Obaly na cache

Všechny ty různý svačinový krabičky ap. jsou sice pěkný,ale kvalita nic moc. Většinou do nich po čase zateče,nebo prostě nasáknou vlhkost. Mnohem lepší se mi zdají HDPE dózy které se používají na bazénovou chemii ap. Sehnal jsem výrobce který tyto dózy nabízí ve velikostech 0,25/0,5/0,75/1L Dózy jsou opatřeny mezivíčkem (prachovkou) a šroubovacím uzávěrem,takže do nich neteče,ani nevniká vlhkost.

Cena je od 11,50 do 13,50 bez daně. Minimální odebrané množství je 100ks od jedné velikosti,takže kdyby se tady našlo pár zájemců,můžeme je objednat. Co vy na to ?

Pokud mi napíšete tak vám můžu poslat rozměry a fotky.

cenovo je to uplne super, pridavam sa do klubu :)))

Máš můj hlas, sem s tím.

BTW nevíte, kde by se daly sehnat nepoužité plechovky od barvy, tj. vlastně plechovky na barvu?

Pozor, tyhle bazenovy dozy (nejaky prazdny od pripravku k bazenum mam doma, podobne se pouzivaji napr. i pro hnojivo) v mrazu krehnou a pri zatizeni (napr. pod kamenem) mohou snadno prasknout. Podle mne neni lepsi material, nez doza urcena do mikrovlnek a soucasne na uchovavani zmrazenych potravin. Zvlaste ty vyrobene v poslednich dvou letech uz vydrzi opravdu kde co (nekupujte ale ty nejlevnejsi v Lidlu, za kazdou kvalitu je potreba neco zaplatit).

Mion dí svatou pravdu (high density polyethylen - HDPE, tj. vysokomolekulární PE) není za mrazu moc pružný a může prasknout…

Zkusím o tom od výrobce zjistit něco bližšího,protože by mě to docela mrzelo,ty pixly se mi moc zamlouvají…

Výrobce uvádí zaručenou stabilitu mechanických vlastností od -20 do +60
Jinak jsem našel i výrobky z HDPE u kterých je uváděno -55 až +60
Dneska hodím pixlu do mrazáku a pořádně ho ohulím…hyň sa ukáže :o)

Tak good luck! :slight_smile: Určitě dej vědět, jak to dopadlo. Byly by to moc pěkné obaly na cache …

Ono jde i o stáří pixly. každý další cyklus mráz-teplo + mechanické namáhání snižuje odolnost krabičky. Prostě po nějaké době vydrží daleko méně, než nová. A u cachí je bohužel nutná dlouhodobá odolnost. Myslím že test v mražáku nic neukáže, nezbude než ověřit tyhle krabičky dlouhodobě v praxi. Ukryty pod kůrou a dřevem jistě vydrží hodně, jen se obávám toho zatížení většími kameny

Zkusil jsem pixlu zmrazit na -30 a i při této teplotě si HDPE zachoval své mechanické vlastnosti i při velmi násilném zacházení. Pravdou je že tento malý test se nedá srovnávat s dlouhodobým vystavením celoročním povětrnostním podmínkám. Ale i tak bych do nich klidně šel,takže pokud je někdo chcete tak mi napište a objednáme je. Vzal bych ty 1L a pak ještě nějaký menší,ovšem musí nás být alespoň 10…

toz ja potvrdzujem svoju objednavku

10 litrovek bych taky vzal

Ja se taky hlasim o 10 litrovych kousku…

Stále málo zájemců…
Copak nikdo nebude zakládat nové cache ? Takový pěkný pixly za pár kaček :o)

Ja bych to bral, ale konkretne mne neprijdou prilis prakticke. Nekolik litrovek tohoto typu obalu mam doma a nesedi mi sroubovaci cache s uzsim hrdlem. Parkrat jsem zazil problemy s temito kesemi ohledne vytahovani ci vkladani logbooku (Orisek cache, Pruhonice-obora, Louskacek, Stirin,…) a svoje kesky takhle delat nechci. Krabicky do mikrovlnek mne plne vyhovuji. Prijde mi blby, aby cacher musel vytrepat obsah kesky kolem sebe. U “mikrovlnnych kesek” staci odklopit viko a prehrabovat se :slight_smile: Abych se temto problemum s vyjimanim obsahu u sroubovacich krabicek vyhnul, musel bych pouzivat ty s velkym prumerem hrdla (obsah 1l a vice) a pro ty je dost casto problem najit vhodny ukryt - pokud chci dodrzet pravidla a nekopat v zemi pod stromem diru.

Toliko muj nazor :slight_smile:

Jo jo, ty úzký hrdla mi taky vadí,ale tyhle pixly mají hrdlo skoro tak široké jako dóza sama.
Záleží na rozměru,ale do 1L mají všechny široké hrdlo.

A co se praktičnosti týká,nezajímal bych se o ně kdyby se mi nezdály jako geniální :o)
Měl jsem teď možnost vidět pár cache právě v tomto obalu a jsou fakt perfekto. Ačkoliv se to z venku nezdá tak se dovnitř vejde hromada věcí.Navíc je oproti krabici do mrazáku skoro vodotěsná protože má dvojité víčko(prachovka) a že se musí cache vysypat aby jsi se dostal na dno :o) …naprostý detail.

Je pravda, ze je hrdlo skoro stejne siroke, ale i tak pri vyjimani logbooku, stoceneho podel steny, je nutne jej uvnitr krabicky stocit vic a vytahnout trochu nasilim, protoze i lehce zuzene hrdlo brani pohodlnemu vyjmuti. V pripade plneho obsahu cache to navic znamena veskery obsah nekam vysypat (a hledejte za deste kam, aby obsah nenavlhl). Starsi logbooky jsou pak casto pomackane ci potrhane.

Tyhle valcove dozy jsou jinak urcite po vsech ostatnich strankach vhodne na geocaching, ale holt mne nejak nesednou - mam jich doma nekolik a jeste jsem se neodhodlal je pouzit :slight_smile:

Zatím jenom 4 geozájemci což je málo…
Takže tímto vyzívám úplně všechny zájemce postižené geozábavou,kteří mi neposlali e-mail a mají o pixly zájem,tak ať se nestydí a napíší mi kolik pixlí(nebo pixel ?) kdo chce a že je závazně odeberou,protože 60 kešek sám opravdu zakládat nehodlám i když by se vám to možná líbilo :o) Zkrátka se musíme podělit o 100 kousků.