. Jak píše Gerdík, ideální jsou ty z cykloshopu, černé ve dne, bílé v noci. Jsou to samolepky, doma nalepené na napínáčky. Pár lidí se usmívalo nad umístěním některých napínáčků do výšky hlavy na zbytek větve trčící z kmenu stromu. Je to schválně. Při pohledu na bílé nebe totiž nejde ve dne vidět ten napínáček a neláká to nikoho je sundat.. Je to stejný efekt, jako když fotíte obličej proti slunci, bez blesku vám vyjde černoch.
No jéje. Když se u nás řekne Pedro, tak se všichni klaní.
Já si našel stromy s tmavou kůrou (nejlépe hladkou), opatrně ji očistil nožem (jen jemně oskrábal - žádný řezání) a samolepku nalepil vteřinovým lepidlem. Ve dne to není opravdu skoro vidět. A na břízy lepím ty stříbrné. Taky nejsou rozeznatelné.
Tři týdny jsem to testoval a hledal ideální odrazky.