Zdravím.
Jsem zcela nováček v keškách. Mám navigaci Garmin Etrex…na webu http://www.geocaching.com jsem si vybral pár kešek a ty si stáhnul v souboru s koncovkou LOC. Prosím Vás jak tento soubor dostanu do navigace? jaký program je nejlepší na použítí?
děkuji za pomoc
Muzes primo na strance kese - send to gps.
Pres Mapsource… (odeslat body a mapy do zarizeni).
Pres EasyGPS … (odeslat body do zarizeni).
Kdyztak mi pisni na kontatky v profilu…
Nejsnadnější je asi jak píše brazajr, poslat jednotlivé keše přímo z gc.com do zařízení… je na stránce každého listingu na to tlačítko.
Pro nahrání většího počtu keší už je potřeba nějaké programové řešení a záleží na tom, jestli jsi BM nebo PM.
A nebo taky pro začátek těch pár souřadnic nadatlit přímo do GPSky. To je popsané v návodu a nevyžaduje žádné programové vybavení.
jo už se mi to nějak daří
akorát pokud dám volbu find a benchmark (podle PSČ) tak tu keškys nejdou stáhnout (pouze loc)…jakej smysl má tahle funkce? ale asi je lepší použít hide@seek a cachce ne?
A ještě jeden dotaz ![]()
když si to nahraju do navigace tak jméno kešky má formát GC1EN28.gpx …nelze nějak udělat aby se to jmenovalo jako název lokace? např: Punta Verde
Mockkrát díky za pomoc
Pres zminovany mapsource … rucne prejmenovat.
Nebo pokavad bys zacal pouzivat GeoGet pro spravu kesi, je pro etrexy makro, ktere kese vyexportuje s nazvem … a pak kese pres MapSource naladujes do GPS. Tak to pouzivam ja …
To makro není bohužel pro Garmin eTrex Legend, ale jakýkoli vyšší model, mám dojem.
Takže expotruji přes "newest Garmin" a pak v MS ručně přejmenovávám na krátké názvy.
no, na strankach geogetu je u nej napsano, ze je pro " (…) GPS GARMIN etrex (testováno s etrex Vista Cx). (…)" … a kdyztak je tam i verze na zkraceny nazev …
Asi to chce vyzkouset, ja ted legenda doma nemam (podedil ho bratr).
peca1986 napsal/a:
Zdravím.
Jsem zcela nováček v keškách. Mám navigaci Garmin Etrex…na webu http://www.geocaching.com jsem si vybral pár kešek a ty si stáhnul v souboru s koncovkou LOC. Prosím Vás jak tento soubor dostanu do navigace? jaký program je nejlepší na použítí?
děkuji za pomoc
Já u svého legenda to dělám tak, že používám skrýšotlač, kde pro export keší si můžeš nastavit co a jak chceš exportovat. Název keše, hint, obtížnost apod. Potom vyexportuju GPX soubor ten natáhnu do mapsource a tam ho odešlu do zařízení. Možná trochu složitější, ale mně to vyhovuje, v GPS mám i hint a také název (ikdyž legend vezme jen omezený počet znaků). Když přidáš obtížnost a terén zase ti sebere nějaké znaky z hintu ![]()