Obsah keší

Váhal jsem toto vlákno otevřít, ale myslím si, že může být nám všem prospěšné. Pokud ne, tak se rychle ukončí. Vlastně je to reakce na vlákno El Carlose “Pro lovce FTF - Smíchovský altánek”.
Pár keší jsem již našel a musím říct, že mi je celkem šumafuk, jestli si z keše mohu něco odnést nebo ne. Nejvíce mi potěší pěkný coin nebo TB, který zase přenesu jinam. A hlavně pocit, že jsem keš našel a zvláště tady v Krušných horách, že jsem tam došel či vylezl nebo se vydrápal. A pak i to, že je keš na hezkém nebo zajímavém místě. Co se týče obsahu keší u nás, nezamlouvají se mi věcičky z kinder vajec a samozřejmě věci morálně nepovolené (o nich se diskutovalo ve výše uvedeném vlákně kačera El Carlose).
Osobně mám nejradši keše tématické: Chladná krev, Knoflíková válka, Mušle, 50 cross 13 a třeba i Animals (ta je mé maličkosti) a jistě mnoho dalších.
Do keší dávám: mince, pamětní medajle, plastiková zvířátka, CD nebo DVD (originál, většinou z časopisů), různé přívěsky, paměťové karty, flash disk, různé typy kabelů pro PC, foto a video, čtečku karet, reklamní předměty, kalendáře, malé plyšáky, kancelářské potřeby (guma, lepíky, bločky apod.).
Víc mi nenapadá. Jestli chcete, napište co dáváte vy na výměnu a co vás nejvíce potěší z obsahu keše.

No ja sem ted zacal davat karticky Pan Prstenu…byla to nejaka hra, jakoby pexeso.Karticky sou z tvrdeho kartonu…je to sice blbost, ale myslim ze je to lepsi nez kindrvejce;)

Když jsi to téma, Galdro, otevřel.

Já bych se rád zastal těch kinder-hraček. Třeba náš Lukáš sbírá hrošíky z kinder vajec. Samozřejmě, že nás taky štve, když se z původně bohaté kešky stane smetiště [:@] 

Tak snad jako námět pro ostatní: U figurek asi není žádný problém. Horší je to s různými věcmi, které se musí sestavit, ono to sice při vložení drží, ale po pár návštěvách už je z toho několik kousků a nikdo nepozná, co to mělo být. Pověřili jsme děti, aby vybraly ze sbírky jen kompletní věci, a ty jsme uložili do zip pytlíků. Takže když teď vkládáme nějakou kinder hračku, tak je kompletní a díky pytlíku snad i zůstane.

Na závěr: je mi milejší, když je v keši kinder hračka než když tam jsou kamínky štěrku, papírky od žvejkaček apod. O cigaretách a zapalovačích nemluvě.

Máš pravdu Petře, hodil jsem do jednoho koše figurky a skládačky z kinder vajec. Figurky jsou v pohodě, ale, jak píšeš rozpadající se skládačky už jsou horší. Nebo je dávat v pytlíku, jak to děláte vy. Nechci vyvolat diskuzi o kinder vajcích, je to fakt pořád lepší než zmíněné kamínky a papírky (nebo lístek z hospody s X pivama).
Ještě se mi líbí v keších hlavolamy. Narazil jsem ve Východních Čechách na dvě keše, kde byly. Taky dobrý nápad.

No, snad mě neumlátíte, když se trochu zastanu věcí z kinder vajec.... neříkal bych na všechny fuj, možná bych spíše použil pojem křehké věci.

Nedávno jsem vyhazoval z keše keramického panáčka s ulomenou hlavou, keramický váleček s ulomenou rukojetí a před pár dny dokonce panenku s rozkřápnutou hlavou. Ani jedna z těch věcí nebyla z kinder vejce. Pokud někdo uvažuje, tak většinou kinder věc nechá v keši rozloženou v původním vajíčku… nebo použije již hotové nerozebírací figurky.

Uvedu příklad třeba cache Klášter Kladruby…

obsah cache

když jsme ji našli, tak byla z větší části plná figurek z kinder vajíček… ale ty byly vzorně zabeleny v sáčku (jak vidíte pod GPSkou) a byl to hotový sběratelský poklad. (Figurky tvoří série a některé je opravdu těžké ve vajíčku najít)

Asi to byla největší koncentrace kinder věcí v jedné keši co jsem zatím viděl a přesto to nějak nevadilo. Figurky jsou většinou nerozebiratelné,

velmi odolné a nevidím v tomto kinder sortimentu sebemenší problém. Opakem jsou samozřejmě volně pohozené kusy něčeho co bylo kdysi něčím co se nedá při nejlepší vůli sestavit a identifikovat. Proto říkám když už nějaké kinder sestavy tak pokud možno zavřené ve vajíčku. U figurek bych se nebál, je to většinou dostatečně tvrdý plast a většinou snesou i hrubší zacházení…problémem kinder hraček je že většinou nepřežijou v sestaveném stavu možný tlak v krabičce, ale jak jsem již uváděl, není to jen problém kinder věcí.

Co se týče toho co rád v keškách objevuji...  jsou to většinou nějaké personalisované geověci...nemyslím teď zrovna třeba CWG, ohromnou radost mi například teď udělaly sluneční hodiny od PlachtaS teamu. Velmi mě potěšily památeční fotografie k dané keši od Toníczka, radost udělala hliněná mince od Tea_CR, nemohu zapomenout na různé geopohlednice, návštěvní kartičky... pálená kovová kolečka od Modrého medvěda, Elburovy minerály .... a tak bych mohl poračovat dál a dál... je toho spousty, až mě někdy mrzí, že do kešek dáváme nejčastěji "jen" CWG....

Co se týče negeo věcí tak rozhodně snad nikoho neurazí turistické známky, takové ty minibaterky na klíče, kompásky a úspěchy má i různá reklamní bižuterie jako různé mini metry, krabičky na vizitky a tak…

Ze svých keší vyhazuji… aneb co mě nepotěší:  vše co jakkoliv voní po potravinách, zapalovače, sirky, nože, jehly, léky, injekční stříkačky, cigarety,alkohol, kondomy, vložky, drogy a jiné věci u kterých je předpoklad, že je nikdo nepoužije, nevyužije a že v keši zůstanou na věky… např. některé zmuchlané samolepky atd… není dobré ani mýdlo…dokáže udělat taky pěknou paseku…

Dovolím si na závěr jeden obrázek…aneb co dokáže takový pytlík čaje v keši…

kousnutá keška 

Myslím si, že je spousty zajímavých a pěkných věcí co lze v keškách měnit a není na to potřeba ani moc fantazie, takže snad ani nějaká groundspeakovská doporučení co do keší nedávat nemohou nikomu vadit. 

Jak to ten pytlík čaje udělal? To myši nebo co?

Já jinak nejsem proti hrošíkům a kompletním postavičkám z kinder, ale proti skládačkám ať už z kinder nebo z čehokoliv. Všichni pořád zmiňují, že sou tu i děti a ačkoliv nevěřím, že děti samotné bez rodičů hledají z GPSkou keše (dítě < 15 let) tak bych podotknul, že tu sou i dospělí kačeři, který kinder hračka nevytrhne 

Do keší dávám zpravidla staré cizí bankovky, kterých mám požehnaně, případně i hezké přívěšky na klíče. Co se jídla týče tak jenom příbuzné stravenky, kterých mám hafo a nevím co s nima, protože na obědy nechodím.

No, ten pytlík samo nedělal nic, [:)] jen byl ovocnej a pěkně voněl o zbytek se postaraly pravděpodobně myši 

Hmpff [:O]

Tak to je slušnej výkon. I když si vzpomínám, že jednou se nám myši na chatě prokousaly do plechovky s jedem na krysy [:D]  Zajímavé ale bylo, že jedna z toho chcípla a ostatní do tý díry nanosily veškerej bordel, aby tam ostatní nechodily. Sou vychcaný, potvory

Ještě mě tak napadla jedna otázka pro ty uklízeče, kteří vyhazují věcí z keší jako např. DVD, CD které se jim zdá neoriginální:

Jak poznáte, jestli je CD originální? Podle potisku? Co když vypálím CD mojí bejvalý kapely a dám ho do kešky? Samozřejmě mám na něj autorská práva  a tím, že ho dám do keše ho dávám k volnému oběhu, šíření a klidně i kopírování. Můžu čekat, že skončí od nějakého moralisty v koši? 

Jojo to jsou presne veci, ze kterych mam radost treba ja. Bankovku z Tanzanie a privesek Taxi z NewYorku pocitam k totalne nejhezcim vecem, ktere jsem kdy v cachi nasel... a pak taky spoustu minci a elektronicky udelatka jako procesory, tranzistory a tak. Posledni dobou ale moc netraduju :-(

Btw. a nechte uz toho hadani se [:D]  Pevne verim, ze uz se to vyrikalo a nektere zalezitosti zas netreba extremizovat na obou stranach. [;)]

Edit: Ten dovetek patril jinam. Trosku se mi slila dve vlakna v jedno. :-)

Staré bankovky či mince a různé přívěsky jsou super. Taky turistické známky nebo různé věci ze dřeva. Ale jak jsem psal v úvodním příspěvku, pro mne je daleko důležitější něco jiného než obsah keše [:)]. Je zbytečné tady vyvolávat emoce, to nebylo cílem tohoto vlákna.

