Tak nasi bratri maji konecne svuj prvni opravdovy PT. Serie cita 100 krabek + bonus. Vypada to docela zajimave, nebude to jen bezduche kesovani kolem silnice, ale pekne v terenu cca 40 km.
Bohudík to není powetrail
Ještě bych upozornil na Krmesov, který má 60 krabek a taky takhle pěkně v terénu a přírodě. Je ale drobátko dál na Slovensku. Viz [cache]GC2F4ZQ[/cache]
Otazka je co si kdo predstavuje pod pojmem power trail Pod elektrickym vedenim neni siroko daleko zadny :-)) Ma to byt pocet 100 a vice nebo snad jednoduchost jejich ziskani? Kazdopadne je to celkem jedno, sami autori si to nazvali "Green Trail Bratislava". Ja mam serie v prirode narozdil od strilejicich taky myslivcu (neplest s hajnymi) a "ekoteroristu" rad, tak ze uz se tesim az vyrazim.
Je to velky pocet kesi (nejcasteji u cesty), ktere lze velmi snadno odlovit. Presny pocet kesi neni rozhodujici, ale melo by to byt ve stovkach kesi. V porovnani s jiz archivovanou E.T. highway serii je mnozstvi 100 kesi zanedbatelne, ale u nas by se ty mega PT delaly velmi spatne.
GTB je velmi hodnotná séria, najmä pikoškami, ktorými vedie. Mnoho z nich nepoznajú ani miestni fajnšmekri (teraz už áno:).
Nie je to klasicky vedený okruh s tradickami okolo trate, skor take tulanie sa lesnymi chodnickami - velakrat sa treba vracat, robit mensie okruhy, pustat sa za sipkou, tipovat odbocky. Ukryty su vselijake, pestre a najdu sa aj mysterky, ci multiny.
40km je zavadzajuci udaj, realne chodnikmi a cestickami to bude asi dvojnasobok. Vcera som presiel cosi viac ako polovicu za 13hodin cisteho casu a 60km lesnej trasy, na kole (ale tie odlahlejsie kesky, kde bolo treba viac klesat a stupat som vynechal).
Odporucat mozem bicykel, na 90% je nan idealny teren a je to mozne zvladnut za 2 dni. Pesi mozno za 3, pre zdatnych turistov. Prevysenie celej trasy mozem odhadnut medzi 3000-4000m stupania, rovnako klesanie.
Ale celkovo je to nadherne straveny cas v peknej prirode, na miestach, o ktorych doteraz malokto vedel. Dufam, ze sa vam u nas bude pacit B)
Na Slovensku mame tiez nieco podobne - Krmesov poklad, cez 60ks kesi v kopcoch a nerobi sa z toho take halo. Sam som tam este nebol, no ak planujete ist na dovolenku na Svk do Kremnice a okolia kuknite #01-Krmesov Poklad - Smerovnik, link: http://coord.info/GC2EXGW