Vcera jsem se setkal s tim, ze mi prislo v PQ odstaveni asi 13 kesek z toho vetsina od autora vevlog, tak jsem koukal co se deje. Nikde nic jen na GC.com je u tohoto uzivatele vyse zmineny status a vsechny jeho umistene kesky nedostupne nalezene zadne. Nevi nekdo o co vlastne jde. Diky
Vzhledem k tomu, že u kešek nejsou žádné archovavací nebo diablovací logy, tak to vypadá nejspíš na nějakou chybu v matrixu.
Nápis "Not Validated Member" jsem nikde neviděl.
Je přímo na stránce uživatelova profilu. (v poli Status:)
Uživatel ještě nepotrvdil kontrolní kod, který byl odeslaný na jeho email…
Dle mého názoru…
Aha, už to vidím
Myslíš jako že by ho nechali založit 21 keší a teprve potom po něm chtěli kontrolní kód? ![]()
Když o tom tak přemýšlím, tak by mohl smazat všechny svoje logy a pak možná i zaarchivovat/disablovat svoje kešky i bez logu. Ale nevím, jak by dosáhl NVM.
Zkusil někdo forum groundspeaku?
http://forums.groundspeak.com/GC/index.php?showtopic=140415&hl=Not+Validated+Member
a
http://forums.groundspeak.com/GC/index.php?showtopic=76958&hl=Not+Validated+Member
Takže, (1) buď změnil email a nevalidoval ho a/nebo (2) neodpověděl na validační email.
Netuším, jestli se to stalo samo od sebe (což by mě nepřekvapilo
) nebo tam byl uživatelský zásah…
já bych řekl, že stačí změnit heslo nebo i jenom email - a hned to po tobě chce na starém mailu nějaké potvrzení
xpj: přesně tak
Na starém mejlu? No to je supr fíčura, např. pokud zapomeneš heslo k mejlu nebo ti někdo zruší mailbox.
Teď si nejsem úplně jistý jak to funguje, protože jsem emailovou schránku pro gc účely měnil jen jednou, ale vím že to nějak tak funguje a že jsem ohledně toho validování radil nějakému nováčkovi. Vždyť si to sám vyzkoušej.
Když něco funguje, tak do toho nevrtám. ![]()
To je skoro jako kdybych někomu radil, že když neví, jak funguje proces archivace cache, tak ať si to vyzkouší :D:D:D
No vidíš, já už jsem si to vyzkoušel a funguje to znamenitě, rád taky zkouším logy typu "needs archived" a společně s Igiho pomocí to taky funguje skvěle ![]()
Při změně mailu to chce potvrzení na novém, nebýt validovaný ještě z registrace nejde, v době, kdy ty kešky zakládal musel mít regulérní účet - pokud jě někdo nevalidovaný, nemůžeš mu poslat ani mail.
vevlog rozjel na Šumpersku zakládání kešek, z mírné neznalosti pravidel byly mnohé uloženy špatně nebo v nevhodných obalech, ale bez jeho aktivního přístupu by loni nebylo na Šumpersku pomalu kde cachovat. Však se s ním někteří i na Městských skalách [cache]GCW84A[/cache] nad Šumperkem setkali (viz logy)
Problém má vevlog zřejmě v tom, že on sám nemá přístup k inetu, takže pouze fyzicky zakládá cache a připravuje texty a nějaký jeho známý za něj pak na internetu publikuje listingy, loguje, čte maily a informuje ho offline o problémech - což je asi trochu těžkopádné. Moc jim to v té součinnosti dodnes nefunguje, některé keše omylem místo disablování rovnou archivovali, pak žádali neúspěšně o odarchivování (přes reviewer note - nyní už víme, že je rewiever "neslyšel" ), mé pokusy o rady přes mail byly často bez odezvy - řekl bych, že nesprávnou manipulací s maily a s nastavením účtu "vevlog" se tak dostali do potíží. Je to docela škoda, sice většina keší nebyla nejkvalitnější, ale je škoda, že byly takto hromadně disablovány. Třeba cache "Smrk" [cache]GCX2N6[/cache] je na moc pěkném místě i pěkně uložena, té je určitě velká škoda. Snad se situace ještě podaří vevlogovi napravit - za chvíli se tam sjedou cacheři na GeoJeseníky 2007 [cache]GC13EEQ[/cache]
a třeba výlet na ten Smrk bych jim určitě doporučil.
Hledat kesky a nemit GPS ci pristup na Inet. beru, to se da a je to kazdeho vec, pokud staci v rozumne dobe treba v Inet. kavarne logovat. ALE v teto situaci kesky zakladat ? Dost nezodpovedne a taky bezohledne. Kdyz je problem, tak autor nereaguje. A pak hledame neco co ma byt disabled a nebo uz tam autor davno mel jit na kontrolu. Z asi 3 jeho kesi co jsem potkal, jsem nabyl dojmu, ze zasadil v nejakem zachvatu 20 pixel a pak ho to prestalo bavit. Jak ted ctu asi to neni pravda a je to treba spravny chlap, ale mel by mu to dat nekdo precit. // Kousek od HK mame taky nestastniky co zakladaji kesky bez GPS jen podle mapy.cz Daji tam hodne podrobny hint a az se nekdo smiluje a zameri, tak hint zmeni. Kdyz zalozili 1. rikal jsem si tak jo. Ale oni sazeji dal. Podle me ten "beda" uz tolik nestoji a nebo na inzerat si muze i chudy student neco do 1000Kc zakoupit. Je to hra zalozena pro GPS to by si mel kazdy uvedomit.//
Takze ty kesky tam fyzicky sou ne? Necekane jedu do Jeseniku a jsou celkem blizko…
Osobne si myslim, ze vetsina jich tam skutecne je. Je myslim mozne, ze nektere byly jiz drive regulerne disablovany, ale vetsina je pravdepodobne disblovana jen nespravnou autorizaci mailu.