Na lov kešek používám Oregona 300 a jsem s ním spokojený. Nyní si ale hodlám pořídit nový telefon, po přečtení různých fór na netu to bude asi htc desire. Zajímalo by mě, jestli si myslíte, že je to na geocaching dobrá volba.
blizek: jako ze by ses zbavil O300 nebo ji pouzival soubezne s tim telefonem?
No, já jsem si Desire vyzvedl v pátek a zatím mi to přijde jako naprosto skvělá volba. Předtím jsem používal PDA Palm Lifedrive s externí anténou, nicméně to pohodlí teď se s tím nedá srovnat. Když mi přijde notifikace, mohu okamžitě vyrazit a nemusím se zdržovat opisováním souřadnic, prohlížením listingů … Zatím jsem nadšený a vřele doporučuji!
Mimochodem, včera jsem při testování potkal u jiné keše kolegu, který ho má již tři měsíce a jeho pocity jsou stejné. Také stopro doporučení!
Desire je výborný telefon, na geocaching ho používám
- když potřebuji něco online (logy a pod.)
- když potřebuji satelitní mapu (ve městech super)
- když se potřebuji neplánovaně zjistit souřadnice vyluštěných mysterek, kódy zámků … - mám v telefonu téměř totéž co v PC v GSAKu
- když mě GPSka honí v okruhu 30m a nemůžu najít, tak zkusím druhou zda na tom nebude lépe

Na běžné kešování bych ho nepoužíval - baterka nevydrží celý den navigovat a riziko poškození telefonu v terénu je velké.
Tedy jako doplněk na kešování k Oregonu dobrá volba, ale za Oregon ho pro geocaching neměň ![]()
Dá se použít i SAMSUNG S8500 Wave a soft HandyGeocaching a je levnější než HTC Desire. Baterie vydrží také déle, ale jak píší přede mnou, tak bych to taky neměnil. Snad jen telefon s možností geocachingu jako nouzovku. Speciální přístroj pro outdorovou navigaci či geocaching je k nezaplacení. Pokud začne pršet a zmokne ti telefon, můžeš ho vyhodit, protože ani reklamace ti nepomůže. Kdežto Oregon ti zmoknout může jak chce a šlape !
Já už nějakou dobu používám HTC Legend jako druhý přístroj a spokojenost maximální.
Priznavam, ze jsem maximalne spokojeny s iPhone 3GS jako s doplnkem ke Garmin Vista HCx
Tohle mě zaujalo. Jak to máš v telefonu uožené? HTML, GPX ?
Tak nebo tak urcite jdi do nejakeho Smartfonu, neprohloupis.
Pro hledání kešek bude určitě použitelný každý telefon který má ne bo ke kterému se dá připojit GPS. Je to pak jen o volbě SW případně map. Každopádně bude platit jedno pravidlo: telefon nemá nidky srovnatelnou výdrž s outdoor GPS (pár tužkových má člověk vždy po ruce) a v terénu bude telefon více trpět.
Osobně používám také telefon, s WM a GCz, ale musím uznat, ež veškeré škrábance a poškození telefono (za rok používání značné) jsou z 99% z cest po keškách.
Z GSAKu vyexportuji vše co má nastavené Corrected Coordinates do GPX a v telefonu ho načtu do GeOrg (mám to v oddělené databázi).
Měl jsem problém s uživatelskými poznámkami, GSAK je exportuje jako logy, ale všem dává stejné id - a v GeOrg zůstala jen poslední. Napsal jsem autorovi a za 2 dny byla v GeOrg pro usernotes z GSAKu podpora ![]()
Ja si poridila Vodafone 845 s androidem a jsem s nim velice spokojena. Pouzivam jej vzdy kdyz se vyskytnu v mistech na kterem nemam nahrane kesky v Garminu a kdyz chci odlovit nejakou multinu. Zaroven z nej loguji primo po odovu pres aplikace C:geo ![]()
JacG napsal/a:
No, já jsem si Desire vyzvedl v pátek a zatím mi to přijde jako naprosto skvělá volba. Předtím jsem používal PDA Palm Lifedrive s externí anténou, nicméně to pohodlí teď se s tím nedá srovnat. Když mi přijde notifikace, mohu okamžitě vyrazit a nemusím se zdržovat opisováním souřadnic, prohlížením listingů … Zatím jsem nadšený a vřele doporučuji!
Mimochodem, včera jsem při testování potkal u jiné keše kolegu, který ho má již tři měsíce a jeho pocity jsou stejné. Také stopro doporučení!
A můžu se ještě zeptat, jaký si mám zvolit k desire datový tarif, pokud mám operátora T-mobile? Dík za odpověď…
k androidu nejlepe bezlimitni tarif. Mam G1 s baterkou 2300mAh a da se v tehle kombinaci v pohode vyletit cely den. Navic mam udelany ze 4xAA 2700mAh, drzaku a kabliku udelany dobijeci pack, se kterym se da vydrzet lovit v terenu klidne vikend. Takze i s vydrzi se da snadno "neco udelat" a je potom z android telefonu slusne naradi na lov kesek.
Ty brďo … vy jste vybavení jak Mádr a Skálová ve fileiksech :o
Já si vyberu dvě-tři kešky, nahraju do Oregána, telefon vypnu a jdeme s týmem (nebo bez) na lov. Databáze neřeším, notifikace neberu.
Při geocachingu hlavně relaxuji. Jsem proti kočkopsům typu "mikrovlná trouba s připojením na internet a fotoaparátem".
Ale dost OT.
Promiňte mi …
Nokia E52 + Smartcomgps jako hlavní navigace, dále HG, Garmin. Další programy: extgps, northpole, google maps, smartgpx a openwig.
DUsoft: vsak preci "podle vkusu kazdeho soudruha". Tobe vyhovuje mit nahrano 3 kusy kesi, me zase 2000 kesi. A je to snad spatne? ![]()
S474N: Tak, tak, kazdemu podle chuti, ja obvykle kdyz uz si nejake to zarizeni poridim, tak z nej vyzdimu co to jde (to znamena cela CR jako POI) :-).
Ted k otazce, at nejsem uplne OT: Mam Oregona, takze jako doplnek mi staci cokoliv kam nainstaluju HandyGeocaching a ma pristup na internet. Samotny telefon mi na GC nestacil (Nokia N82), porad vybita baterie, za deste porad schovavat atd.
caues, ja mel Samsung omnia HD v nem garmina a naprosta spokojenost sice jsem mel porad sebou notes ve kterym bylo vse napsane souradnice, ruzne info ale na ten mobil si stezovat nemuzu celej den vydrzel nabitej se zapnutou gps, jen pro jistotu jsem mel v rezerve autonabijecku. presnost tohoto stroje byla "na metr" presna. ted testuju samsung galaxy S tak uvidim jak se osvedci v terenu…
Galaxy S by zajimal i me, prave se rozhoduju, jestli ho koupit. (ne jako hlavni navigator)