Zítra nejspíš budou oficiálně představeny. Všimněte si čtvrtého displeje a potom také posledního bodu ve specifikacích: Supports Geocaching.com GPX files for complete cache descriptions and hints.
Wireless sharing of user tracks, waypoints, routes and geocaches between units
JPG image viewer can display pictures from the SD card
Supports Geoching.com GPX files for complete cache descriptions and hints
Hmmm… dobry… fotohinty a listingy v GPS a rock’n’roll k tomu. Nutnost každého luxera. Jestli si to nekdy koupím, pak uz budu totální lumík Ještě, že to neumí googlit mysterky. To bude pak jediná radost, která mi zbyde B)
No, nevypadá to špatně, uvidíme, kdy to pronikne i do české kotliny, třeba díky novince klesnou ceny starších typů, třeba gpsmap60CSx…
Uvítal bych to, kdyby klesly ceny. A taky uvidíme jak se ta novinka ujme a co to ve skutečnosti bude umět.
Objevil jsem další zdroje, kde mě hodně zaujalo tohle. Víte něco o Wherigo?
Colorado users will be the first to experience Wherigo™, the newest GPS-based activity from Groundspeak, the people who made geocaching a worldwide phenomenon. Wherigo (pronounced "where I go") is a toolset for creating and playing location-based multimedia experiences in the real world. Using the Wherigo platform, Wherigo authors can build exciting adventure games, historical tours or other innovative activities. Wherigo players use the Colorado or other GPS device running the Wherigo Player application to visit physical locations, use virtual items, interact with virtual characters and solve real world puzzles. Garmin and Groundspeak will host special events to teach people more about Wherigo and let them experience it for themselves. Also, a limited-edition geocoin has been minted to commemorate the launch of Colorado and Wherigo. Details on the Wherigo experience, events and geocoins can be found at www.garmin.blogs.com and www.wherigo.com. And geocaching just got easier with the Colorado, which quickly downloads online information for every cache, such as location, terrain, difficulty, hints and description, so that you don’t have tote printouts with you.
Přečíst GPX je určitě pozitivní, ale stejně to nic nemění na nesmyslnosti ovládacího joysticku nad displejem u tohoto modelu. GPX nebo HTML si můžu přečíst i v telefonu, který s sebou mám rozhodně vždy.
Mrkni na video, co mám v bleskovce na Navigovat (sem ho nevložím). Přijde mi to docela rozumné - kolečko je velké, takže se dá ovládat levým i pravým palcem, který do displeje příliš nezasahuje. Podobně palec docela rozumně sedne na tlačítko.
Ten kdo u Garminů dohlíží na ergonomii přístroje by zasloužil pověsit za koule do průvanu. Tohle opět ošéfoval nějaký zatvrzelý levák vzhledem k masochistickému prosazování levorukého ovládání od dob dřevního e-trex po nejnovější Vist HCx, nejspíš mají u Garminů pocit že netřeba cokoliv měnit
ta 300 je asi zakladni model
400 ma nejspis navic tu 3-D projekci
400t - zodolnena a idealni pro GC:)
400c - namorni
400i - special edition pro Hagiho bo vnitrozemni plavba:D
u te 400c (a mozna u vsech 400) ma byt i teplotni cidlo a 2-osej kompas
outdoor paperless GC je ideal. ono je fajn jit v desti s outdoorovou gipinou. mobila ale moc pouzivat nemuzes a to je dost limitujici:|
mit to vse v jednom by byla parada;)
Trauma_zero:
Ja si nemyslím, že musí být ovládání GPS levou rukou vyloženě myšleno pro leváky. Jako pravák to levou zvládám celkem v pohodě a pravou pak můžu dělat věci, na které ji opravdu potřebuju. Nevim, nějak jsem si na ovládání eTrexe zvyknul a zvládám ho podle potřeby ovládat obouruč.
Nový model vypadá dost zajímavě, a že by konečně i dvojosý kompas? Mimochodem podle obrázku vypadá opravdu vyloženě na obouruční ovládání.
Každému dle jeho vkusu ale s tímhle už bych neměl tu správnou radost z geocachingu. Spokojeně cachuju s Garminem 12 a hledání schůdné cesty k cachi bez mapové GPS do toho vnáší prvek dobrodružství.
Na druhou stranu listing přímo v GPS je dobrý nápad, aspoň bych nemusel tahat do terénu poněkud choulostivý iPAQ.
je to proste nova hra. Mas PDA propojenou s GPS (nebo nejnovejsi GPS to budou umet taky), a podle aktualni polohy ti to bude davat istrukce co mas delat dal. Takze priklad:
jdi ke kostelu
(az tam prijdes, tak to vyhodnoti tvoji polohu, usoudi ze jsi tam kde mas byt, a da ti to dalsi instrukce…)
Takhle to chapu ja.
Proste nova GPS hra, akorat ze na to potrebujes vybaveni, ktere dnes zcela bezne neni.
podle me to umi prekreslovat teren na zaklade vrstevnic a snad i krajinych prvku (les, voda, stavby) do podoby, kterou my lide skutecne vidime - proste RPGcko se vsim vsudy
souhlas. mne se to zda taky uz moc pretechnizovany. TOPO mapu nepouzivam. vystacim si z vrstevnicema a intuici:)
co mi ale strasne chybi je wireless pripojeni (kdo casto uploaduje waypointy, vi o cem mluvim) a skutecnej outdoor paperless GC
BTW: zjistil nekdo, jake fyzicke rozhrani je tim "wireless" u Colorada mysleno ? BT, IR ci neco jineho ?
Vrstevnice ne, to jsou jen nakreslene cary. Ale nektere mapy maji v sobe i vyskove informace (treba TOPO Czech), ktere zatim melo jen jedno vyuziti - kresleni stinovani v MapSource. Tak predpokladam, ze tu 3D projekci stavi na techto vyskovych datech, ktere jsou soucasti jiz dnesnich map.
Mne by nejvice potesilo, kdyby tu 3D projekci zabudovali i do MapSource, a ne jen do GPS.
Ta bitmapova vrstva by se nad tou vektorovou mapu delala docela spatne.
Podle mych informaci ta vyskova data jsou skutecne soucasti IMG souboru (takze v soucasnych GPSkach jen zbytecne zrala pamet…), a podle techto dat MapSource pocita to stinovani.
3D stinovani by mohlo fungovat i se soucasnymi ceskymi Topo mapami od Picodasu. Vyskova data totiz v IMG souboru jsou k dispozici. Predstavte si je jako tycky od nuly do aktualni vysky. (Staci se podivat, jak se meni nadmorska vyska, kdyz prejizdite sipkou po mape.) Colorado by to mohl zvladnout vykreslit. Mozna by stalo za to se zeptat na oficialnich mistech