Notifikace na mobil?

Ahoj, poradíte jak realizovat notifikace na mobil? Mám to přesměrovaný z emailu na O2, ale zobrazí se jen short sms, kde de facto nic není :frowning: Chtěl jsem něco, kde bude aspon subject nebo tak nějak.. Jak to kdo řešíte?

Ja to resim tak, ze mam nastaveny filter mail2sms na mailserveru tak, ze ze zpravy odfiltruje zbytecnosti co mne nezajimaji a v SMS co dojde se objevi alespon anzev cache a vzdalenost v milich od home souradnic. Vetsinou pak ale po peepnuti SMSky otevru v PDAcku mail a podivam se na listing nove cache primo pres www ci wap rozgrani GC.com.

ono je to samozrejme odvisle od tvaru notifikace. de fakto vic nez gccko, vzdalenost od hq a jmeno z toho nedostanes.

A jakého máš providera? Já si notifikace přeposílám na volny.cz a tam v rozšířených filtrech není taková možnost - odfiltrovat části přeposílaného mailu.
Dík

uzivam sluzeb serveru meho spolecnika, ktery spravuji a za to mohu na nem miti vlastni domenu a samozdrejme pristup k ‘rucnimu’ nastaveni doruceni posty… jelikoz jsi ITacka tak mozna budes znat procmail - ten uzivam pro local delivery a v tom mam odskok prave na filter mail2sms. Mas-li pristup na nejaky na unixu postaveny mailserver, nemel by problem si to nastavit a nakonfigurovat.

Uch, tak to nemám.
Na vině je stejně O2. Kdyby to neosekávali …
…tak by se asi zahltila síť :smiley:

Největší výhodu mají v tomto zákazníci Vodafonu jako já :). Vodafone totiž maily došlé na [email protected] (neco si nastaví každý ve web-samoobsluze či SMSkou) posílá oproti T-mobilu či O2 jako 2 sms, čili až 2x160 znaků - a do toho už se z notifikace vejde skoro úplně vše, stačí běžné přeposlání z mailu nebo si tu notifikaci nastavit rovnou na vodafonemail.

Tomu nevěřim …
Mám stejný problém jako ty a taky neznám žádné rozumné řešení ("svůj" mailserver nemaje). Obvykle mi přijde jen info, který reviewer publikoval novou keš a na název nezbyde místo (max. 3 písmena). A to je ta informace v subjektu mailu. A taky mě to štve. Bohužel přestoupit k jinému operátorovi nemůžu kvůli zaměstnavateli. Zatr … O2.

mam domenu na free hostingu a da se tam spustit cron na vsechny prichozi zpravy do urciteho mailboxu. Takze mohu odfiltrovavat konkretni typy doslych mailu, tahat z nich urcite informace, dotahnout treba z webu dodatecne info a nasledne preposilat na mobil pomoci SMSky (nastesti mam Vodafone, takze to jde snadno primo z mailu na SMS).
Ale nedelam to, jelikoz nemam na FTFkovani stejne cas :smiley:

Srandisto :D:D

Taky mě to vcelku štve (mám O2 a z notifikace vidím prdlačku). Mám webovky na placenym hostingu, takže mi nezbude, než se začít zabývat něčím, co mi bude mailbox kontrolovat, přechroustávat zprávy a posílat je upravený tak, aby se nezbytné informace vešly. Bohužel cron je tam jen ve spolupráci s adminy a obávám se, že nebudou nadšeni tím, že budu chtít každých 5 minut kontrolovat mailbox ;o). Takže vzhledem k tomu, že mám k dispozici v práci stroj běžící nonstop (s přístupem na web ale bez přístupu na POP3 či SMTP - to je zablokovaný), asi půjdu cestou nejmenšího odporu a udělám si utilitku do traye, která bude každých 5 minut načítat PHP stránku obsahující kontrolu mailboxu a přeposlání přechroustaných zpráv na mobil od O2. To je sice trochu těžkopádný řešení, ale bude to fungovat a nebude k tomu třeba konfigurovat cron.

Bohužel nevím přesně jak pracuje, ale měl jsem pocit, že se cron spustí vždy okamžitě s příchodem nové zprávy do mailboxu ještě před tím, než je do mail uložen. Takže lze pomocí něho zprávy dle potřeby "předchroustávat" :slight_smile:
Soudím podle toho, že sotva si pošlu testovací mail, okamžitě mi z cronu dorazí SMSka s informací o došlém mailu. Jinak jsem to neměl čas moc studovat.

Taky nevím - zatím jsem to nepotřeboval. Předpokládal jsem, že jde o pravidelné spouštění něčeho (třeba v nastavitelném intervalu) - tedy i PHP scriptu apod. Jak jsem psal, obejdu to vlastní kontrolou malým prográmkem sedícím v trayi jakéhokoliv jiného kompu, který bude v pravidelném intervalu načítat stránku s PHP scriptem z netu.

Me SVV (System Vcasneho Varovani) posila SMSky kde mam ktery autor,jmeno cache,vzdalenost v km, jestli je to Mutla,tradicni nebo mysterka a nazev. Nikde nemam zadny filtr. Mam jen toho spravneho operatora - Vodafone :slight_smile:

nápodobně, redirect z gmailu na vodafoní mail => sms

ja take tak - gmail preposilani kopii na vodafone mail…a pohodicka.

Tak. Teď už mi místo SMS chodí jen změť znaků v kódování UTF 8. :frowning: Jsem u O2. Máte to tak i u ostatních oprátorů ?
BTW: zas tak moc mě to nedráždí, neboť u O2 mi z celý SMS stejně přišlo jen kdo publikuje novou kešku + 2-3 počáteční znaky.

Tak já teda už dlouho s tímto žádný problém nemám. Užívám služeb bývalého operátora Eurotel, dneska O2. Komunikační eml na @centrum.cz umožňuje přeposlat info na mobil (zadání ve tvaru [email protected]). Je to sice "osekaný" ale jednoznačně vím od koho přisel mejl. Pak stačí nahodit eml komunikátor v mobilu, nebo teď u O2 zdarma viz tento odkaz: http://www.mobil.centrum.cz/aktualne/ a přečtu si co potřebuju. Jen aby třeba PQ chodilo tak jak má :wink:

Mě už to teď chodí zprocesovaný tak, aby se to vešlo do těch pár znaků co u O2 je. Přijde mi asi něco takovéhoto:

NovMC8.5SV-GeoviewerXYZ/Hradek

A vím, že je nová multi keška 8.5km severovýchodně, kdo udělal změnu a jak se keška jmenuje. Jméno uživatele i kešky ořezávám tak, aby se to vešlo.

Zatím to testuju, je to kombinace PHP na webu (s přístupem do schránky přes IMAP a mazáním těchto zpráv) a EXE běžícího na jiném permanentně běžícím PC, který jednou za 5 minut stránku načte (obcházím tak nutnost použití cronu, který není všude k dispozici a v mém případě jen ve spolupráci s webproviderem, což není služba zadarmo). Zatím to jede stabilně asi týden.

Mno já mám teď malinko jiný problém, ale týká se taky notifikace.
Mám založenou notifikaci a byť byla v pátek položená v jejím dosahu nová keška, tak mi hláška na ní nepřišla.
Je to problém lokálního okruhu nebo chyba mého nastavení (než byla změna na GC.com tak to fungovalo) a nebo je to komplexního rázu?