Dnes jsem založil novou cache, ale mám problém. V mém Pc mám text
> doplněný několika obrázky, které vytvořil můj comp. Ale po nahrání vidím
> jen text, bez mezer a hlavně bez obrázků.Bude to pak zobrazeno normálně,
> nebo ne ? Bez obrázků to totiž vůbec nedává smysl- vůbec. Prosím o
> radu, jak to provést, pokud jsem něco dělal špatně. Text je Wordu a
> obrázek taky v něčem z Office.Celý soubor jsem mého comlu zkopíroval a vložil. Když to udělám normálně, formátovní i obrázky zůstanou. Podotýkám,že keš je typu mystery, i když trochu jiná, ale popis vč. obrázků musí být komplet. Dík za radu. bloudil
Ach bože.
Je to sice divné, ale zatím asi nikdo nováčkům nezdůraznil, že při založení keše je docela potřeba umět HTML kód nebo aspoň znát nějaký program (v balíku Mrkvosoft Office je to Frontpage), který HTML kód vytvoří. Takže pokud jsi o tomhle ještě nikdy neslyšel, tak si najeď na stránky Google a najdi si nějaký návod, jak tvořit stránky v HTML.
Až budeš HTML aspoň trochu umět (vkládat odkazy, obrázky, formátovat text do odstavců, …) tak se vrať a dořešíme detaily.
Pro příklad přidávám odkaz na HTML listing mé keše DHARMA (úplně dole u tohoto příspěvku)
Cely postup vlozeni textu cache je slozitejsi nez jen proste okopirovani textu z wordu do okenka formulare k zalozeni nove cache. Do popisu cache se zadava bud cisty text a nebo text v jazyce HTML. Pri pouhem kopirovani z wordu okopirujete pouze text a nikoli obrazky.
Ani nakopirovani HTML kodu vytvoreneho wordem bych vam vubec nedoporucoval. Zkuste se podivat na toto tema ve foru:
Jak dostat obrázek do textu nové cache?
Je tam odkaz na dobre stranky kde se da s HTML zacit - www.jakpsatweb.cz
Levne GPS->geocaching pro kazdeho => BFU zaklada novou cache=>tlak na GC.com aby do formulare dal nejaky HTML java/scriptovy/ prechroustavaci editor => listingy jeste barevnejsi a fotogenicnejsi
o to vice stale stejnejsi…
Je to tak v technologiich hodne caste, nejen u GC ale u internetu (to byvaly doby, kdy to byla akademicka sit
), vyvoje linuxu, jeho GUIs etc… ![]()
Je tohle vyvoj?
(pardon za filosofovani
… nejak jsem ulit…)
no on by MS WORD měl taky umět vyšrotit danou stránku s obrázky do HTML ale ve výsledku to bude prasečina, stjeně jako z MS Frontpage.
doporučuji nastudovat http://www.jakpsatweb.cz/
Svůj zatím jediný listing jsem dělal v editoru Mozilly a občas tomu umazal pár zbytčností přímo ve zdrojáku. Přijde mi to jako celkem použitelný způsob.
S obrázkama je to trochu složitější. Nejdřív je musíš mít nahrané na geocaching.com, nebo kdekoliv jinde, odkud jdou pak online tahat, a na stránce na ně mít jenom link.
Pokud se nechceš zatěžovat html a nemusíš mít obrázky přímo zobrazené mezi textem, stačí když nezaškrtneš políčko "The descriptions below are in HTML" a napíšeš do formuláře úplně obyčejný text.
Také doporučuji v první fázi odškrtnout políčko "Yes, this listing is active…"
a znovu ho zaškrtnout, až si vygenerovaný listing prohlédneš a ujistíš se, že vypadá opravdu tak, jak chceš.
Html z wordu je naprosto šílený. Je v něm takovýho balastu, že je snad jednodušší napsat to od začátku přímo ve zdrojáku než to pak všechno umazávat.
Bloudilovi: jestli chceš, napiš mi souromou zprávu, já ti s listingem pomůžu a něco málo tě z html naučím ![]()