Zdravím. Budu si kupovat nový mobil a vzhledem k tomu, že jsme si říkali, že zkusím někdy v budoucnu GC, tak mne napadlo, že by možná byl dobrý nějaký s GPS. Nokia E5 ho má. Má také doživotní zdarma stahování z Ovi map.
Máte někdo přímo zkušenost s tímto mobilem nebo můžete nějak poradit?
Podotýkám, že o GC takřka nic nevím, tak mne neukousejte:p
Když bych to chtěla k tomu používat, musím být v tom momentě nějak napojená na internet? Moje laická představa je, že někde zjistím souřadnice kešky a zadám je a podle toho to najdu, ne? Nebo jak jsem si tady přečetla si dopředu stáhnu víc kešek do mobilu. Takže bych řekla, že napojení na internet v ten moment nepotřebuju, ne?
Děkuji za všechny rady a tipy.
Ahoj, o N5 moc nevim, ale mam C5-00, Ovi Maps jsou fajn. Jinak pro GC si bud muzes opsat souradnice do tzv. orientacniho bodu a pak jet dle toho a nebo stahnout aplikaci (treba HandyGeocaching) a jet s tim (stahovani cachi, lisitngu, hintu, field notes, etc…). Nektrere zakladni fce funguji off line, jinak pokud mas u operatora dobre nastavene pripojeni k netu pres mobil, tak to neni problem uz vubec (pozor ale na cesty za hranice, jiny tarif). Jinak rychlost navigace je dobra, to same plati i pro presnost. Jen pozor, obcas blbne OS Symbian (me kleknul a ted cekam na opravu…).
U E5 je to úplně stejně, jen s tím rozdíle, že C5 nemá Wifi. Tozn. v E5 si můžeš pohodlně doma přes HG stáhnout kešky a vyrazit.
Dobrý výběr - s RAM( operační paměť) 256 MB by měl stroj makat velmi slušně. ![]()
Jinak, aby to bylo úplně bezplatně - největší jistota je zrušit u operátora internet v mobilu.
Opisování bodů a stahování pomocí HG se vyhneš použitím Smart GPX s nadstavbou. Umí organizovat naexportované listingy keší (buď rovnou z PQ nebo ze stahovacích nástrojů). Pak si pozice vyfiltrovaných (nebo i všech) keší odešleš do orientačních bodů.
Všechno jede offline, akorát je výhodou doma si pomocí wifi stáhnout ke keším i obrázky, hlavně k mysterkám, protože jsou některé bez nich nezpracovatelné.
P.S. Dole v profilu mám odkaz na makro pro GG2, které vytvoří .LMX soubor pro orientační body, potom atributy a popisy jsou přímo v polích Orientačních bodů.