Norské kešky

Ahoj,

za měsíc se chystáme do Norska, a tak stále řeším problém, jak stáhnout jako waypointy norské tradiční cache, nejlépe do Mapsource, jako to umí česká stránka. Norský geoweb je zavalen statistikami, nic tak podrobného jako u nás tam buď nemají, nebo jsem se neorientoval v záplavě norštiny, kterou fakt neovládám.

Chci se zeptat, jestli zvládne Premium member ukol, stahnout jako waypointy norske cache, pokud ano, asi bychom do toho i šli, 90Kč měsíčně není taková rána přes kapsu.

A nebo je nějaký jiný postup ? Ruční přepisování z gc.com je holý nesmysl, to prostě nejde, zvláště když ani nevím, kudy se v norsku budeme přesně pohybovat.

Díky

Ano, zvladne. Tady je nahled, jak vypada pocket query formular na geocaching.com. Samozrejme, ze tato ukazka neni funkcni.

Tak..vypada to, pokud to chapu, ze po vyplneni vsech tech udaju to vyplivne gpx soubor ? To vypada vcelku super.

Napada me jedna vec, nevim, jak moc je to trestne, neslusne, “nefér”…či je to zakotveno někde v RR, ale nebyl by nějaký PM ochotný, vytvořit jeden takový GPX ze všech tradičních kešek v Norsku a poslat na e-mail ? Pokud to něčemu odporuje, přejdeme také na PM, ale pokud ne, tak bych byl moc rád…

předem díky

Ano gpx to vytvori, ale neudela to vsechny, je to omezeno na 500 kesi. Muselo by se udelat nekolik query dle casu, jak to navrhl Chromos. Doporucil bych vam PM. Pokud mate PDA, tak tam budete mit kese i s listingy, vcetne logu a hintu. Uz zadne papiry.

Taky bych to někdy potřeboval, ale pokud jde o Norsko, stáhni si jej tady http://home.debitel.net/user/geocaching/data/

Tak jsem na ten odkaz koukal - to vypada super! Akorat, ze prave pro Norsko, i kdyz ma soubor dnesni datum, je tam “pouze” 2021 caches. Pritom na geocaching.com jich je 2401, jak lze zjistit jednoduchym dotazem. Taze pozor, aby ti nechybely prave ty, okolo kterych se budes pohybovat.

EDIT: a docasne nedostupnych je nikoliv 2401-2021, ale pouze 98, to jen pro uplnost. :slight_smile:

Tak jsem stáhl ten norský a Mapsource píše “Soubor … nemohl být naimportován”. Tak netuším, co s tím je :-/

EDIT: ještě jsem zkoušel naimportovat český gpx a ten jde v pohodě, myslím z těchto stránek…

GPX formát není vždy kompatibilní a ani být nemůže, viz zdejší diskuse. Otevři to v gpsmapeditu, export do gdb formátu a pak načti mapsourcem. Nebo export znova do gpx.

Tak jsem to již pořešil , díky moc, zkusil jsem všechny možné formáty a nakonec to jeden zchroustalo.