Nokia LD 3w statická navigace - vypnutí

Ahoj, jsem majitelem tohoto modulu. Zkouším vypnout statickou navigaci přes PC dle návodů na netu. Ale nefunguje mi přepnutí ze SIRF modu do MNEA. Setkal se s tím někdo?

Jo, stává se to pořád :frowning: Nicméně i když se mi to nepovedlo "na obrazovce", myslím, že se to ve skutečnosti povedlo, protože statickou navigaci mám vypnutou a modul běhá jak na drátkách :slight_smile:
Zkus, jestli ti to bude fungovat a uvidíš…

Tak na to jsem nenarazil, kde je prosím ten návod? Děkuji za odpověď

Jinak pokud se to šprajcne tak GPS modul nokie lze resetovat do factory nastavení podržením vypínače po dobu asi 20 sekund - měly by bliknout všechny diodky nebo tak.

mrkněte sem: MobilMania.cz – O mobilech víme vše
na příspěvek od Marek - LD-3W static navigation a zapinanie Sirf modu s Widcomm

Podle tohoto návodu jsme deaktivovali kamarádovu LD-3W a prošlo to v pohodě :wink:

Už jsem to také našel, a já vůl na to půl roku nadávám, jak blbě to chodí :smiley:

Fakt nevím, ale já mám SN stále zapnutou a nějak mi to při hledání zatím nikdy nevadilo. Ba naopak. Když chci zaměřit, tak se ve směru šipky prostě rychleji rozejdu a je to, když se zastavím, tak se šipka taky zastaví a nelítá dokola jako blázen. Myslím, že je to jen otázka zvyku, mně přestalo bavit svým způsobem vypínat SN vždy po každém vybití baterie :frowning:

Tak teď jsem to testoval a pořád nefunguje. Mně vadí, když jdu konstntní rychlostí tak to ukazuje rychlosti od 0 do 7km/h… A když směním směr tak šipka dlouho reaguje …

Tak to já pokud jdu normální chůzí, tj. cca 4km/h, tak to ukazuje že jdu 4km/h a šipka reaguje normálně.

Jak zmínil Kocourvbotach. Stačí postupovat přesně podle návodu na serveru navigovat.cz - konkrétně podle příspěvku v diskusi od Marka (odesílání datových sekvencí). Po provedení vypnutí statické navigace se sice SirfDemo jakoby kousne, ale LD-3W má typ navigování přepnutý. Pak jen LD-3W vypnout a zapnout. Bude to OK. Tedy tak to bylo v mém případě.

jj, díky. už to asi mám… jen nevím, jestli je to lepší … .-))

Takže i já jsem při vypínání statický navigace měl při návratu do MNEA modu ten samej problém. Připadá mě, že to všechno prošlo nějak moc jednoduše. Nechce se mě to líbit. Teďka, když k PC připojím modul, tak mě sice Sirfdemo ukazuje, že statická navigace je vypnutá, ale ve skutečnosti bych řekl, že tomu tak není. Není nějaká spolehlivá metoda jak to zjistit?

Když půjdeš rychlostí menší než 4km/h a bude ti to ukazovat :wink:

Tak jsem to hned vyzkoušel. Nejprve jsem se v tom topil, ale pak jsem to zkusil podle příspěvku v diskusi od Marka v naviguj a prošlo mi to bez problému. Večer jsem to hned zkusil na geočaj a přesně tak jsem si představoval, že by to mělo fungovat. Ono pohybovat se nad 4 km/h na ledovce a nebo do kopce co má víc než 45°, to už není pro mne :smiley:
Dík za tip

Možná jsem tupoun, ale znamená to, že když statika není vypnutá a rychlost je menší než 4Km/h tak se vzdálenost od bodu (waypontu) nebude měnit?

To ne. Prostě při rychlosti pod 4km/h to funguje "trhaně". Nesouvisle…

Moje posledni zkusenost. Zameril jsem kes, kolem naledi, poposel jsem kus, garmin ukazal kes vzdalena 51 metru, Nokie stále 1 metr od keše. To na… :smiley:

Zkusil jsem postup s programem v Pythonu. Ten program se jmenuje staticnv a funguje mi vypínat a zapínat statickou navigaci přímo v mém mobilu Nokia N70 s připojeným modulem LD-3W. Konec starostí a obav, aby se během dovolené bez PC nevrátila statika.

Autor programu je borec, protože přišel s něčím na co už dlouho čekáme. Klobouk dolu a velký dík autorovi Petru Holubovi !!!

Poznámka: Zkopírovat soubor staticnv.py mezi ty ostatní ukázkové soubory co je snake a jiné skripty, co se nainstalovaly společně s pythonem 2nd (u mě na N70 na E:\System\Apps\Python)a pak spustit skrip staticnv.py

Delalo mi to totez. Bohuzel uz si nepamatuju, z jake jsem to vzal diskuze (ulozil jsem si ten postup jen jako text na disk), ale rozhodne mi pomohlo toto:

Tak mal som podobny problem v SIRF deme na PC vypnut staticku navigaciu s nokiia LD-3W.
Pouzivam Widcomm ovladace 5.x pre BT a prepnutie do rezimu SIRF vzdy zhodilo spojenie.
Ako som vsak prisiel neskor na to staci poslat sekvencie popisane nizsie cez Sirfdemo, a prepnutie funguje bez problemov

Zapnutie do SIRF modu:
V SirfDemo menu: Action -> Transmit serial message
a v dialogu Send Data zadat:

$PSRF100,0,9600,8,1,0*0C

a Protocol Wrapperi vybrat "NMEA"
a uz len stlacit Send.

Teraz ste v Sirf mode, po zmenach nastaveni ktore umoznuje Sirfdemo,
napr. aj vypnutie statickej navigacie sa musite prepnut spat do NMEA a to sa robi nasledovne:
V SirfDemo menu: Action -> Transmit serial message
a v dialogu Send Data zadat:

A0 A2 00 18 81 02 01 01 00 01 01 01 01 01 01 01 00 01 00 01 00 01 00 01 00 01 25 80 01 36 B0 B3

a Protocol Wrapperi vybrat "None (HEX)"
a uz len stlacit Send.

Ak chcete iba kazdych 5 sekund GPGSV data ako je aj default nastavene v Sirfdeme tak tam poslite toto:

A0 A2 00 18 81 02 01 01 00 01 01 01 05 01 01 01 00 01 00 01 00 01 00 01 00 01 25 80 01 3A B0 B3

Dufam ze to niekomu pomoze a usetri si cas hladanim riesenia. Mne to krasne funguje.

Ted jsem narazil na soft, kterym uz jde staticka navigace vypnout uz i primo ze symbianovyho telefonu.

Maka to v pohode, vyzkouseno s Nokii N80+GPS LD-3W.

Perfektni, moc diky. Funguje a opravdu i z originálními ovladači BT.