novy firmware eTrex Legend verze 3.90

Tak jsme objevil, ze na legenda je novy firmware…nevim kolik toho meni (pisou ze WAAS a novy GEOID model) ale proc to nenainstalovat ze :slight_smile: tak kdo jste to prehlid a nevite tak je zde:
http://www8.garmin.com/support/collection.jsp?product=010-00256-00

je fajn ze takhle stare pristroje maji jeste funkcni podporu :slight_smile:

Už se kdyžtak řešilo i tady http://www.geocaching.cz/forum/viewthread.php?forum_id=2&thread_id=7283&pid=76022#post_76022

Jaké jsou vaše zkušenosti s verzí 3.90?Je nezbytné ji nainstalovat?Nedochází při instalaci nové verze k vymazání všech bodů z přístroje?

Jak jsem si přečetl na fóru,nejedná se o verzi kterou bych musel nutně mít.Se svým Legendem jsem spokojený.Škoda,že nemůžu upgrejdovat sebe.Občas by to nebylo špatné :smiley:

Po nahrání toho nového firmu 3.90 jsem zjistil, že po zapnutí waas/egnosu se daaaaaaaleko rychleji objeví ty "D" u sloupečků se satelity, což jsem u předchozího 3.70 viděl až tak minimálně za 5 minut po nalezení satelitu 33 nebo 39. A citlivost na signál se asi taky trochu zvýšila. Npište taky vaše postřehy na ten nový firm.

Pokud jsem mel nedavno chyceny EGNOS, tak i na starem firmwaru se mi pak objevuje rychle.

Já myslím že mi chodí rychleji a líp reaguje na změnu směru…

Já sem zjistil, že s novým firmwarem se mi EGNOS chytá taky mnohem rychleji, hlavně mám pocit že i na místech, kde to předtím moc nešlo.
Ale zase se objevil jiný problém (což nevím, jestli bylo způsobený novým firmwarem) a sice že mi najednou nechytala družice. Resp. chytala jen jednu a to číslo 39, což je právě EGNOS (pokud se nepletu). Chvíli sem tomu dal a nic, až pak večer se to zase normálně chytlo… kdo ví, čím to bylo.

Mám pocit, že i fixace je daleko rychlejší, během pár vteřin, po zapnutí a úvodní animaci (teda pokud to nezapínáte X-set kilometrů daleko od posledního vypnutí).

ahoj potřeboval bych přehrat firmware a aktualizovat mapy nemam ale kabel, mohl bych se s někým domluvit? jsem z brna, předem děkuji

pls na eTrex Venture Cx neni novy ? :stuck_out_tongue:

Tak si z www.garmin.com stahni program webupdater, a pust si jej. Uvidis, jestli ti to aktualizaci najde ci nikoliv.

mam kabel(COM) pro etrex legend, jsem z brna lisne, kdyztak napis na PM

Tak jsem si ho taky nahrál a paráda, každému doporučuji. Můj legend nyní šlape jako víno(o dost rychleji) žádná dříve uložená data nezmizela, ani mapy. Děkuji za tip:p

V další verzi firmwaru, jestli ještě nějaká vůbec bude by mohl Garmin přidat popisné pole pro waypointy. To je opravdu jediná podstatná věc, která mi hodně vadí. Takhle totiž nemůžu mít v Legendu hint.

waypointu se tam stejne moc nevejde… Davej si kesky pres POI mapu, a muzes tam mit pak i ten hint. Krom toho se ti tam tech bodu vejde, co mapova pamet dovoli.

Jasně, POI vrstva mapy je řešení, ale strašně zdlouhavé a komplikované. To přece nebudu dělat pokaždé, když chci jít na kešky. Nejlepší je vygenerovat .gpx soubor ve Skrýšotlači a pak ho nahrát do přístroje. Jen ten hint tam citelně chybí…

Tak jednoduse, jako ty si vyrobis GPX soubor ve Skrysotlaci, tak stejne jednoduse ja si necham vygenerovat POI mapu, vcetne registrace do mapsource…

Jo? Tak to se pochlub jak to děláš, protože ten návod na wiki, který je v 17 bodech a potřebuješ k tomu 4 programy se mi nezdá jako záležitost na minutku.

V Geogetu si najdu kesky, ktere chci exportovat, a pak zavolam prislusne exportni makro. O vygenerovani prislusneho zdrojaku, kompilaci pres cgpsmapper, ba i o zavolani MSM pro soupnuti do mapsource se toto makro samo postara.