"Obnoveni" TB

Vyrobil jsem pred rokem TB a zavezl ho 2.500 km vzdusnou carou od domu s tim, ze se ma "vratit domu". Bohuzel se ztratil z krabky jeste driv, nez ho stihl nekdo oficialne vyzvednout (coz je skutecne zarazejici). Cili nenachodil chudak ani metr… :o(

Dnes jsem vyrobil kopii stitku a se stejnym cislem posilam podobny TB znovu na dalekou cestu od domova se stejnym ukolem (navrat domu).

Az nyni me (par hodin pred odjezdem) napadlo, zda to neni nejak proti pravidlum ci zvyklostem apod. Je potreba to nejak "oficialne" odklikat, jako treba "zruseni", "obnoveni"…?

Diky za info…

Sám mám k oficiálním TB známkám kopii. Dělají se i papírové kopie… Neřešil bych to.

S tím tvém TB je to smutné. Poslední dobou žádné TB / GC nenacházím. Buďto sou ztracené a v kešce visí třeba rok, nebo je někdo loguje ob tejden. Už mě to docela začíná štvát! Do světa sem vyslal 2 x UFO GC. Teď toho lituji, měl sem si aspoň jeden nechat, protože dle mě se za měsíc vypaří.
Další problém je ohledně CWG. Vůbec se mě nelíbí, že někdo bere CWG a dá za něj třeba kinder-šmejd-hračku :frowning: Pak mají bejt na výměnu když je skorem každej bere a nevyměňuje :frowning:

S tou kopii podle mne problem neni protoze mas ten stitek co si nechavas … jinak k tem CWG, ja je davam do kesi vetsinou jako vymenu za neco a pokud tam je CWG tak si jej beru poze 1:1 …
Ja sama poslala do sveta 2 TB a obe jsou neustale v drzeni kaceru, kteri je slibili poslat dal … snad uz to konecne udelaji :frowning:

Ano já to taky dávám min v poměru 1:1, ale spousta kačerů to tak nedělá a ještě se tím chluběj v logu! Osobně už jsem nenarazil hodně dlouho na keš co se týče obsahu. Většinou je to samej kinder-šmejd a podobně :frowning:

Predevcirem jsem po dlouhe dobe narazila na kes, kde byl alespon jeden ze tri zalogovanych TB :slight_smile: Zitra jej pojedu dat na sever :slight_smile:

Pokud je hračka kompletní a nepoškozená je to fair trade a naprosto v pořádku!

A pak v těch keších má bejt něco na výměnu (třeba ten CWG…) :frowning: Asi začnu CWGčka vyměňovat za sirky. Co je to taky dřevo a rozhodně užitečnější než nějaká plastová krávovina… Sem zastánce toho, že CWG by se měly vyměňovat jen a pouze za CWG. Ne za 10 kč (už sem se s tím setkal) nebo za kinder hračky… Když je výměna 1:1 je to fajn, protože vždy je v kešce něco cenného. Když někdo tento řetězec naruší a místo CWG dá hračku, už nic na výměnu neni, jen odpad který převážně v keškách zabírá místo…

(Ale dostáváme se trochu do OT…)

cwg byl svými "vynálezci" zamýšlen jako běžný předmět k výměně. Požadavek "cwg za cwg" je nereálný, neuskutečnitelný a v podstatě nesmyslný (pokud se do keší přidávají cwg, ale nesmí se odnášet, jen vyměňovat, tak by se v keších hromadily :slight_smile: )

"neuskutečnitelný a v podstatě nesmyslný"? Asi neznáš význam těchto slov!
Je prostě hezké, když je v kešce pořád nějaký CWG na výměnu… Ale to je jedno. Je mě jasné, že moc lidí se mnou názor nesdílí… Já to co píši dodržuji, vždy 1ku1… Tím zajistím koloběh CWG a ne jen syslení…

debata se zcela odchylila od puvodni myslenky, proto vlakno zamykam…

kdo by mel neudrzitelne nutkani odpovedet, muze do SZ…

diky

vop