Nováček neví jakou gps

Začal jsem s GC teprve nedávno a jelikož myslím, že budu pokračovat ve hledání dál, rád bych si pořídil nějakou gps… Ale kdybych s tím náhodou sekl, tak aby mi pak doma neležela gps za 10.000… koukal jsem na aukro, za pětikilo, se dá sehnat nějaká taková jakš takš… Co by ste mi poradili na GARMIN eTrex Legend a Garmin c510? Taková ta gps do ruky, to je mi jasné, ale dá se ke GC použít na nalezení přesné polohy taky taková ta gps do auta? Vůbec se v tomhle nevyznám, moc děkuji za odpovědi… :slight_smile:

A četl jsi to tady? Vyzkoušel jsi hledání? Prošel si asi 50 podobných vláken z poslední doby? Tohle fakt nechápu…

Ber to tak, že s tou turistickou do ruky navigovat v autě je opruz, ale jde to. Na místo dojedeš. Proti tomu s tou krásnou tenkou krabičkou z auta se někam na souřadnice dostaneš, ale dře to…

On ten geocaching není jen o capkání za šipkou, ona ta turistická navigace s podporou geocachingu umí trochu víc než ta krásná tenká krabička do auta.

No, Legend má pověst dost rozporuplnou. Z mé zkušenosti je velmi nepřesný a nespolehlivý. Spíš bych doporučil Garmin etrex HCx. To je celkem levný, ale z mých zkušeností hodně přesný a spolehlivý přístroj. GPS do auta - to bych výrazně nedoporučoval.

Mas telefon s GPS? Pouzij ho. Chces GPS? Kolik do toho chces dat. To si stanov a podle toho si koupis a pak to muzes vymenit. Ja mam skoro 1k schranek s telefonem, ted jem pribalil Garmina.

Akryxi, v mobilu myslíš jako nějakej ten Handy GC?

ano pokud mas mobil se slusnou GPSkou, neni duvod toho minimalne pro zacatek nevyuzit - mas to zadarmo.

i pokud mobil s GPSkou nemas, ale mas Bluetooth a Javu, da se koupit externi GPS modul - nevim soucasne ceny, hadam 1000 az 1500.

ja dodneska nemam "normalni" GPSku, vsechno jedu pres mobil (vystridal jsem jich uz nekolik, stejne jako GPS modulu) - a vidis, jde to :wink:

softwaru existuje fura. ja standardne pouzivam TrekBuddy, kam se daj nahrat GPXy / LOCy + offline mapy, ktere si budto "nejak sezenes", nebo existuji i programy na stazeni z Googlemap a podobnych zdroju - to je dobre do mesta, do krajiny moc nepomuze :wink: Neumi to prime online pripojeni a stazeni listingu, na to jsou zas jine, to uz si musis rozhodnout sam

Mě se osvědčuje PDA resp. mobil s Windows Mobile. Je to univerzální, dá se to použít i na jiné věci, než kešování a nemusím řešit, jestli chci turistickou nebo automobilovou navigaci. Sednu do auta, pustím TomTom, jdu na keše, pustím PocketDrake.

Nó, mezi námi, s tou krásnou tenkou krabičkou z auta jsem odlovila prvních tisíc keší a jediné, co dřelo, byl fakt, že někdy po té tisícovce náchylná autonavigace bez voděodolného pouzdra nepřežila moje kompletní promoknutí :stuck_out_tongue: Ano, turistická navigace je vhodnější, lepší, prizpůsobená geocachingu, ale netvrdila bych nováčkovi, že to s ničím jiným nejde.