Nosíte u sebe věci na případnou opravu poškozené cache?

Nebo zastáváte názor, že poškozená cache je problém pro majitele?

Jen taková otázka :slight_smile: Inspirovaná webem

kde mě zaujal profi cache repair kit, včetně FTF (first to fix) wood geocoinu :slight_smile:

Možná by jste se mohli podělit o to, co vlastně obsahuje takový váš cache repair kit :slight_smile:

Tak abych začal, na výpravy za keškama nosím v batohu
krabičku velikosti small, kde jsou dva náhradní listy do logbooku, tužka, řezátko, černá izolepa a černá igelitka.

Jedna dalsi vec co jsem postrehl z takovychto krabicek: dobry napad jsou takove ty vlhke umyvaci ubrousky, neco jako dostanete v letadle, nebo se daji koupit po x kusech v krabicce… cache jsou casto oblemtane blatem, mokrym listim atd, a pokud krabicka cache treba praskne, je tim pak oblemtane vsechno.

Aha, konecne thread o geocachingu! :-))

Ja nenosim nic, kesujem len nahodne a narazovo. Ale kopa ludi nosi listy do logbooku, tuzky a pod.

Myslim ze Dorki raz nahradil celu nadobu, ked ta povodna bola zpolovice plna medu :-))

Ked clovek nesie GPS, mapu a georazitko, tak sa mu este par veci vojde vzdy.

My nosimev baglu krabici velikosti regular, naplnenou vecmi, ktere do ponekud vyprazdnenych kesi doplnujeme. Samozrejmosti jsou logy, drevene tuzky, orezavatka a balicek CITO pytliku. Minuly vikend jsme delali udrzbu na nekolika kesich v Ceskem raji. My zastavame nazor, ze jednoducha udrzba na cizi kesi je jen ku prospechu veci, nez napsat, ze je kes zablacena. Urcite to dela hodne lidi, hlavne tech, co jiz nejakou zalozili a vedi co je to starat se o ni. Spis nas mrzi, ze se kese pomalu a jiste vyprazdnuji. Zacatkem tydne jsme museli doplnit skoro vsechny nase kese. A to jsme pred jarni sezonou vse doplnili. To uz je spis jen povzdech.

Doplnili myslis o zakladni veci jako logbook etc, nebo veci na trade? Myslim ze ‘moralni povinnosti’ :]] ownera je postarat se aby cache byla technicky zpusobila :], sucha s logbookem, vecma na psani atd. , ale po nikom nechci, aby se ji staral o atraktivni obsah. Ma nekdo, kdo zalozil dvacet kesi, do kazde z nich na jare doplnovat zajimavosti? Kdo na to ma zdroje? :] tim nerikam, ze by to owner delat nemohl, je-li mu to po vuli… ale jeste nikdy me nad poloprazdnou cachi nenapadlo, ze ten mizera owner se o ni spatne stara, jen jsem si povzdychl kam ten svet (geocachingu) speje a jakou to mame mladez a tak dale, no vsak to znate …

[quote]

S počtem nalezených keší se mi začal povážlivě plnit baťůžek (který byl brzy pokřtěn na “geobaťůžek” ) a nosím s sebou tužky, ořezávátka, sáčky, náhradní listy logbooků a pravidel. Jdeme-li na keš, u které předchozí hledači zaznamenali poškození, snažím se vzít s sebou i náhradní krabici. Fak je však ten, že kolikrát se to nepovede, neboť na keše chodím operativně a tudíž mi občas uniknou poslední logy (za což se stydím). I když nemám náhradní krabici, alespoň se vždy pokusím poškozenou keš nějak provizorně ochránit a podrobně informovat majitele.

Mno, taky si myslim, ze kazda pomocna ruka se hodi. Takze postupem casu se mi v kapsach geozavazadla nashromazdila hromadka orezavatek, jedna dve obyc tuzky (obvykle na miste prestipnu prestipnu, orezu a pouziju pul tuzky), dvoje nuzky, kleste, civka dratu, par gumicek, role cernych sacku, cerny a cerveny lihovy fix na popis, jeden dva balicky papirovych kapesniku (na blato zevne a vodu uvnitr), nejake ty logarchy, pravidla a zipsacky. Taky nosim filmovou mikrokapsli a cast vyse uvedenych veci nalozenych v jedne small krabicce. Momentalne k ni ale nemam viko (upotrebilo se pri jedne takove zachranne akci - takze se budu muset v dohledne dobe stavet v zelezarstvi pro novou). Pokud mirim nekam, kde vim, ze je cache poskozena a budu mit cas, beru i dalsi vetsi ci specialnejsi nadoby, kdyz cekam vypravu v hustsim desti, nosim krabice na ulozeni map, telefonu apod. pred promoknutim. Pokud se chystam na svoje cache, beru nekdy i lepenku a natistene popisy na krabici, ale to obvykle s sebou nenosim (jsem desne liny oznacovat to doma predem, takze ty cedule na krabice patlam cestou ve vlaku nebo primo na miste } :-)). Vyse uvedene je ale idealni stav. Prakticky se mi nekdy stane, ze zrovna nemam zasobni logarchy ci zipsacky, protoze jsem je na predeslem vylete vypotreboval a zapomnel doplnit…

Pokud jde o drobnosti do vybrane cache, mam jak kdy. Pokud nejdu primo za ucelem zachrany cache, tak obvykle ne. Zrovna ted mam doma v krabici nasyslenou zasobicku nejakych tematickych vecicek pro tri vlastni cache, potom par drobnosti univerzalne pouzitelnych, ale na naplneni nahradni cache v nejblizsich dnech asi nic pri sobe neponesu, protoze jsem rad, kdyz u sebe mam jednu nebo dve TZ na vymenu.

