OČKOVÁNÍ proti klíšťové encefalitidě

Ahoj,

Docela by mě zajímalo, kolik z vás kačerů se nechalo očkovat proti klíšťové encefalitidě nebo to má v plánu.

Já jsem, a myslím, že se to vyplatí. Anebo minimálně děti, pokud máš. Nikdy to na mě nelezlo, ale v posledních letech si domů ty mrchy nosím taky …

Já jdu tento týden na poslední očkování ze 3…

Ja pred 2 roky prodelal klistovou encefalitidu. Mesic jsem byl v nemocnici a pak se jeste pul roku daval dohromady. Pak jsem kluka (5 let) nechal hned naockovat, protoze to vazne neni zadna sranda.

Takze ja osobne bych vsem doporucoval se nechat ockovat, alespon proti te encefalitide, kdyz uz prot borelioze nejde…

Mimochodem zadne kliste jsem si nenasel, takze bacha na to, ani o tom nemusite vedet…

Náš tým taky komplet očkovaný.Já už jsem od mala a přítelkyně se před pár lety do toho šla taky.Určitě se to vyplatí a některé pojišťovny očkování i proplácí.

Jakozto tramp jsem ockovan uz asi 10 let a boreliozu uz jsem mel dvakrat nebo trikrat. Nicmene klistata jsou hlavne v trave a vyrazne pomahaji vysoke boty v kombinaci s kalhotami, ktere jsou dole snerovaci pres botu …

Já jsem očkovaný, vždycky jsem měl plno klíšťat na táboře za den kolem 4 a rekord byl tušim 10.
Nechal jsme se očkovat a už se nemusím moc ničeho bát. Dokonce se k tomu váže veselá příhoda jak jsem byl darovat krev a mladá sympatická doktorka mi říká zda jsem měl v posledním měsíci klíště. Já říkám že ano, včera. A ona že potřebuje vidět tu ránu, díru, prostě to místo. A ono bylo na docela intimním místě, tak jsem se teda vyslékl a ona mi to tam moc prohlížet nechtěla, navíc tam nebylo nic vidět, nic červeného atd. Řekl jsem jí že jsem očkovaný a ona si viditelně oddechla a říkala, že jsem to mohl říct dřív :slight_smile:
Takže jsem pro očkování, cena je nízká v porovnání s rizikem. A to jsem z Moravy, kde to riziko je výrazně menší než na jihu čech.
A geocaching je v tomto směru velice riziková činnost (to klíště jsem tehdy měl právě z lovu v na tohle: [cache]GC1T46M[/cache] )

Jelikož jsem puvodem z jihu čech, tak jsem dala oba kluky očkovat, není to žádná sranda…

Ahoj, očkovany jsem. Myslim že je to dobra věc hlavne pokud jezdíš na vandry a podobně. Jak psal Kapsa o botech a kalhotách tak se mě už párkrát stalo, že ani maskáče v kanadách nepomohli…

Taky jsem do toho minulý rok šel. Po lesích se toulám odmala, ale poslední dobou na mě ty mrchy jdou nějak nezvykle hodně.
Sichr je sichr. B)

tady je to samý odpovědný jedinec nakonec budu jediný nenaočkovaný kačer :frowning:

Taky jsem odpovědný jedinec. Teda spíš moje maminka je odpovědný jedinec, neb mi vždy sdělí, kdy mám jít na přeočkování, a já jdu.

Oba dva kačeři v rodině jsme očkovaní. A k tomu v sezoně ještě doporučuju baštit "Béčko". Ono to pak těm potforám nevoní a jdou dál - už kvůli té borelioze, která taky není zrovna srandovní nemoc.

Jo, a očkování proti žloutence si myslím že je taky samozřejmost.

jj taky jsem se k tomu konečně odhodlal (teď v lednu+únoru na první dvě dávky).. konečně se v létě nebudu muset bát lozit trávou a nebudu pak mít bobky pokaždé, když na sobě uvidím klíště. keškám zdar! :smiley:

Všem díky za komentáře.

Nebojim se, ze bys byl jediny :wink:

Bohužel to nejde hlavně proti borelioze. Ale i tak bych se nechal očkovat, pokud bych si někdy vzpomněl. No, teď si to zapíšu a pokud je to ještě možné, tak se do toho pustím ;). Mám těch mrch při gc docela dost po těle. Vždycky se prohledávám hned po vylezení z trávy a na nohou dvě-tři najdu. Můj rekord je 12 lezoucích potvor! Prošel jsem jen asi třemi metry nízké trávy a šup…nějaké hnízdo, nebo co.
Další očkování:
kombinovaná vakcína na tři typy žloutenky (údajně)
a
meningokok

My jsme oba ockovani.

Já očkování plánuju už dlouho a teprve včera jsem se k tomu konečně dokopal. Takže od včerejška jsem po první dávce. Nemám moc času, tak jsem byl v očkovacím centru a tam mají do konce března slevu 200 Kč na první dávku.

očkovaný jsem, jedna prochazka do lesa a klidne deset potvor zakouslych, ale naucil jsem se papat bkomplex a hned se to o poznani zlepsilo, takze doporucuju pit hodne piva, kvasnice, atd proste becko, ono to ten mrcham krvalacnejm nechutna takze je to pak o mnoho lepsi, pak sem je nosil jen na obleceni, ale zakously byly treba jen tri ctyri :wink: