Vážení, tento příspěvek berte, prosím, jako slušnou žádost. Dnes jsem otevřel obrázek připojený k jednomu logu (nebudu prstem ukazovat který, protože to je obecný problém) a nevešel se mi na můj 24" monitor. Prosím, prosím, mějte trochu soudnosti a respektujte doporučenou velikost. Nejenže se na to nedá koukat, ale IT-ákům v takovém případě krvácí srdce, protože si živě představují, co to udělalo s tou infrastrukturou v pozadí. Mějte s námi slitování ;);););)
!
A nebo nenadávejte, že ten GC.com, GC.cz, GC.cosi, .. zase spadl nebo má nemožné odezvy.
Děkuji
Jj, čím víc megapixelu, tím víc adidas ![]()
Zvláštní, já když uploaduji obrázek na gc.com, tak ho to vždy zmenší na požadovanou velikost (pokud je velký).
Jestli to neni tajny, tak sem dej link - ja jsem byl taky presvedcen o tom, ze si gc.com ty obrazky sam zmensuje.
(Ja si svoje zmensuju sam, takze jsem na to osobne zatim nenarazil.)
Mně se taky pokaždé obrázek zmenšil na šířku 600 pixelů, jak je tam psáno. Takže pokud jsem líný ho sám zmenšit, udělá to server automaticky. Akorát mu to pak docela dlouho trvá. Když tam pošlu zmenšený obrázek, je to nahrané hned.
Ale párkrát jsem také narazil na obrovské obrázky, když jsem prohlížel fotky na earthkách. Nevybavuju si, jakého to bylo data. Možná je to chyba při nahrávání, možná dřív takové omezení nebylo. Nevím…
Obrázky menší než 125 kiloBajtů to nezmenšuje, ani když jsou širší než 600 pixelů, takže hodně komprimovaný obrázek projde bez zmenšení.
je to přesně jak píše Halstead - ostatně při uploadu je napsáno něco jako:
vkládejte obrázky velké 125kB nebo 600px - takže stačí splnit jednu z podmínek. Já vkládám 800-900px a nic mi nikdy nezmenšili /ale těch 125 kB si hlídám/.
takže je jasný, že i velkej obrázek může být vložen v souladu s pravidly GS /problém je potom v tom, že to holt někoho s**e/ ![]()
Ja dal dneska po delsi dobe FTF a sezralo mi to i panorama o sirce 1200 pixelu ale samozrejme jsem ho zkomprimoval pod tech 125kB :
http://www.geocaching.com/seek/log.aspx?LUID=94b496ec-c632-465c-ae33-92e1e901006b&IID=236ec65c-75d2-4fe2-8459-16119ed0ed10
pokud je obrázek pod těch 125kB tak ať si má rozlišení jaké chce, proč by to mělo někomu vadit? Takovýhle objem dat není problém ani na pomalejším připojení a prohlížet si obrázky z logů na mobilu nehodlám ![]()
Obrázek, který jsem konkrétně měl na mysli, má 2048x1536 pixels. Ale jak jsem psal v úvodu, prstem na nikoho ukazovat nechci, protože tento nešťastník zdaleka není sám.
Nejde o velikost obrazku.. Jde o to, jak jiz bylo uvedeno v prvnim prispevku, ze si takovy obrazek na obrazovce neprohlednes, jelikoz se Ti na ni nevejde. A mtaufovi se nevesla ani na 24’’ monitor, coz uz je na povazenou.
Existuje i jina moznost, jak se neprohlednutelnou fotku podivat - kliknout na "view this log". Tam jsou zmensene vsechny fotky, ale uz je to krok navic. Jednodussi by samozrejme bylo, kdyby kaceri zmensovali ![]()
My, co pouzivame chytrejsi internetove prohlizece, drzime Control a otacime koleckem na mysi na jednu nebo druhou stranu, dokud neni obrazek vhodny do nasich monitoru.
Na to clovek nemusi bejt "ajtak" ![]()