Měl bych prosbu, nebylo by možné, aby když v GG zakládám nový bod v databázi a GG po mně chce unikátní kód bodu, aby v tom formuláři bylo i tlačítko, které takový unikátní kód (náhodný) vygeneruje samo?
Zjistil jsem, že když něco náhodně vyťukám na (numerické) klávesnici, tak to až tak náhodné není a občas se opakuju. Navíc by se tímhle zajistila určitá "úhlednost", protože by klíče takhle generované byly stejně dlouhé…
Hmm tak za to se i přimlouvám. 2fremen.cz: a co třeba kdyby jsi chtěl nějakou vlastní databázi bodů, já se třeba chystám na řopíky, v GG nemusíš mít jen keše a WM, ale můžeš tam narvat cokoliv.
EDIT: Sákryš to je rychlovka, než jsem stačil vyřídit telefonát, tak už máš několik odpovědí, než jsem to stihl dopsat a odeslat.
to Ubuster: jakýkoliv jiný body nez kesky a WM, bych daval do vlastní databaze a potom ten kod muze byt stejnej .
Ps. A nejlip GC zvlášt, WM zvlášt a cokoliv jinyho taky zvlášt.
Proč by se jinak HALUMA s tou podporou více databází dělal?
Ano, pochopitelne neni ucelem mit vsechno na jedne hromade, ale mit jednotlive databaze. Prave proto si lze k databazi asociovat vlastni rozlozeni sloupecku, protoze pro kazdy druh bodu potrebujes videt jine sloupce.
Nechtěl jsem si moc vymýšlet, proto jsem to tam prve nepsal - ale ideální by právě bylo, kdybych si mohl prefix, délku i povolené znaky zvolit
Leč klidně se bez toho obejdu, bude-li jakési default nastavení
To ani v rámci jedné databáze nemusí nastat. Kódy všech keší z gc.com začínají písmeny "GC", všechny waymarky zase "WM" atd. Pokud si chceš vést svoje body, tak si zvol nějaký svůj vlastní prefix, já bych třeba pro sebe zvolil "MH" ;), a pak už ke kolizi nemůže dojít. Jo a za to si klidně dávej kód odvozený z aktuálního data a času, např. "MH1009141350" a máš vystaráno i s unikátností.
V dokumentaci o geogetu se píše: "po dodržení pár základních podmínek, lze improtovat i libovolná jiná data z GPX". Do této doby mne nenapadlo, že bych si v geogetu mohl spravovat i databázi jiných bodů než kešek, až po přečtení tohoto vlákna jsem si uvědomil, že by se mi něco takového hodilo. Daly by se třeba naimportovat body vytvořené v mapsource (respektive zaznamenané GPSkou a uložené v mapsource)? Nebo jak by měl vypadat gpx soubor který by šel naimportovat? Umí někdo poradit?
Tak jsem našel v dokumentaci o geogetu jak importovat libovolné body a jaké údaje by body měly mít, ale nějak nevím, jak to udělat. Večer jsem to zkoušel a žádný bod se mi nepodařilo naimportovat. Uměl by někdo poradit? A znovu se ptám jestli by takto šly naimportovat body z mapsource? Omlouvám se jsem počítačový samouk, takže hodně tápu.
Bod si muzes vytvorit jedna rucne, to je realizovatelne pri malem poctu bodu, nebo ze souboru ve formatu gpx. Staci si vzit libovolny jiny gpx a upravit jeho data do sve podoby. Jako priklad zkus pouzit treba libovolny GPX (nejlepe ten nejmensi) pripraveny pro MHD POI (viz odkaz v mem podpisu). Je to sice pripraveno pro POI, ale GeoGet by si s tim poradit mel. Urcite nebudes potrebocvat vsechny tagy, staci souradnice, jmeno a pripadne popis bodu.
Hony: ano, mezery to je právě největší problem při importu, kromě délky názvu (gg bere 2-20 znaků). U většiny gpx (třeba z poi.cz nebo e-studanek) je v <name> název bodu většinou víceslovný a jde o to jak se ho zbavit a předělat tak aby se gg líbil.
Dělat to ručně u pár tisíc wpt je na palici, kor když by to bylo třeba při každej aktualizaci.
Asi si budu muset zase osvěžit PSPad, i když celkem pochybuju, že to bude jen tak.