Nokia C5

Je vhodná tato Nokie na GC? Máte nějaké zkušenosti? díky

Jak jsem psal na geocaching.com (zatim ocividne jako celosvetove jediny :D), tato nokia je krásný záchranný přístroj, kdyz nekde zapomenu svoji GPSku. Tahám ji ssebou jako mobil takze ji mám u sebe porád a kdyz pípne nová keš jenom zapnu handygeocaching a hurá na ni. Navíc i přez malý display se s ní dá docela dobre navigovat auto. A to jak už nahranýma ovi mapama (které me prijdou docela naprd, ale treba polas je má rád), tak aplikací Garmin Mobila XT, do které se dají nahrát jak garminí mapy, tak keše (samozrejme ze jenom jako oblíbené body, takze bez hintu atd).

S GPS signálem je to zajímavé. Pokaždé se chytá jnak rychle a dokonce mi přijde, že i každá aplikace dokáže GPS najít ruzne rychle. Treba onen zminovaná GMobileXT na otevreném prostranství signál chytne do 5ti minut a s Ovi mapama bych se tam producíroval minut 10. S presností je to pak normálne okolo 15-20. No proste to není uplne dokonalé, ale aspon si clovek trochu zahledá. Uplne zabyté je to pak v nejakém zastíneném prostoru, pod stromy.

Jinak i OpenWig na tomto mobilu fachá dobře a dojel jsem s ním už 2 WIGa.

Jediná nevýhoda je relativní křehkost mobilu, takze ho mám po pár mesících uz znacne poskrábaný a desím se dne, kdy mi pri behu na kes, ci podobném, spadne na zem a uz ho nezapnu.

Také jeho relativní novost, zatím zpusobuje trochu problemu, takze pro některé známé mobilní aplikace zatím není přizpusoben (OperaMini například nedokáže na C5tce zobrazit české znaky) atp…

Celkove se mi na geocaching líbí docela dost, přirovnal bych ji ke starému modrému Legendovi (signálem) s menším, ale lepším displejem, kde je moznost garminích map…

Sice lovime s Oregonem 300, ale nekdy se lovi neplanovane a Oregon zustane doma, tak nastupuje moje C5 .). Lovi se s ni fajnove v kombinaci s Handygeocachingem, jedine co chybi jsou mapy, ale na dalkovou navigaci je mozny pouzit Ovi mapy a na detail uz staci jen ten kompas:).
Co se tyce WIG tak OpenWIG v tom jede krasne a uz mam taky par WIG odloveno s C5kou:).

Shrnuti: pro nenarocneho kacera na navigaci je C5 naprosto vhodnym pristrojem pro geocaching:).
Plus souhlas s tim co napsal puczmeloun:)

nezkouseli jste na ni live.gc?
Rikal jsem si, ze bych mozna presel z N95…

Nevidím důvod, proč by to nemělo fungovat.. :slight_smile: Já jej zkoušel na N85, mají úplně stejný software. :wink: