Zdravím všechny, chtěl bych znát Váš názor na jednu věc. Rád bych založil zajímavou kešku, odlovitelnou jen v noci pomocí např. světla z baterky nebo něco na ten způsob. Prostě něco zajímavějšího než je obvyklé. Aby to ale splnilo účel, musel bych záměrně nepatrně zkreslit souřadnice (což je z vlastní zkušenosti bohužel i tak poměrně častým jevem, i když vím, že určit souřadnice přesně je trochu problém) tak, abych znemožnil nalezení přes den pomocí jen gps. Myslíte, že by to bylo proti něčemu?
Nočních keší už je jak kapek v dešti. Noční značené odrazkami, značené UV, kombinovaná značení, souřadnicově, multi, mystery…
Z Tvého příspěvku vyplývá, že žádnou neznáš. Takže doporučiji najít a projít několik. Nápad je to hezký, zklamu Tě však, nikoli oroginální. Zkreslovat souřadnice myslím NE, zakodovat, zašifrovat klidně.
Anebo se neptej ,založ ji a pak uvidíš názor ostatních kačerů.
[quote]
alexamc napsal/a:
Aby to ale splnilo účel, musel bych záměrně nepatrně zkreslit souřadnice (což je z vlastní zkušenosti bohužel i tak poměrně častým jevem, i když vím, že určit souřadnice přesně je trochu problém) tak, abych znemožnil nalezení přes den pomocí jen gps. quote]
A proč by měla být nalezitelná přes den s GPS ? Přece v listingu zadáš počáteční souřadnice, a od toho místa se půjde po nočním značení. Někde uprostřed lesa (nebo kde to bude) můžeš mít schovanou krabku s dalšíma souřadnicema a různě to kombinovat. Skutečně je nejlepší si nějakou vyzkoušet (anebo se spojit s někým v okolí kdo už nějaké prošel).
Jo, přesně tak. Zrovna v sobotu jsem dal Úštěckou noční GC21X97. A souřadnice jsou na začátek, pak už se jde po odrazkách až do lesa na finálku… Stejně funguje i Terezínská Kdo se bojí GC1JWPV.Ta je trochu "složitější" o mikrošku se souřadnicema začátku procházky. Bohužel víc jich neznám. Sice lovím hodně za tmy, ale přeci jen, to kouzlo jít po odrazkách je skvělé:-) Vem si z nich příklad:-))) Jinak kdyby někdo věděl o noční na dojezd od Mělníka, budu rád.
Praha neni na dojezd od Melnika ? ![]()
Praha je za bukem:-) Rádius mám mnohem větší:-)) Pošli mi tip/y. Díky.
Já vím, že nejsem první, o to mi ani nešlo. Ale mám za to, že těchle kešek je vždycky málo
Ten nápad s krabkou někde na kraji lesa a potom pokračování po odrazkách je dobrý
Jsem ani nevěděl, že to jde takhle promakat. Myslel jsem, že souřadnice musí přesně označovat místo s finálkou
Takhle bych to mohl udělat docela zajímavé…
Když už jsme v tom, řekněte, existuje něco (sprej) co by přes den vidět nebylo, ale v noci bylo např. reflexní??
Asi bys opravdu měl nasosat nějaké info od někoho, kdo má zkušenosti:-)) A rozhodně si nějaké projít!! Na těch dvou nočních keškách (co jsem o nich psal výše) jsou použity maličké čtverečky cca 1,5 x 1,5 cm nějaké reflexní látky, pásky nebo tak něco. Jako nášivky na oblečení. A ty jsou buď nalepeny na pevné věci - sloup, parapet, zeď, zábradlí atd, nebo na hřebíčku-lepeňáku, zatlučeném ve dřevě - dř.sloup, strom, pařez atd. Body i ve světle čelovky skvěle vidět i na desítky metrů. Lze jich použít víc, třeba složit tvar šipky, kříže atd - finálka…
Myslím, že není třeba pátrat po neviditelném spreji. Jakákoliv odrazka umístěná na stromě nebo v keři je ve dne dost špatně nalezitelná. Odrazek a různých odrazných pásek najdeš spoustu v geoobchodech, prodejnách pro kutily a na různých bezpečnostních vestách ;). Asi by opravdu chtělo si nejdřív nějakou noční projít předtím, než se pustíš do zakládání. Je jich spousta, namátkou ze svého nejbližšího okolí vybírám: [cache]GC20THB[/cache], [cache]GC1ZHJM[/cache], [cache]GC1WAWF[/cache], [cache]GC1YT9H[/cache], [cache]GC1YQB3[/cache]…
Sice je to trochu mimo původního dotazu, ale mohl by někdo doporučit noční kešku v okolí České Lípy? Taky bych nějakou rád zkusil :p. Dík
Nebo zkus tohle: http://gccake.cz/11-kesky, http://geocacheshop.cz/index.php?page=shop.product_details&flypage=shop.flypage&product_id=510&category_id=15&manufacturer_id=0&option=com_virtuemart&Itemid=26.
http://www.geocaching.com/bookmarks/view.aspx?guid=c2caa204-0408-4f6a-bb94-3b822df9804d
http://www.geocaching.com/bookmarks/view.aspx?guid=a435771b-cdd1-487a-9dd8-ff27628c84d6
dva bookmarky například
Znovu opakuji své doporučení a dobrou radu. Vyraž na několik nočních keší. Pokud chceš zakládat vlastní dívej se i kolem sebe jinak než kačer hledač. Inspiruj se. Mimo Prahu jich moc není, za Mělníkem je pole neorané, jen do toho. Hodně štěstí.
PS: u nočních keší čti pečlivě listingy, včetně hintů a waypointů
Pro Matese: jestli je pro tebe Liberec z České Lípy dost blízko, tak tady jsou čtyři noční. Více když tak přes SZ.