NOVAČCI - jakou formou chcete informace?

Prosím, aby sem odpovídali jen NOVÁČCI… Mám rozpracovaný nový FAQ pro kačery, nicméně mne zajímá, jaká forma čerpání informací je pro vás zajímavá. Jak to udělat, aby jste to četli, aby jste se k té kuchařce vraceli atd. atd.

Knížka? Dlouhý pdf/word/txt dokument? Help soubor? Proklikávací html stránka? Film? Kviz?

Napište mi sem prosím způsob, jaký je pro vás nejpřijatelnější, jak jste schopni do sebe dostat kuchařku mladého kačera :slight_smile: Díky moc.

Myslim, že proklikávací html stránka nebo pdf by nebylo marné.Hlavně s obrázkama (teda tam kde jsou nutné;))

Pro mě cokoli, ale nejlépe v češtině. Bohužel jsem jazykový antitalent a nejvíce bojuji se slovíčky, navíc se používá slang. Možná by bylo fajn udělat pár polopatických FAQ v češtině.
Když jsem logovala svůj první nalezený a posunutý GC a trackovala, zalogovala jsem vyzvednutí chybě, jako bych ho vzala od jiného kačera. Prostě jsem nevěděla, usoudila a blbě. :frowning:

Co takhle jak to dělá Microsoft ve Windows: na všechno je průvodce - wizard. Vždycky na jedné stránce jednoduchý dotaz s pár možnostma a proklikáš se od obecností až do detailu.

Mě by se líbil obrázkový průvodce s krátkými textovými popisky.

formou obrázku - ideálně jako komix;)

souhlas. Také je pro mne toto nejpřijatelnější.

HTML

• pro tebe - jednoduché na vytvoření, na případnou editaci i na aktualizaci

A co takhle nějakou tu aktualizaci nechat hromadně rozeslat na mejlíky ? Je to zadáčo a dostanou to všichni..=) Archivace je pak na každým…:slight_smile:

Nejlépe PDF s obrázky :stuck_out_tongue:

Sice nejsem nováček, ale musím říct, že při hledání informací se mi nejvíce osvědčili FAQ jako html stránka (nejrychleji se načítá), strukturovaná tak, že nahoře jsou jenom klikatelné otázky, rozdělené do několika kategorií, a dole jsou otázky i s odpověďmi. Tím že je to jeden soubor, tak se to dá stáhnout třeba do PDA. Nemám teď po ruce žádný proklikávatelný příklad, ale struktura by mohla vypadat jako tady: http://vimdoc.sourceforge.net/htmldoc/vimfaq.html

EDIT: Obrázky jsou sice pěkná věc, ale myslím, že zrovna v geocachingu jich zase tak moc nebude. I když, alespoň obrázek typické micro, small, regular a large by se hodily, protože si ty velikosti lidi hodně často pletou!

Taky si myslím, že html je nejjednodušší na přístup. A kdyby si to někdo chtěl jednoduše stáhnout a tisknout, tak třeba ještě přidat pdf variantu barevně uzpůsobenou pto tisk.
Tak snad to není příliš nerelevantní i od nenováčka.:slight_smile:

Na co další faq? Není tu wiki? Není faq na GC.COM ? Není tu fórum?

Mám pocit, že proti přílivu nových lidí do geocachingu jsi se bránil v jiném vlákně. A teď chceš sám popularizovat? :smiley:

To je o něčem zcela jiném. Přílivu nováčku se nebráním, tato lavina je nezadržitelná a bude to horší. Čemu jsem se bránil byla lavina stále stejných a triviálních dotazů v tomto foru i přes to, že jsou právě ve Wiki a faqu.. prostě nikdo nečte. Pokus je o to předložit to fakt jak pro blondýny…

Jasně, to chápu. Jen jestli za situace, kdy stávající faq nikdo nečte, není tvorba nových (která zřejmě taky nikdo nebude číst) vyhozeným časem. Proč raději nedoplníš faq, které existují?

FAQ na gc.com asi těžko doplním a wiki nikdo pořádně nečte, tudíž je třeba něco nového… co snad budou nováčci číst.

Jinak moje představa je taková, že ideální by bylo, když se někdo tady registruje, aby prostě vyplnil dotazník a při určitém skore prostě postoupí dál, jinak má smůlu…

Ale já nemyslel faq na gc.com. Myslel jsem zdejší.

Logiku "to co existuje nikdo nečte a proto musíme stvořit nové stejné a doufat, že to budou číst" nechápu.
Rád bych se mýlil, ale obávám se, že to dopadne stejně. Stvoří se něco nového co zase nebude nikdo číst. Možná si budeš muset najít něco jiného, čím se proslavíš. :smiley:

Dotazník pro nové členy? O co jsou ti, kteří zde už působí, víc než ti co by chtěli a zatím se sem neregistrovali? Jen jestli se trošku nepřeceňuješ. Nezapomeň že GC je jen hra. Žádný exkluzivní kub snobů. :stuck_out_tongue:

Ale jo, docela ti fandím. Ne každý může zbytečně vyhazovat svůj čas. :smiley:

No já ji třeba četla, jenže mi stejně plno věcí uniklo, protože když nevím co je co a co budu vůbec potřebovat vědět, jen se zatím třeba domnívám, že to potřebovat budu a tamto ne, tak na některé věci ani třeba nekliknu. např. o navigacích jsem si ještě nepřečetla skoro ani čárku, protože ji nemám, nepoužívám, zatím neplánuji koupit. atd. Moc se mi ale líbí a baví články na které wiki odkazuje často - na navigovat.mobilmania.cz, jsou dobře psané, s fotkami, podrobné, super! - to myslím pročte snad každý.

Trochu se zabývám psaním, takže vím, že lidi prostě nečtou hustý souvislý text. Za to se na nikoho nelze zlobit.

Vítám nápad sepsat to jinak. Beru že ve wiki je vše, ale za sebe mohu říci: četla jsem, ale ne úplně dopodrobna, ne slovo od slova.

:D:D:D jojo, jsem tu pár dní a taky občas koukám co se dočtu, že pak přemýšlím, zda jsem tu vůbec správně, zda mám dostatečně dobrý rodokmen na to být tu s vámi :wink: a NEMÁM ANI NAVIGACI PROBOHA!!! B)