Tuším, že se to tady již kdysi dávno řešilo, já reklamoval i mysterky. Taky se domnívám, že by pásmo mělo být tam, kde jsou zřejmé souřadnice, final, stage of multi atp. Ale Haluma nám to brzo vysvětlí
Potíž je možná v tom, že mapa nemá šanci vědět, zda je na výchozích souřadnicích krabička nebo je to jen parkoviště či výchozí místo. Tak je raději tvrdší a ochranné pásmo tam nakreslí.
Ja ještě na výchozích souřadnicích multiny krabičku neviděl. A pokud tam je, tak to bude 1/1000 a pak chyba, že tam kruhy nebudou bude jistě menší, než když tam jsou.
No podle mnozstvi multin, ktere si odlovil, by se dalo pochopit, zes na takovou multinu jeste nenarazil. Nicmene ver, ze existuji a chyba to rozhodne nebude. ;)
Toto je nesmysl, ale tusim, co si chtel napsat. ;) Stage na vychozich souradnicich multiny je nutna a je to na 99% prvni stage (nesetkal jsem se moc s vyjimkami, kde by vychozi souradnice byly na parkovisti a prvni stage nekde jinde). Chtel jsi asi napsat, ze krabicka na vychozich souradnicich jako stage je docela bezna. To je pravda. ;)
Moc multin odloveno opravdu nemám, ale prošel jsem si jejich zadání atp. Máme cca 3800 multin, krabička na výchozích souřadnicích je dle mého odhadu u řádově méně keší než kde není… a pokud zakládám novou keš a náhodou se mi tam nějaká multi motá, tak se na to podívám a ověřím si to.
Jo takhle, ono je tak málo multin, které mají stage jako fyzické krabky, že jsem na to zapomněl. Odhaduju to tak na 1 z 20-50 multin. A část z nich (možná ta výše řečená polovina) mají 1.stage na výchozím bodě.
Cachemapa nevi, jestli nekde pixla je ci neni, takze se ridi tim, kde muze krabicka teoreticky byt.
U mysterek je to jasne, tam na vychozich souradnicich krabicka byt muze, protoze muzes napriklad lustit jen kod k jejimu otevreni. Debata, jak moc je to caste, je zcestna. Muze tam byt, proto se to tam kresli.
Obdobne je to s tema multinama. i tam preci muze byt krabicka s indiciema rovnou na vychozich souradnicich, ne?
Slovo do pranice muze prinest jen nejaka oficialni informace od revieveru/exrevieveru, jak je u nich hlidana kolize, jestli se u vychozich souradnic take hlida?
U mysterek to dle meho jasne neni. Pokud uz ciste nahodou na vychozich souradnicich lezi, tak je tam vzdy* pridany i Final waypoint. A u nej bez debat uz ochranna zona je.
Nojo, ale je to tak opravdu vzdy? Co na to pravidla?
??? Teď nevím na co v mém příspěvku narážíš.
Já jsem chtěl napsal, že při položení mého původního dotazu jsem zapomněl, že existují také multiny se stagemi z fyzických kabiček a některé z nich mají jako první stage přímo výchozí bod multiny, takže autor programu to má správně a já si seděl na vedení - hotovo. Na multiny se prostě musí dívat individuálně.
Díky za vysvětlení, vlákno zamykám.