Ochrané pásmo výchozího bodu multiny

Ahoj, proč má v geogetí mapě keší ochranné pásmo i výchozí bod multiny. Marně přemýšlím, jestli to má nějaký význam, ale podle mě jde asi o chybu, ne?

Proč ne ? Každá stage, pokud to je fyzická krabička, si zaslouží ochranné pásmo.

Tuším, že se to tady již kdysi dávno řešilo, já reklamoval i mysterky. Taky se domnívám, že by pásmo mělo být tam, kde jsou zřejmé souřadnice, final, stage of multi atp. Ale Haluma nám to brzo vysvětlí :slight_smile:

Potíž je možná v tom, že mapa nemá šanci vědět, zda je na výchozích souřadnicích krabička nebo je to jen parkoviště či výchozí místo. Tak je raději tvrdší a ochranné pásmo tam nakreslí.

Ja ještě na výchozích souřadnicích multiny krabičku neviděl. A pokud tam je, tak to bude 1/1000 a pak chyba, že tam kruhy nebudou bude jistě menší, než když tam jsou.

Musím nesouhlasit. Stage na vých. souř. je aspoň dle mých odlovených multinek tak na 50%.

No podle mnozstvi multin, ktere si odlovil, by se dalo pochopit, zes na takovou multinu jeste nenarazil. Nicmene ver, ze existuji a chyba to rozhodne nebude. ;):wink:

Mě přijde smysluplné, když výchozí bod multiny má ochranné pásmo a naopak výchozí bod mysterky bude bez ochrany.

Toto je nesmysl, ale tusim, co si chtel napsat. ;):wink: Stage na vychozich souradnicich multiny je nutna a je to na 99% prvni stage (nesetkal jsem se moc s vyjimkami, kde by vychozi souradnice byly na parkovisti a prvni stage nekde jinde). Chtel jsi asi napsat, ze krabicka na vychozich souradnicich jako stage je docela bezna. To je pravda. ;):wink:

Moc multin odloveno opravdu nemám, ale prošel jsem si jejich zadání atp. Máme cca 3800 multin, krabička na výchozích souřadnicích je dle mého odhadu u řádově méně keší než kde není… a pokud zakládám novou keš a náhodou se mi tam nějaká multi motá, tak se na to podívám a ověřím si to.

Osobne si myslim, ze je to ciste z toho duvodu, aby se to na mapach v urcitem nahledu (rozliseni) neslevalo s jinymi kesemi pripadne Waypointy.

Jo takhle, ono je tak málo multin, které mají stage jako fyzické krabky, že jsem na to zapomněl. Odhaduju to tak na 1 z 20-50 multin. A část z nich (možná ta výše řečená polovina) mají 1.stage na výchozím bodě.

Ale to je něco jiného, není tam fyzická krabička a tudíž neplatí ochranné pásmo!

To je zase debata…

Cachemapa nevi, jestli nekde pixla je ci neni, takze se ridi tim, kde muze krabicka teoreticky byt.

U mysterek je to jasne, tam na vychozich souradnicich krabicka byt muze, protoze muzes napriklad lustit jen kod k jejimu otevreni. Debata, jak moc je to caste, je zcestna. Muze tam byt, proto se to tam kresli.

Obdobne je to s tema multinama. i tam preci muze byt krabicka s indiciema rovnou na vychozich souradnicich, ne?

Slovo do pranice muze prinest jen nejaka oficialni informace od revieveru/exrevieveru, jak je u nich hlidana kolize, jestli se u vychozich souradnic take hlida?

U mysterek to dle meho jasne neni. Pokud uz ciste nahodou na vychozich souradnicich lezi, tak je tam vzdy* pridany i Final waypoint. A u nej bez debat uz ochranna zona je.

• Nojo, ale je to tak opravdu vzdy? Co na to pravidla?

problem je v tom, ze ackoliv by tam ten finalni waypoint mel vzdy byt, ta to jeste neznamena, ze je viditelny pro vsechny.

??? Teď nevím na co v mém příspěvku narážíš.
Já jsem chtěl napsal, že při položení mého původního dotazu jsem zapomněl, že existují také multiny se stagemi z fyzických kabiček a některé z nich mají jako první stage přímo výchozí bod multiny, takže autor programu to má správně a já si seděl na vedení - hotovo. Na multiny se prostě musí dívat individuálně.
Díky za vysvětlení, vlákno zamykám.