Novinka GPS Holux FunTrek 130

Ahoj
na netu jsem objeviv tuto GPS -

http://www.holux.com/JCore/en/products/products_content.jsp?pno=395

Má ji někdo už v ruce a ví zda stojí za to nebo ví alespoň přibližnou cenu?

Našel jsem ji na netu:

http://www.aliexpress.com/product-fm/290060120-Holux-FunTrek-130-GPS-wholesalers.html

cena cca 300 USD+poštovné cca 70 usd

Už sem málem zača uvažovat ale má interní baterii :frowning:
Obrovská nevýhoda proti tužkovkám :frowning:
Ale jinak vypadá docela dobře :wink:

Hello,

If you are interested by geocaching on Funtrek, you can have a look here :

or in French (more complete):

(you can use Google for translation .. as I have done with your forum : I do not speak Czek !)

Tak už asi bude brzo k mání. Cena, ale tady ještě není :frowning:

http://www.smartgps.cz/na-kolo/funtrek-130-navigacni-software-smartmaps/

Už je tam i cena a docela zajímavá , když je to včetně map.
Ale ta baterie. Možná to zkusit s nějaký Batery packem.

http://www.smartgps.cz/na-kolo/funtrek-130-navigacni-software-smartmaps/

Na mně to působí jako zakuklené PDA s WinMobile s bootováním přímo do nějakého GPS programu. Ne že by takové výrobky číňani už dávno nedělali

370 doláčů? Za to pořídím tady v klidu Dakotu 20 s mapou…

Na webu smart maps info , že bude v prodeji až v 1/3 roku 2011.Přestal jsem čekat a nechal si naježit oregona 450. Tak doufám že budu spokojen.

Teď jsem to zaregistroval v eshopech. Nevím co si o tom mám myslet. Jsem myslel, že to má být konkurent Dakoty, ale … cena neohromila, integrovaná baterie a win ce5.0. Na stejném principu jako všechny autonavigace (kromě TT a Garmina) … takže takové neúplné PDA. Kdyby to bylo aspoň na ty tužkovky, tak by to stálo za uváženou.

nešlo by do toho wherogo???;););););););):wink:

Dobrý den,

tak zařízení je již dostupné, v tuto chvíli máme k dispozici několik posledních kusů, velké množství zařízení pak bude v běžné prodejní síti do několika dní.
K HW, ano, pokud srovnáme s vedle ležícím HTC HD2, Desire HD atd., je po HW stránce skutečně co vytýkat, na druhou stranu má reflexní displej (tím nedisponuje žádný komunikátor), baterie je snadno vyměnitelná a cenově dostupná, IPX6, atd. Zkrátka jiný typ zařízení a nemá smysl jej srovnávat s "telefony".

Dobrý den,
otázky na SmartMaps.

1. Jak je na tom výkon CPU v porovnání např s Garminem Oregon? Jde mi primárně o rychlost překreslování mapy při jejím posunu.
  2. Kolik % cyklotras a turistických tras je v ČR routovatelných?
    Tyto dvě věci jsou hlavními nevýhodami Oregonu, který vlastním. Ve spojením s jejich naprosto nepřehlednými mapami, které využívám jen proto že doposud nebyla konkurence, to jsou argumenty přejít na jiný produkt, který mi bude vyhovovat. Snad i za cenu obětování tužkových baterek, což je skutečně naprosto nepochopitelný krok. (Vůbec si nedokážu představit, že bych jel třeba na týden mimo civilizaci?)
  1. Takt procesoru není udán, tipuji cca 400MHz, což je k WQVGA (240x400) displeji adekvátní hodnota. Posun je plynulý, nedochází k překreslování map, jedná se o rastry. Posun bez "dokreslování" čtverců, jak někdy u jiných aplikací bývá nebo je tomu u online map. Prostě jako když posouváte nějaký obrázek v prohlížeči obrázků.
  2. Cyklotras "99,9%", turistických tipuji tak 60-70%, nicméně obojí je předmětem měsíčních aktualizací zdarma, cílem je v průběhu jara nabídnout "99,9%" i tur. značek pro routování.
    Otázka AA/AAA napájení je samozřejmě frekventovaná. Pro Holux máme v nabídce kvalitní Nokia náhradní baterii nebo jakoukoli jinou obdobnou baterii, náklady na pořízení cca obdobné, nemají paměťový efekt, samovybíjení… každé řešení má svá pro/proti.

Paměťový efekt a samovybíjení snad modernější dobíjecí AA/AAA baterie (Recyko, Eneloop atd.) taky nemají.
Je možné využít běžnou Nokia nabíječku nebo je potřeba speciální?

Paměťový efekt mají NiMH baterie stále, i když mohou být bez samovybíjecího efektu. Nevím, jak jsou na tom RAM akumulátory. Situace v oblasti AA/AAA se v posledních letech zlepšila, pravda, ale tak jako tak to pro většinu znamená novou investici a náhradu starších technologií.
Pokud máte nějakou externí nabíječku pro baterie BL-5C, samozřejmě je možné ji využít, to je nezávislé na zařízení.

Podle mých zkušeností po 2-3 letech používání jakékoliv akumulátory i AA/AAA baterie bohužel končí svoji životnost, ať mají či nemají paměťový efekt…
Určitě je pravda, že většinou akumulátor na rozdíl od dobíjecích AA/AAA baterií je již zahrnutý v ceně přístroje.
Holux FunTrek 130 GPS se dobíjí přes USB?

Jsou nejake zkusenosti s citlivosti prijmace, treba vs. SirfStar nebo tomu co je ve Vista HCx?

Zařízení obsahuje miniUSB konektor, je možné napájení běžnou cestou z AC, CL, USB, externích akumulátorů…
Zařízení je v distribuci v ČR několik dní, zkušenosti prozatím nejsou posbírané, ani reakce uživatelů ještě nemáme, jedině zjistit na zahraničních fórech, kde je již produkt déle k dispozici nebo i jeho předchůdce bez přídomku PRO.

Jaký je prosím rozdíl mezi verzemi 130 a 130 Pro? I nějaký HW, nebo pouze SW/mapy?