Co si myslíte o nokii 5800 xm na geocaching? Jaké byste doporučili aplikace ? Díky za odpověď.
Určitě Geocaching Live. Kešky přehledně zobrazené na mapě, možnost výběru z Open Street, Satelite View a Hybrid, navíc jako bonus možnost vidět (a třeba pronásledovat) další hrající kačery ![]()
K tomu přehledné logování.
Nevýhoda - pokud nejsi PM, tak se ti zobrazí jen pět kešek.
Já ji používám jako jediný nástroj pro lov.
Mám a používám tyhle programy:
- HandyGeocaching (ten má ale na tomto stroji problém s importem GPX souborů, což mě až tak netrápí).
- SmartGPX - v tomhle si nosím všechny listingy s sebou jako GPX PQ ze Skrýšotlače
- GPX soubor (ne PQ a taky ze Skrýšotlače) spolu s OVI Maps - teď již zcela zdarma (což popisuji tady: http://www.geocaching.cz/forum/viewthread.php?forum_id=8&thread_id=11700&pid=149048 ) - pak je na mapě keška zobrazena jako oblíbený bod a na mapě se přesně ukáže, kde je, a to off-line. Pravda, v přírodě mimo komunikace je orientace horší, ale ve městech je to super!
Taky používám HandyGeocaching a kombinaci SmartGPX a Ovi Maps. Jen jsem nepřišel na to, jak do SmartGPX dostat vyluštěné mysterky, takže to mám jen na tradičky. Zkoušel jsem TrekBuddy a SmartcomGPS, ale ty mě nepřesvědčily.
paja0512 napsal/a:…Jen jsem nepřišel na to, jak do SmartGPX dostat vyluštěné mysterky, takže to mám jen na tradičky
No to tam asi nedostaneš, to je fakt a je to škoda.
Ale čistě GPX soubor (ne PQ) ze Skrýšotlače, kde se kešky na OVI Maps zobrazí jako Oblíbený bod, to je na tradičky v cizích městech (a co je super, tak i v zahraničí, a co je ještě suprovější, že je teď navigace zadarmo) opravdu dobrý nástroj!
Ja do SmartGPX delam export z GSAK a vylusteny mysterky tam mam se spravnejma souradnicema. A vyexportuje se tam i poznamka z GSAk, takze vidim i pripadny postup lusteni, nebo proste to, co mam napsany v poznamce. Ale je fakt, ze 5800 pouzivam spis jen na listingy, automobilovou navigaci a jen vyjimecne jsem s ni nasel i nejakou kesku, nouzove. I kdyz s novym firmwarem se zlepsila citlivost GPS, aspon mi to tak pripada, tak jsem zvedavej, az to zase zkusim.
Colonel74 napsal/a:
Ja do SmartGPX delam export z GSAK a vylusteny mysterky tam mam se spravnejma souradnicema.
Super, další poznatek, díky. ![]()
Já GSAK nepoužívám, takže tohle nevím.
Samozrejme to umoznuje i GeoGet. Jiste to tedy nevim, ale pochybuju ze ne..v principu funguji oba programy podobne.
Colonel74 napsal/a:
Samozrejme to umoznuje i GeoGet. Jiste to tedy nevim, ale pochybuju ze ne..v principu funguji oba programy podobne.
Já tam importuju z GeoGetu a právě tam správné souřadnice nemám.![]()
Diky za odpoved a Ovimapy sem uz stahl.:)![]()
Ahoj. Mohl by nekdo prosim rici, zda samotne handy geocaching umi offline (přes počítač) nahrávat kešky i s listingem do mobilu? a poté je třeba zobrazit na ovi mapách? Nebo potřebuju další program (jak jsem četl výše). Např. tedy SmartGPX? děkuji za odpověď a pomoc.
Jak píše ostravaček, možno použít i offline - nejprve musíš ale stáhnout v PC potřebné kešky třeba pomocí Skrýšotlač, nebo Mozigo (o těch je zde na webu psáno taky hodně). S Ovi mapama do města asi dobrý, ale ven opravdu nic moc. Ale je zde například program SmartComGps pro který existuje několik výtečných zklibrovaných map.
Jaké máte zkušenosti s přesností GPSky na těchto nokiích? Funkčnost v lese atd či v porovnání s eTrex H? Dík
Díky za toto vlákno - zrovna jsem si pořídil levnější variantu Nokia 5230 za 3500,- Kč a jsem s ní zatím plně spokojenej.
Během příštího týdne vyzkouším výše uvedené prográmky + OpenWIG a dám echo jak co funguje.
Sice 5230 oproti 5800 nemá wifi,ale to mě s datovým tarifem vůbec netrápí a na druhou stranu má 5230 novější verzi Symbianu.
S tou novejsi verzi Symbianu…oboje ma uvedeno 9.4, opravdu se lisi?
oboje mají 9.4 5th edition…spíš myslí novější firmware, ale ten jsem si už bez problémů přehrál na své 5800
Co tohle: http://www.mobilopravna.cz/2524-pouzdro-krusell-nokia-5800-xpressmusic.html
Krusell dělá i všechny možné držáky na ten klip, co mají jeho pouzdra (na kolo a tak…) a měl by být univerzální ke všem pouzdrům…
Nokia 5800 zase tak neodolna neni - loni v rijnu jsem s ni spadl do reky, byla docela dlouho pod hladinou, pak jsem vyndal karty a baterku, nechal vyschnout a slape vesele dal … ![]()
Skeidzi napsal/a:
Můžete mi poradit jaké pouzdro (nebo obal) by byl vhodný na moji Nokii 5800, abych s ní mohl bez obav lovit tak, jako např s Legendem? (trocha vody, menší nárazy, škrábance, prach, atd.) Vím, že to niky nebude úplně dobrý, ale prostě něco aby se o ten tefon nemusel bát (je dost "neodolný"). Teď ho nosím "jen tak". Díky.
Mám Krusell pouzdro Classic - Nokia 5800 XpressMusic a jsem spokojen, je z kůže a na míru sedí (doporučuju)
A co ti přesně nešlo? Hledat listingy online a nebo ti ta GPS zabudovaná uvnitř nedokázala zaměřit místo dobře? Právě taky uvažuju nad koupí tohohle mobilu a strašně by mi to pomohlo, kdybych k němu nemusela na kešky tahat GPS modul (resp. ho kupovat)… Dík