Mám jeden technický. Do noťasa jsem si nahrál Mapsource a nRoute. Už několik dní se marně přijít na to, jak to rozchodit. Mám GPS modul NaviLock a v OziExploreru funguje bez problémů. V nRoute nevím, co mám kde nastavit aby se GPSka chytla.![]()
U nRoute je problém v tom, že funguje jenom s moduly od Garminu (komunikuje přes proprietární PVT protokol a hlídá si ID GPSky, narozdíl od OZIho, který podporuje i normální NMEA protokol).
Jde to ale obejít! Někde doma v počítači jsem měl vyzkoušený návod. Je potřeba jeden speciální prográmek a nějaký proxy prográmek, jestli si dobře vzpomínám.
Buď zkus zagooglit, nebo počkej do zítřejšího večera (a popřípadě se připomeň
).
Tak nakonec jsem to za pár minut vygooglil sám:
http://gpsmaps.wikia.com/wiki/How_to_use_nRoute_with_non-Garmin_bluetooth_GPS_receiver
…já bych se spíš podíval po Garmin Mobile PC
to alkes: dík za odkaz. O víkendu to zkusím rozchodit. Naštěstí mi jede Ozi, takže v bezvýchodné situaci nejsu.![]()
takže přes gps modul se to nepovedlo. Nakonec posloužil starý dobrý etrex a nRoute funguje. ![]()
Teoreticky by sa to malo dat rozchodit aj cez GpsGate klienta, ktory bude prekladat NMEA data na garminovy format. Btw, nRoute je stara vykopavka, tiez by som radsej pouzil mobile pc ![]()