Většinou sebou vozím kompletní jednu kešku, téměř vždy logsheety, lepenku, nějakou tu tužku, ořezávatko, malé patentní sáčky na pravidla či logbook, vytištěná pravidla pro mikro i makro kešky… Často se to hodí, některé kešky jsou teď po dlouhé zimě v dost žalostném stavu…

Pokud mohu nějaké cache úspěšně pomoci v dalším životě, mám z toho sám radost. Hlavně to platí u těch, ke kterým má autor z různých důvodů daleko (ať už fyzicky, nebo zájmově). Mnohé cache jsou dnes svými majiteli opuštěné a bez naší pomoci jsou pak časem archivovány. Takže když to jde, nezapomenu potřebnou výbavu, cache se snažím opravovat.

Na druhou stranu - nedávno jsem obnovoval svoji vzdálenou cache a trestuhodně jsem díky spěchu a nedostatku času spoustu věcí zanedbal (ořezávátko, pravidla, krycí pytlík). Pak opravdu potěší, když další nálezci pomohou a obsah doplní - tímto všem takovým moc děkuji!

Díky za inspiraci - právě jsem přibalila lepenku a uzavíratelné sáčky:-)

Jo taky jsem koukal… dobrá věc… už by se nám kolikrát hodila, asi do krabičky doplním

Skvele vlakno. Kolikrat uz jsem si pri odlovu vselijak potrhane ci jinak pochroumane kesky rikal, proc s sebou nemam alespon cerny igelitovy sacek (tuzku, orezavatko…). Ponauceni pro priste jsem si z toho bohuzel nikdy nevzal… az ted.

Vzhledem k tomu, že na vetšinu cache jezdím na kole, tak vozím jen velký černý pytel na odpadky a několik sáčků na logbook.

Ale už několikrát jsem se chystal, že si do kufru u auta přidám “geogatoh” s věcmi na převlečení a další geo výbavou, tam by se toho vešlo více.

Ale té dokonalosti, že budu vozit celou regular cache asi nikdy nedosáhnu :slight_smile:

Většinou chodím s ruksakem plným nezbytných blbinek, vč. isolepy, nůžek, sešítků na logbooky, maličkostí na trade, lana, baterky, jedné nebo dvou small keší, obvazů, tužek apod.
Jako naschvál je většinou potřebuji zrovna, když jdu nalehko - takže mé zásahy do keší se zatím omezovaly jen na doplnění tužek, ořezávátek, nějakých drobností do prázdných keší, vysoušení a asi dvakrát doplnění listu na další logy.
Jsem rád i za vzkazy, že je potřeba něco s naší keší udělat a snažím se na ně reagovat. Někdy to nejde tak rychle, jak bych si přál. Proto mě potěší, když někdo našim keším přímo pomůže.

No super :slight_smile: jak tady čtu, tak mám ještě, co do cache repair kitu doplnit …moc děkuji za příspěvky :slight_smile:

Dneska jsem náhodou narazil na to, že tonery do tiskáren mají úplně super černé bytelné sáčky.

Ono totiž najít černou igelitku, takovou, co se neroztrne je docela umění …takové ty sáčky do koše nic nevydrží a obvykle se protrhnou už při ukládání kešky zpět do úkrytu.
Tohle je ovšem naprosto super.
Ptal jsem se zda, bych tedy mohl nějaké tonery “vysvléci” a prej jo, že se stejnak se házejí do beden na recyklaci a pak dostávají obal nový. Takže, kdo máte poblíž nějaký krámek, kde staré tonery vykupujou, tak se tam zkuste zeptat. Třeba vám také vyhoví a nějaké sáčky vám dají.

Tak koukám, že se už dá servisní balíček koupit i za koruny :-).
ODKAZ
ZDE

Sice si takové věci podobně jako KPZ rád sestavuji sám a tady bych do něj určitě ještě pár věcí přidal… např. černou izolepu, nožík, navlhčené ubrousky, krabičku na mikrokešku a tak, ale i tak si myslím, že je to dobrý počin a že se tahle sada může stát dobrým základem pro každého, kdo o opravách cache trochu vážněji uvažuje. Koupil jste (používáte) tuto sadu někdo? Popřípadě co se do ní dá ještě přidat, aby šla bez problému zavřít?

Tak to je paráda! :o) Osobně mám slabost na podobné “soupravičky”, nevím proč. Asi nějaká úchylka :o))

V RockPointu v Brně jsem si koupil krásný obal na cestovní lékárničku (za 200.-), sám jsem si jej nákupem v lékárně dovybavil a ušetřil tak cca 500.- oproti kompletnímu přímo od výrobce. Takže osobní sestavení se mnohdy vyplatí. Jestli je to i případ tohoto Repair kitu si netroufám odhadovat, ale faktem je, že se mi líbí a možná jej přihodím do košíku k TB! :o) Choze

Taky se snazim kesky opravovat a nebo do nich veci pridat. Deti se tesi, ze tam neco bude a pak je to zklamani, kdyz tam pro ne neni zhola nic. Je fakt smutne, kdyz je nekolik poslednich logu, ze uz neni kam psat, ale nikoho nenapadne tam nejakej papir vrazit. Ja se snazim, ale taky to vzdy nevyjde a nekdy zapomenu. Kazdopadne o udrzbe napisu v logu, v nadeji, ze to i ostatni kacery trkne a i oni zacnou tahat par drobnosti na udrzbu.