už se to tu probíralo několikrát, ale jaké věci byste v keši rádi nalézali, nebo které jste si už z keše někdy odnesli
Rád nalézám a také odnáším z keší CWG, GC a TB. Několikrát jsem si vzal i kindervěcičky. Asi 2x jsem udělal vyjímku a vzal jsem si jiné věci, než výše zmíněné. Byla to myslím známka o očkování psa a nějaká samolepka? ![]()
Netrejduju. Zasadne. Prijde mi to jako inzerat: vymenim cokoliv za neco jineho…
Ale uz nejmin 5x jsem v kesi nasel golfovy micek a zacal jsem se sacovat, co bych tam za nej dal. Nenasel jsem nic.
Nakonec jsem svoji touhu uspokojil tim, ze jsem se pri jednom kesovani prosel kolem golfoveho hriste a behem pul hodinky jsem jich mel pet. Ted je nosim u sebe a cekam kdy v kesce najdu neco, co bych chtel alespon chvili vlastnit a vymenim to za golfovy micek. Ten snad musi potesit kazdeho negolfistu, alespon ja si to tedy myslim ![]()
tak hlavne coiny a cwg. to je myslim jasne. ![]()
Trejdování, to je zhouba geokešingu. Kolik já už viděl prasklých přeplněných krabic, co kvůli těm cetkám ani nejdou zavřít. Jistý typ kačerů sice vidí, že je krabka přeplněná, ale stejně tam ten svůj krám musí ještě nacpat.
Já teda v kešce nejradši nacházím tužku, pěkně zpracovaný logbook (nejlépe tvůrčí dílo autora keše), sucho a čisto.
Už v první cache bylo napsané pravidlo take something leave something, takže ta zhouba je původní podstatou celé hry - co by to bez těch cetek bylo za poklad?![]()
To je pravda, tuhle jsem viděl kešku a někdo do ní narval cédéčko takže se nedala zavřít a on to tam klidně nechal otevřený- to nepochopim. Jinak v keších mám samozřejmě rád CWG, GC, TB a nějaký věci co za něco stojej, já osobně bych zakázal vkládání kender předmětů, zároveň nevím proč by se do keše nemohl vloži např. nějaký pěkný nožík, myslím že by to bylo lepší než kinderšrot.
určitě CWG,TB a CG. Kideršrot je určitě pasé. možná kovové hračky, maximálně sádrové, ale ostatní spálit. zajímavé a levné jsou např. "žmoulací kameny" jsou malinké a levné. rád nacházím také odznáčky. sť s vtipným obrázkem, tak i obyčejné.
Tak GC, TB a CWG jsou bez diskuze. Ja sbiram odznacky, ktere si davam na geobatoh jako trofeje a do nedavna jsem sbirala nalepky, ktere jsem davala na lednicku (jako pripominku peknych vyletu). Ted mame lednici na neurcito jen pujcenou, tak ji nechci polepit, aby mi to pak majitele nevycetli ![]()
Takze zustavam u odznacku a ted nove beru i hezke kameny, ktere se obcas objevi, davam je hadum do terarka.
Do kesi vkladam vlastni CWG, hezke figurky ze sberatelskych edici, laserova svititka, privesky na klice, kancelarske potreby a dalsi uzitecne veci. Pokud ma vec vice casti a hrozi jejich rozdeleni, davam vse do narkosacku, aby v kesi nebyl bordel.
tak ho tam vlož po pár návštěvách tam nebude a misto něj kinderšrot nebo ani to…
To je právě ten věčnej koloběh.
bluetracer napsal/a:
Trejdování, to je zhouba geokešingu. Kolik já už viděl prasklých přeplněných krabic, co kvůli těm cetkám ani nejdou zavřít. Jistý typ kačerů sice vidí, že je krabka přeplněná, ale stejně tam ten svůj krám musí ještě nacpat.
Trejdování je koření geocachingu - bez něho by to nebylo ono.
řekl bych že georobůtci budou nadšený právě z hraček a cetek. takže proč ne. osobně preferuji GC, TB, …a pořádný příběh za nimi. nicméně mi udělá radost i CWG, "hopík = extra moc skákací míček", již zmíněný golfový míček, pěkná hračka zvířete, duhové kuličky, malý kompas, KPZ-ka, miniaturní knížka s citáty, záložka do knížky, různě ztvárněné personal signature. základem je ale pěkně umístěná keš a krabička. ![]()
Já jsem jedině pro vkládání blbůstek jelikož mám 2 geoprcky a ty to strašně baví hledat poklad malinká (2 a půl) má dokonce taštičku kde schranuje geopokladky
pro dospělí krámi cetky bordel
ale rozjasněné očička mích prcků mě nutí lovit velké krabičky s co největším počtem kravin ![]()
Je to nekonečné téma, ale… Lovcům bodů je obsah keší putna. Dospěláci obchodují jen když najdou něco "hodnotného" a georobátka prostě mají rádi tretky…
Pokud jdeme na keše s georobátkama a se Sobíkovou, tak máme rádi tretky a hezké věci. Máme z keší pár porculánových cetek, různé figurky, magnety,přívěšky na klíče, zajímavější mince apod. ale rádi si vezmeme i Kinder figurky pokud jsou pěkné.
Často kešujeme s dětmi a ty prostě dětské serepetičky ocení a jsou šťastné z neskutečně bezcenných věcí. Rádi nalézáme CWG, GC a TB, cokoliv jiného měníme spíše výjimečně.
sobikovi napsal/a:
Je to nekonečné téma, ale… Lovcům bodů je obsah keší putna. Dospěláci obchodují jen když najdou něco "hodnotného" a georobátka prostě mají rádi tretky…
Přesně tak. Když jdu sám, je mi úplně jedno, co v krabici najdu. Málokdy něco měním. Ale pro prcka to bez výměny není ono. A musím potvrdit, že malé děti to prostě vidí jinak a radost jim udělá úplná kravina, nad kterou dospěláci ohrnou nos. Ale jednou jsem sklidil velký úspěch, když jsem v keši našel nějakou figurku, o které jsem si myslel, že by se mohla líbit, a přinesl jsem ji domů.
Takže nějaký ten kindrbordel a jiné smetí mi nijak nevadí. Co mi vadí, je, když se musím přehrabovat změtí navlhlých a plesnivějících kusů papíru, které si chtějí říkat logbook. To není moc dobrá vizitka autora.
Tak už jsem se rozhodl…jak už jsem psal v jiným tématu, v v životě jsem už sbíral kde co, ale kinderšrot ještě ne,tak co se na to nedát :D.
paní holička, ke které chodím, náhodou kindršrot sbírá, má jich tak ±300 kousků…asi jí budu muset o tédle hře říct ![]()
Jako malá jsem hrála kuličky, asi celkem úspěšně, protože jsem měla na balkoně bednu a v té asi 1000 skleněnek. Tak jsem se pro ni po 20-ti letech vydala k rodičům a kuličky nikde!!! Chtěla jsem je sypat do pytlíčků tak po deseti a dávat do keší, ach jo