Jednou jsem takhle v podřepu logoval nalezenou cache, děti se přehrabovaly v obsahu a najednou koutkem oka vidím, že dcerka drží v ruce nějaký papírek a rozbaluje. Vystřelil jsem k ní na poslední chvíli, protože už z papírku tahala žiletku! Ano, byla to jedna vložená žiletka v papírovém voskovém obalu, tak jak se žiletky po jednotlivém kusu balí. Vůbec nechápu, jak někoho mohlo napadnout takovou nebezpečnou věc do cache dát.
Malé děcko si je díky své neznalosti schopné žiletkou ve vteřině uříznout prst.

Od té doby jsem se poučil a než předám cache dětem, proberu ji naprosto dokonale. Tu žiletku jsem díky její placatosti tehdy na dně přehlédl. Dnes už podobnou chybu neudělám, protože někteří cacheři jsou schopni do cache dát cokoliv, od ostrého 9mm náboje, zápalek, vystřelovacích nožíků, až po jehly a žiletky. Od té doby odstraňuji z kešek vše, co tam nemá dle pravidel gc co dělat.

Ale no tááák.  Nevymýšlej zase kombinace. Tohle asi není nic proti ničemu. Sám jsem vypaloval a dával do keší Nohavicovu Pražskou pálenou, která byla taky k volnému šíření. Ale v případě toho Červeného trpaslíka... Prostě jde o to, aby se kešky nestaly burzou nelegálních kopií. A ynvestygativní  novináři pak nepsali o GC jako o nějaké pirátské organizaci [;)] Pak bychom se mohli dočkat toho, jak komando OSA likviduje kešky a žene jejich majitele k soudu. Já vim, přeháním, al ne zas moc. [:(]

NO FLAME PLEASE!!! [A]

On fakt někdo dává do keší injekční stříkačky??? Ta žiletka přijde divná i mě a nejen vůči dětem, ale docela jednoduše může obal proříznout a pěknej zářez v prstu může utrpět i dospělák, když hrábne do krabičky. Ale ty jehly, jestli to tak je, to už je moc i na mě.

Tak jasně, že jde o okrajový záležitosti. Sice nevim, jakej je rozdíl mezi tím trpaslíkem a Nohavicou, ale to je fuk. Budu rád, když místo cigár dám do keše naše CD (http://kozanozdra.kinosal.cz), že mi ho nikdo nevyhodí.

Vetsinou vkladam ruble a kopejky, tech mivam po kapsach vzdycky dost. Pak mam osvedcene obchody, kde se daji koupit  drobnosti radove v desitkach korun:

- papirnictvi u dejvickeho nadrazi - karabinky

-Tesco, Globus: pinzety na klistata, gumova zviratka (dnes zakoupen “hmyz v sacku”, 12 kusu vcetne mysi a netopyra)

• Bankrot - bizuterie, privesky

• stanek na stanici metra Prospekt Mira - pravoslavne ikonky

• Perekrestok - hracky s lizatkem (lizatko pred vlozenim do cache zkonzumovano)

Kdyz
    beru z cache nevhodne veci jako zapalovace, tak tam stejne neco dam -
    vetsinou je tamani needal autor, ale nekdo z nalezcu, ktery si za ne
    vzal neco jineho.

A jak to je s nefunkčním zapalovačem? Ten taky ne, když je krásně zdobenej?

Jedině když bude úředně znehodnocen (zavařená hlaveň, …).

[quote] allfa: Jedině když bude úředně znehodnocen (zavařená hlaveň, ....).

[/quote]

No tady by uz i me velice prevelice zajimalo proc. Lidi proboha zas to neprehanejte. Je rozhodne blbost davat tam plne zapalovace, mimo deti je tu jeste solidni nebezpeci vybuchu. Ale hezkej prazdnej zipak?? Ja bych ho teda uvital.

edit: Uvital bych i hezkej prazdnej plynak. 

No právě mám na mysli starej plyňák, zdobenej stříbrem. Není v něm plyn a mám za to, že ani neškrtá. Proti čemu to je?