nokia X6 používat A-gps, nebo BT-gps ? nebo změna nastavení?

ahoj. prosím o radu. mám nokii x6 s vestavěným A-gps. nainstaloval jsem si handy geocaching verze 3.5.3, komunikace s pc funguje ok, vyhledávání keší ok, ale samotné najití dané souřadnice je už horší. při opakovaném zadání stejných souřadnic se rozcházím v místě kam mě navigace dovede a to v řádech několika metrů (až cca. 10 m), což mi připadá hodně (popravdě keše hledám spíš intuitivně), obvzlášť, pokud se pohybuji ve městě, nebo naopak např. v lese. je to v pořádku? to je tato navigace tak nepřesná? vždyť dle ovi map bych měl jezdit i autem. nebo je to nastavením? bude s BT gps modulem fungovat přesněji? děkuji za radu a pomoc. Pavel

Tahle (ne)přesnost je normální, sám mám na Nokii 5800 podobnou, spíš i větší :wink: GC je tak trochu o intuici…
Přesnost BT GPS bude záviset na čipu..podívej se na recenze, ale osobně si myslím, že s přesností ±10 m dá hledat…:wink:

pro Michalowic: hledat ano, ale s nacházením je to horší :smiley:

Máš povoleno spojení s A-GPS, aby došlo k upřesnění pozice?

Jinak nepřesnost pár metrů je normální. Ber to tak, že majitel keše při zaměření má nějakou chybu, tvoje GPS má nějakou a už to lítá. Kvůli tomu je tam i ta nápověda a je potřeba tak trochu počítat s tou chybou a mít intuici, kde by to mohlo být.. B)

A-GPS pozici moc nezpřesní. Slouží spíš k urychlení vyhledání družic a výpočtu polohy po startu přijímače.

Ve meste a v lese neni dobrej vyhled na satelity, ve meste navic odrazy od budov, takze tam se to da cekat. Na jizdu autem takova chyba nema prakticky vliv, ten navigacni program si te ‘prilepi’ k nejblizsi silnici a malokdy mas ruzne silnice jen 10 metru od sebe :slight_smile:
S BT to asi o neco presnejsi bude, ale ta intuice by mela stacit :slight_smile:

S interní GPS se dá hledat, ale s externí (bluetooth), to je jiné kafe. Ve městě chvíli trvá než se chytne, ale potom naviguje jedna báseň. Jak jsem podotkl, s integrovanou to není tak strašné, úspešně jsem našel cca 350 keší s N85 a N97. :slight_smile: