Nové mapy.cz

IL oznámil nové mapy.cz, které jsou dostupné na adrese http://beta.mapy.cz. Jsou trochu jiné, mají stínování (jakoby "plastické") a další věci.

Co je trochu problém:

Třeba na "základní" mapě nejdou zapnout turistické značky, jdou jen na "turistické" nebo "fotomapě."

Jinak, prý mají nové API, tak uvidíme, s čím se vytáhnou. Původní API bylo dost jednoduché, bez vývoje, takže v porovnání s Atlasem docela slabota. Třeba to nové bude lepší.

Na prvni otestovani to vypada velmi sympaticky.

Myslim si, ze se turisticka vrstva nejda zapnout na zakladni mape z toho duvodu, ze se dost lisi. A nikdo kvuli zakladnim mapam prekreslovat znacky. Ale kdo vi? :slight_smile:

Kazdopadne tohle beru jako slusne turisticke / cyklo mapy. To co bylo tam bylo predtim byla proste jen dalsi vrstva bez dalsi podpory.

Turistické značky jsou další vrstva, jdou zapnout na fotomapě, tak nevidím důvod, proč by nemohly být na normální mapě.

Jinak se mapa špatně překresluje, hledal jsem trasu a špatně se načetly obrázky s mapou. A to ani po hejbání s mapou (kdy je překreslení vlatsně nutnost). Ale protože to je beta, beru to jako ok.

Jak jsem uz napsal: podkladove mapy (turisticka vs. zakladni) se od sebe lisi (nejspis nijak zasadne, ale lisi), takze kdyz polozis vrstvu s tur. znackami na zakladni mapu, tak se nebudou prekryvat / shodovat. Budes mit cesty tam kde nejsou.

Liší se jen trošičku. Turistické mapy mi nepřijdou příliš povedené, proto preferuji položení vrstvy cyklostezek a turistických značek na základní mapu (navíc s tím stínováním to je žůžo ;-), jak to umí amapy.cz. Jen povzdech, nic víc…

Tak treba to bude v plne verzi :wink:

Tak to se mi velice líbí. Jedna z nejlepších věcí je, že mohu zjistit GPS místa, na které kliknu. Takže jak se zdá, můžu v Rosicích u Brna, kde není ještě žádná, založit keš a ani nepotřebuji GPS. Ale zajímalo by mě, jestli mapa půjde zobrazit i ve formě toho malého obdélníku, jak je tomu u těch současných map, to jako kvůli tisku, přece jen mapy tak veliký nepotřebuju

Jen prosím, abyste všichni, co zakládáte keš bez GPS, tuto informaci uvedli v listingu cache, ať si pak my, co GPS používáme, nepřipadáme jak blbci, až budeme překopávat ten správný nesprávný pařez, ale o 20 metrů vedle toho pravého :wink:

K zakládání je fakt lepší GPS používat. Můžeš se třeba i domluvit s někým, kdo ji má. Cache asi nebudeš zakládat každý druhý den, tak se myslím určitě někdo najde.
Jinak totiž nemáš šanci posoudit, jak na tom budou ostatní hledači třeba se signálem a přesností. Pokud ale přecijenom budeš zakládat podle mapy, tak jen podle ortofoto, protože normální je na některých místech hozená až o desítky metrů a turistická nemá potřebné zvětšení. Každopádně to taky prosím uveď do listingu, jak psal Mion.

O tom už jsem taky přemýšlel. Doufám, že to bude nějaká pěkná multina. Pokud to tam hodláš zakládat (a nebyl to jen příklad), tak raději než by ses na to vrhla zaměřováním v mapy.cz, se mi ozvi a já ti s tím pomůžu (mám na mysli hlavně zaměřování:)).

Díky, já přemýšlela, že umístím small nebo větší mikro ke starému kamennému mostu, do zámeckého parku nebo ke kostelu či k pivovaru, u Trojice jedna regulárka vznikla zrovna včera. Do multiny se mi zrovna nechce, přece jen jsem moc multi cachí neviděla. Ale mohlo by to být zajímavé provedení po městě. Zámek bych nechala na jindy, protože 1. a 2. září kdy tam jedu, bude v parku a na zámku středověký víkend a v parku bude plno stanů a všude mnoho mudlů. Takže se alespoň porozhlédnu po nějaké dobré schovce.

a co umistit micro u pranyre s podminkou logu foto geocachera na pranyri?:smiley:
jasne, blbej pokus o vtip, uznavam;)

Kdepak, pokud je tam ten pranýř nastálo, tak by to nemusel být problém. Jenže kdo se nechá dobrovolně vyfotit na pranýři ;).

pokud si dobre pamatuju tak ten pranyr tam byl uz par set let:D
ale ja v tech koncinach byl naposledy tak pred 4 lety tak kdo vi

No rekl bych ze kazdy kacer ktery ji bude chtit odlovit, byli tu uz horsi veci :wink: kdyz je keska EDEN porad navstevovana, nebo aspon v zime ;), nebo zimni koupani ve vltave pro pristup na ostrovy a urcite spousty dalsich tak vyfoceni v pranyri asi nebude problem :smiley:

Haha, poslední, jsme "za blbce" byli my. Fakt navštěvovaná :(. Takže s pranýřem to nevidím o nic lépe…To by musel být tak nějak odlovitelný jen v lednu a bez oblečení, pak snad :smiley:

Nááááhodou, ten pranýř je bezva nápad, i když nevím, kam by se tam tak mohla cache umístit. Ale zanedlouho to tam obhlídnu.

Já bych řekla, že spousta cacherů by to klidně udělala. Třeba u cache [cache]GCW32E[/cache] skoro všichni svoje fotky přidali(eh, no tak ta moje zrovna pasová nejni) a přece všichni víme, jak pasové fotky obvykle dopadají.

a cedulku na krk "jsem/su geo/opencacher" :))))
nehodici se skrtnete…

no v Rosicích sem si nějakou multinu ‘plánoval’ já, přecijenom tama (když je škola) projíždím každej den…