Ahoj vsichni, jsem uplnej zacatecnik, jeste nemam najitou ani jednu kesku. Chtela bych to ale zkusit, vypada to zajimave. Muze nekdo naprosto technicky nevzdelane osobe poradit s cim zacit? Mam nokii N85, je mozne s timhle telefonem geocaching provozovat? Ma to aplikaci mapy i GPS. Ale kdyz jsem zkousela zadat nejake souradnice a jit po smeru cervenyho bodu ktery mi to ukazovalo, tak to bylo uplne mimo, ten bod si delal co chtel a chvilku byl tam a pak zase uplne jinde..
Muze mi nekdo poradit co do tohoto telefonu nainstalovat za program (pokud mozno nejaky za ktery nemusim nic platit) z kterym by se dal geocaching provozovat? Nebo jestli mi to je na nic a musim si koupit nejakou navigaci?
Moc vsem dekuji za pripadne rady
Pojed s nama v sobotu na vodu .. viz cca 3 odkazy nize. Saman ti to rad vysvetli :).
Ahoj,
zkus program Handy Geocaching (ke stažení tady: http://lab.arcao.com/aplikace/j2me/handygeocaching/). Pro začátečníka naprosto postačí, souřadnice se pro začátek dají naťukat ručně a pak už jen za šipkou… (tady je vlákno zabývající se tímto programem: http://www.geocaching.cz/forum/viewthread.php?forum_id=8&thread_id=3709&pid=194364#post_194364
Nepodceňuj domácí přípravu, najdi si místo na mapě, zjisti si, jak se tam dostaneš atd., případně si ulož do telefonu nebo vytiskni na papír všechny dostupné informace o keši, aby pak na místě nebyl problém, že se na něco zapomnělo…
Až najdeš pár kešek, zjistíš, jestli tě to baví a jde to, pak se porozhlédni tady po fóru, je tu spousta návodů a rad, jak na to. Nebo oslov někoho, kdo ti rád pomůže.
Ale před tím vším věnuj chvíli času a pročti si články na Geowiki, kterou najdeš v horní liště vlevo. Je tam spousta užitečných věcí, které se ti budou hodit a které nikdo líp neřekne.
Hodně štěstí! ![]()
Ahoj,
souhlasím z Ostraváčkem. Handy Geocaching je naprosto jednoduchá aplikace a funkuje na výbornou. Pro úplného nováčka je vhodná i nějaká ta domácí příprava, ale to už taky napsal Ostraváček. Na zobrazení keše v PC nejsou špatné Mapy Google, jsou podrobné, celkem přesné a přiblížit víc než Mapy.cz. Ale já používám oboje B).
Být Tebou, určitě bych začal lehčími a jednoužšími kešulemi, abys hned ze začátku nebyla zklamaná z nenalezení. A Geowiki nepodceňuj taky mi hodně pomohla.
Tak lovu zdar! ![]()