Odcizené PM kódy

Převzato z FB

Přátelé, nedávno nám někdo zcizil větší množství PM kódů. Pokud by vám někdo nabízel PM kódy s prefixem GEOG nebo vám nabízel, že vám za výhodných podmínek aktivuje členství, dejte prosím vědět, protože jediný od koho je můžete mít jsme my. Všechny odcizené a již použité kódy budou blokovány a řešíme s GS, zda zablokovat celý účet. Dotčené osoby nás mohou kontaktovat a budeme to řešit individuálně. Pokud by někdo náhodou věděl, kdo kódy poměrně sofistikovaně a pracně zcizil, může mu sdělit, že má šanci se velmi rychle ozvat a věc s námi vyřešit. V opačném případě celou věc předáváme policii včetně přístupů, odkud ke krádeži došlo a včetně seznamu kačerů, kteří inkriminované kódy využili. Dohledat potom onoho chytráka už bude pro PČR hračka. Jelikož škoda je už větší výše, tak to nepůjde řešit jako přestupek a nebude to moc příjemné. Děkuji za pozornost a konec hlášení.

PM.png

To je z nejakeho obchodu, nebo cagea?

Z obchodu, od Litoměřičáků.

geogadget.cz

To jsme to tedy dopracovali.

To skoro vypadá, jako by jim někdo hacknul generátor kódů. :open_mouth:

To skoro vypadá, jako by jim někdo hacknul generátor kódů. :o

Na FB píšou, že metodou sociálního inženýrství a podvržením identity z nich ty zakoupené kódy "vylákali". Mám za to, že generátor má jen Groundspeak a prodejcům prodává příslušné vygenerované sady kódů...

Kde je vlastně ten originál zprávy na FB? Já nacházím jen přeposlané "obrázky", ale odkaz na originální zprávu nikdo nedává. Což je mi divné...

Kde je vlastně ten originál zprávy na FB? Já nacházím jen přeposlané "obrázky", ale odkaz na originální zprávu nikdo nedává. Což je mi divné...

na:     https://www.facebook.com/groups/cz.geocaching/   

vloženo 15.1.2019 od Vladislav Liska.

Aha, takže zpráva v nějaké privátní skupině... Proč takovéto závažné oznámení šlo jen tam? Třeba na samotném FB Geogadgetu o tom není ani slovo.

Je to přímo tady.  Více o tom také nevím a myslím si to samé. Mělo by se o tom vědět.

https://www.facebook.com/groups/cz.geocaching/search/?query=Liska&epa=SEARCH_BOX

Proč takovéto závažné oznámení šlo jen tam? Třeba na samotném FB Geogadgetu o tom není ani slovo.

Protože se u nás ještě stále bere, že "být obětí triku sociálního inženýrství" = "bejt blb a skočit někomu na špek". Vlastní hloupostí/naivitou se neradi chlubíme, a místo toho abychom  všem pěkně "naplacato" řekli jak to bylo, tak chodíme kolem horké kaše, tak dlouho až do ni spadneme.

Druhým důvodem může být žádost PČR o nešíření, vzhledem k procesu vyšetřování....

Nebo se domnívají, že pachatel do té privátní FB skupiny chodí. :ph34r:

Třeba pachatel sociálním inženýtstvím uhodl heslo do FB, které se třeba čistě náhodně shodovalo se jménem manželky či psíka. Pak si tu zprávu mohl smazat sám.

Konec nadsázky.