Obtížnost kešky - nutnost speciálního prgramu

V hlavě se mi rodí několik nápadů na zajímavou a řekl bych, že možná i první keš svého druhu na světě. K její realizaci je ještě daleko, ale jedna věc mi není jasná/je diskutabilní.
K odlovu kešky by bylo potřeba "speciálního vybavení" (tzn. programu na PC, který není free). Jak ohodnotit složitost kešky? Ohodnotit ji podle náročnosti luštění nebo rovnou D5 kvůli nutnosti toho programu?

Ještě mě napadlo; nebyla by to komerce? Přece jenom lze k tomu použít jenom jeden konkrétní program - alternativa neexistuje

Hlavně jde o to, co by to mělo být za program.. Dnes si troufám říci, že všechny programy seženeš i jako WAREZ-zadarmo.

kupovat si program kvůli vyluštění kešky… to je ještě větší zlo jak "PM Only" :smiley:

možná by se o to postaraly finálky.com :):slight_smile:

O jaký program se jedná? :o

teda já nejsem odborník,ale co jsem pročítala tak bych řekla,že to je proti obecným doporučeným pravidlům ne?:

Z důvodu bezpečnosti dat nebudou publikovány takové cache, které vyžadují stahování, instalování programů a spouštění těchto programů či dat.
Cache, které vyžadují, aby geocacher návštívil jiné webové stránky, nebudou publikovány v případě, že by na takových webových stránkách musel provádět registraci a sdělovat při ní nějaká (pravdivá) osobní data.

navádění ke krádeži není řešením

Nenavádím ke krádežím, jenom podotýkám to, že i tato možnost existuje.

Myslim, ze Ti takovou cache reviewer neschvali - nez do toho vlozis vetsi usili, tak se nejdriv optej. :wink:

Mělo by se jednat o cache věnovanou české legendě; Mafii. Určitě je to součást české kultury a kešku si zaslouží.
Speciálnost kešky by spočívala v tom, že by se jednalo o multinu, u které by se indície sbíraly v Lost Heaven.

To pepik33, fremen.cz: K warezu navádět určitě nechci. A zrovna Mafia není drahá (149,-)
To hrabenka73: Tak tento odstavec jsme nějak opomenul. Na druhou stranu pokud by se jednalo o program z důvěryhodného zdroje (zde distributor), tak by to vadit nemělo
To hplus: Taky se ptám. Ono celá věc je to zatím ve fázi průzkumu trhu - zajímá mě názor ostatních kačerů, návrhy, výtky, etc…

Určitě nejmenší zlo (ba naopak) by bylo, kdyby si popřemýšlel o virtuálním Lost Heaven ve Wherigo.

Ja Ti psal, ze Ti pravdepodobne takovou cache nebude chtit (moct) schvalit reviewer, proto se nejdriv ptej REVIEWERA. Aby ses pak nedivil, ze neco mesic vymejslis a nic z toho nebude…

Aha takže jakoby promo akce k Mafii 2 co vychází příští měsíc ? Nowai !

Asi možná budu ukřičenej linuxák, ale už teď je x keší, kde je windows only binárka. Takže tak. :wink:

Jinak za mě - ignore. :slight_smile:

Osobne bych ji poslal na ignore, protoze jsem proti spousteni neznamych programu i zadarmo, natoz za penize, ale treba by se to nekomu libilo, kazdej jsme jinej.
Nejdulezitejsi pripominku tu ma ale hplus. Nejdriv se zeptej reviewera, jestli by takovou cache pustil. Myslim, ze ne.

Nemám rád kešky které se musejí googlit a jinak hledat na počítači… I když bych si jí asi odlovil. Ale pochybuji. že to projde.

Tu kešku ti na 99,9% reviewer neschválí. V českém překladu pravidlech je tato věta: "Z důvodu bezpečnosti dat nebudou publikovány takové cache, které vyžadují stahování, instalování programů a spouštění těchto programů či dat." a navíc, jestli se za daný program má platit… tak horkotěžko budeš reviewry přemlouvat.

a neexistuje nahodou uz v ČR kes kde si musis stahnout zavodni hru a projet okruh pod urcity cas?
(nebo to byl jeden z mych "realnych" snu? :smiley: )

Přijde mi to jako když se před odlovem nějaké kešky "musím" podívat na film. Mafiu bych si při té příležitosti znovu klidně zahrál…

Ano, ale ty jsou většinou zadarmo a i tak jejich ownery čekalo domlouvání se s reviewry. Pokud jim to pošle rovnou, bez předchozí domluvy, tak mu to jistě zamítnou. :slight_smile: