Mám Nokii E66 + nahrán Handy Geocaching. Po zapnutí navigování k určité kešce se zobrazí červená růžice a hláška ve smyslu "není GPS signál". Toto vyhledávání signálu trvá někdy i více než 10minut, pak až telefon chytne GPS signál. Je zajímavé, že pokud po prvotním "připojení" HG aplikaci vypnu a po chvíli opět zapnu, signál GPS už naskočí většinou okamžitě.
Je to normální, aby první připojení trvalo tak dlouho? Jakto, že třeba u autonavigace je připojení skoro okamžité?
Zkusil bych (pokud na tomto telefonu jde), zapnout Asistovane GPS - pak to nabehne do pul minuty maximalne
Asistované = přes sít mobilního operátora (a tedy zpoplatněné)?.
E66 používám v režimu "offline" pouze pro GC, tedy bez SIM karty…
tak to se bojim, ze bez SIM karty tuhle Asistovane gps nelze pouzit - a mas pravdu, jedna se o stahovani dat.
Princip je dobre popsan zde:
http://forum.navigovat.mobilmania.cz/viewtopic.php?f=25&t=1083683
pokud po prvotním "připojení" HG aplikaci vypnu
je to trochu jinak … pokud ji vypnes a zapnes ve zhruba stejnem miste, tak vi kde satelity jsou a najde je rychle. Pokud by jsi GPS vypnul a dokazal se premistit treba 30km jinam tak bude zase hledat dlouho …
Proto je s AGPS pripojeni rychle, GPS zhruba vi kde je …
To raduz_cz a trotakcz: díky za vysvětlení i odkaz na forum navigovat…
Tak jsem zkusil zapnout A-GPS a vložit SIM kartu. Navigace naskočila v bytě v paneláku (stál jsem u okna) během 30 sekund, což je super!!
Je ale pravda, že telefon se na pár vteřin připojil přes EDGE, kontrolou datových paketů jsem zjistil, že dochází co cca 2 minuty k odeslání a přijetí cca 2kB.
taky mam E66 a stejny zkusenosti jak popisujete …
ale jednou se mi A-GPS docela nevyplatilo - na Slovensku to bralo pres data a kazdou chvilu si zauctovali stahnutych 100kB (uctovaci jednotka) v roamingu … takze faktura me opravdu potesila :@
Problému s vysokým účtem se dá předejít nastavením serveru AGPS an volbu:
– Automaticky v domácí síti
a nebo volbu:
– Vždy se zeptat
Obnáší občas klepnou na povolit nebo zakázat. Sice to trochu obtěžuje, ale pro tarify kde se platí za aktuální přenos má člověk situaci pod kontrolou.
Ahoj Mám problém moje E66 mi teď nechce fungovat s A-GPS zničehonic nevíte kde by mohla bejt chyba všechno bylo v pohodě A-GPS fungovala v pořádku a pak ze dne den to přestalo fungovat a to nejen u HG ale taky u dalších gps aplikací jako ovi mapy atd
Ahoj,
používám GPS v E66 dva roky a měl jsem různé aplikace.
S GeocachingLive mi najede navigace prakticky okamžitě během pár vteřin.
Nemohu si na E66 vůbec stěžovat.
B)
M