Novy server o geocachingu - hledam betatestery

Zdravim,
pripravuji nove stranky venovaneho geoachingu, urcene zejmena pro zacatecniky. Shanim par betatesteru, kteri by byli ochotni web projit pred jeho spustenim, navrhnout co by se tam dalo jeste pridat, atd. Nebude to prilis ve stylu geocaching.cz, tzn. nebudou tam fora, fotogalerie atd. Proc vymyslet uz vymyslene a neco dublovat. Spis tam budou clanky, rady, jak zacit s GC atd. Pokud byste nekdo mel zajem, resp. spis byl ochotny to udelat, poslete zpravu. Diky

Neexistuje už v tomto směru docela dobrý zdroj informací a to wiki na geocaching.cz?

taky si myslim, ze tristeni informaci mezi wiki a jine stranky neni moc dobry. pokud ve wiki neco neni, byl bych pro doplnovani tam, od toho to je :slight_smile:

Myslim si, ze wiki ma urcity styl hierarchie informaci, ktera muze byt pro mnohe neprehledna. Je tam toho spousty, ale na druhou stranu bych rekl pro mnohe az moc. Takze bych chtel udelat stranku, ktera se bude ubirat trosku jinym smerem. A myslim ze vice zdroju informaci neni tristeni.

ahoj, faktem je, že informací i pro začátečníky je hafo. Taky si nejsem jistý jestli to má nějaký smysl, ale právo založit web má v zásadě každý, tak jestli chceš taxe ti na betaverzi mrknem :slight_smile:

no kdyz nam sem tam napisou novacci a ptaji se o radu, tak jim odpovim a jeste pridam odkaz na wikistranku delanou pro zacatecniky. takhle abych odpovidal, tohle najdes tuhle, toto zase onde a kvuli tomuhle se mrkni tutam :slight_smile: - tak to z meho pohledu tristeni je. ale samo, iniciative se meze nekladou a kazdy navod je lepsi nez nic. :wink:

Hoď sem odkaz a myslím, že budeš mít hned hodně názorů. B)

Rád se na to podívám, ale myslím si, že na GC.com je vše napsáno dosti výstižně.:slight_smile:

Takze jsem dal konecne neco do kupy. Podle nekolika dotazu tady i podle nekolika nazoru kaceru, ktere jsem potkal, si myslim, ze pro uplneho zacatecnika je lepsi uceleny text, nez rozkousovana wikipedie, ve ktere je sice vsechno, ale je to hrozne na kousky.

Jde o to, aby tam byli veci pro uplne zacatecniky i pro ty, kteri neumi anglicky, aby se nejak rozjeli. Dalsi podrobnosti uz si pak najdou. Tim odpovidam na Yellowmanuv prispevek, ze na GC.com je vsechno. To jo, ale co s tim, kdyz nekdo anglicky neumi. Takze jsem udelal i takovou framovou aplikaci s ceskymi odkazy, ktera naviguje na serveru. Bohuzel, funguje pouze v Opere kvuli nastaveni jejich serveru, ktery frame vzdycky prepise. Ale tak aspon ze v opere to bezi, kdo bude mit zajem, tak si ji opatri. Nebo jsou tam graficke manualy.

Takze, web je na adrese www.cesky-geocaching.net Neni tam jeste uplne vsechno, delal sem to rychle, musim jeste zkouknout i pravopis a preklepy, leccos dodelat, ale na prvni namety od vas to myslim staci. Zkuste se vzit do role novacka nebo nekoho, kdo neumi anglicky, pro ktere je ten server mysleny. Dik.

Máš to opravdu přehledně uspořádaný. Zdařilá práce.

Taky se mi líbí. Dobrá práce, tohle všechno jsem složitě hledal všude možně.

Pěkné, já taky pořád říkám, že dobře čtivý článek je lepší než rozkouskovaná encyklopedie.

Diky za prvotni ohlasy, zitra na tom jeste budu pokracovat, abych to do konce tydne nejak dotahnul do finale. Leccos tam jeste chybi.

Pekne a zasluzne, akorat bych osobne vypustil to desatero - obzvlast bod deset je - s prominutim - uz velmi trapny. Misto toho staci snad proste: "Pouzivej rozum".

Pěkné stránky, přidávám je do "seznamu spřátelených webů" pod Navigaci. Časem se možná domluvíme na nějaké odkazování…

Ano ano..taky se mi to moc líbí. Zrova včera jsem popisoval přes ICQ jednomu kamarádovi jak na GC.com… ne všichni jsou zdatní v PC a ne včichni jsou zdatní v angličtině. Wiki se mi zdá..jo je to přesný - moc rozkouskovaná. Vlastně jsem v ní nikdy nic nehledal pořádně, protože se mě ani moc nechce. Jen jsem si přečetl pár Murphyho zákonů. Tedy posílám link na cesky geocaching kamaradovi a verim ze dal bude pokracovat sam. Zatim se mi ho podarilo zaregistrovat. Díky díky..moc se mi web líbí

možná by bylo fajne jednotlivé obrázky které tam jsou aby šli rozkliknout a zobrazil se větší - tedy v normální velikosti…co když někdo blbě vidí?:smiley:

Také chválím, ještě bych doplnil pro začátečníky jistě potřebnou sekci "download" s potřebnými porgramy - pro začátek klidně jen odkazy na stránky ke stažení. Pří mém začátku byl největší problém najít něco, co bude fungovat na ideální hledání cache. Dále implementace "Aplikace GC.com česky" do Opery se mi také nejeví jako zrovna nejideálnější z hlediska používanosti tohoto prohlížeče, ale je to beta verze stránek, tak se to časem třeba rozšíří i na více používané.

Také jsem se podíval na uvedené stránky. Zaujala mne sekce Geocaching bez, GPS, protože GPSku nemám (ztratil jsem jí na jedné multině). Popisy obrázků se mi zobrazují strašně drobným písmem, takže je to téměř nečitelné. Při hledání bez GPS to není jenom o letecké mapě, orientačních bodech a nápovědě. S dobrou přípravou, různou kombinací map a pomocí dalších pomůcek (buzola, …) lze zvýšit úspěšnost nalezení a troufnout si třeba i na nějakou dobře popsanou multi.

Myslím, že nejlepší manuál pro geocaching bez GPS by mohli vydat I+B+M+H . Jejich více než 300 kešek nalezených bez GPSky nepotřebuje komentáře.