Odemčení map

Dobrý den, jsem nováček a zakoupil jsem si přes internet navigaci Garmin Vista HCx od nějakého prodeejce, ale origo zabalená s CD MapSource a mapou Topo Czech2 přenainstalovanou na kartě. Teď ale když chci po nainstalování otevřít v MapSource Topo, tak tam není, jen to ukazuje nějakou hrubou mapu, která je na nic. poradíte mi někdo, jak dostanu mapu Topo z přístroje-karty do MapSource ? Já hledám v balení nějaké kody, ale našel jsem jen na obalu MapSource registraci tohoto programu. Díky.

A) podívej se, zda-li máš v MapSource zaškrtnuté, ať Ti to zobrazuje podrobnosti mapy - pokud ne, tak z toho budeš mít vždy jen obrysovku
C) je potřeba nainstalovat mapu z CD, případně odemknout, to se dělá přímo v MS a je to celkem pěkně odkrokované a popsané v CZ, takže zde by neměl být problém. Takže koukni v možnostech, kde máš zvolit mapový podklad, jestli je tvá TOPO naistalována a jestli ano, tak v nápovědě je možnost odemknout mapy. Pokud není odemčená, tak to tam bude zobrazeno.

Děkuji za rychlou reakci, ale v MC, když dám pomůcky a odemknout mapy, tak se mi zobrazuje jen Trip and Wappoint Manager v5. V nabídce žádné možnosti nemám v MS jsem nastavil podrobnosti mapy nejvyšší, mapový podklad jsem nikde nenašel. Když dám nahrát data z přístroje tak to nahreje, ale zobrazí se mí, že nemám Topo, tak nevím, jak Topo z přístroje dostat do MS, když nemám CD? Díky.

Aha, tak když nemám mapu na CD, tak si ji musíš buď koupit nebo ukrást na nějakém warezu. Předinstalovaná mapa na kartě se do MS dostat nedá…

Tak to jo. Dík.

Když jsem měl předchozí verzi 1.2 mapu na kartě, tak tami šla nějakým fíglem z přístroje do MS dostat, ale už nevím jak. Tak to mi nezbyde nežli si koupit mapu na CD, jen nevím kde, na Garminu stojí 2.500 Topo v3, ale na aukru je za 999,-Kč, ale nechci si naběhnout.

Helboy: no zkontroluj si hlavne, aby sla online zaktivovat na garmin.cz/unlock, pokud ano, tak se nemas ceho bat. Pokud tomu tak neni, tak to bude ukradena kopie.

To je dobrá rada, ale jak to zkontroluji, když ji nemám a na aukru se platí předem ta je na prt, budu muset šetřit.

Na aukru si ji raději nekupuj! S velkou pravděpodobností je kradená! Resp. si nech potvrdit, že je pravá. To si ji raději sežeň někde "zdarma" jinak.

K Aukru:

http://www.geocaching.cz/forum/viewthread.php?forum_id=9&thread_id=12567&pid=164473#post_164473

http://www.geocaching.cz/forum/viewthread.php?forum_id=3&thread_id=12686&pid=166368#post_166368

Pokud se nepletu, tak neni treba CD kupovat nebo stahovat nekde na warezu. Instalace drive sla a mozna stale jeste jde stahonout primo ze serveru Picodasu. Link myslim meli na strankach, pokud tam uz neni, tak ho mohu zkusit nekde najit.

Mapa na karte se da dostat do Mapsource napriklad programem MapsetToolkit polskeho autora. Ma to ale jeden hacek, a to ze nebude fungovat v MS vyhledavani.

Ve vasem pripade ovsem staci stahnout instalaci ze serveru Picodasu.

Tak se musis zeptat predem, pripadne duverovat poctu prodanych kusu, pripadne co dalsiho dotycny prodava atd. Navic pokud vim, tak na Aukru je i nejake pojisteni, ne?

Nevim, jak vypadaji TC2 distribuovane s pristrojem na pametove karte. Ale predpokladam, ze originalni pametova karta bude mit logo Garminu nebo Picodasu. Takze, pokud ta karta vypada originalne, tak bude licence nejspise v poradku, pokud je to obycejna pametova karta, tak asi nejspis pujde o nelegalni kopii.

Pro instalaci mapy potrebujete znat odemykaci kod k mape. Ten by nejspise take mel byt soucasti legalni dodavky mapy.

Jinak odemykaci kod mapy se da take z mapy nainstalovane na karte zjistit pomoci MapsetToolkit nebo myslim i primo pomoci Mapsource. Nekde tam asi je volba ‘Nacist odemykaci kod z pristroje’, nebo tak nejak.

To není pravda. Kdysi jsem tady kupoval Vistu HCx u autorizovaného distributora Garmin a tam byla TOPO Czech jen na kartě a ta na sobě rozhodně neměla žádné logo Garmin či Picodas. Byl to obyčejný Kingston nebo Sandisk, to už si ale přesně nepamatuji…
To samé loni s Oregonem, přednahraná TOPO Czech 2 na normální kartě a v krabici pak instalačka TOPO 1.2 a Atlasu 7 na CD. Naopak instalace pro TOPO 2 k tomu nebyla. To jsem ale promptně vyřešil s Picodasem, poslali mi k ní odemykací klíč a odkaz na stažení instalačního souboru. Trochu se ale divili proč chci ne-Pro verzi, když už mám tu "plnotučnou" :smiley:
TOPO 2 Pro pak byla v extra DVD krabičce coby originální balení téhle mapy jako by se kupovala samostatně…

Chlapci já už jsem z toho jelen. Pokud se dívám na dodanou kartu tak je bez loga garmina jen s potiskem Kingmax, 1GB micro. V dokladu od prodejce mám jen garmin Vista + 1 Gb karta SN GPS a devítimístný kód. Asi to zkusím u toho Picodasu, jelikož na novou mapu nemám peníze.

Mas pravdu, nevis, ale u pristroju jsou oficialne balene klasicke karty bez potisku GARMIN/Picodas. Dulezita je prave ta moznost online aktivace, coz by byla prvni vec, ktera by me jakozto potencionalniho kupce zajimala.

OK, muj odhad nebyl spravny. :frowning: Ja vzdy kupoval samostatne CD, takze s predbahranymi kartami zkusenost nemam.

Kazdopadne by asi i s kartou mely byt dodany prihlasovaci udaje (asi cca 8-16timistny kod slozeny z cislic a malych a velkych pismen). Alespon tak to bylo, pokud se zakoupilo CD s TC2Pro. Pomoci tohoto kodu se clovek zaregistroval na webu (tusim, ze garmin.cz) a ziskal 25mistny kod pro odemceni mapy TC2Pro plus navic kod pro odemceni automapy CR - Atlas. U mapy na karte by to melo byt podobne. Bez registrace by totiz nebylo mozne ziskat upgrade nebo odemykaci kod na Atlas.

Chlapci, tam mi někdo doporučte, kde tu mapu nejlevněji koupím, buďto TC2Pro, nebo v3 ? Díky

Ted si nejsem jisty, v cem je vlastne problem.

Vasi mapu si muzete legalne stahnout z webu vyrobce:
http://dwn2.garmin.cz/TOPO_Czech_2.exe

Timto programem mapu nainstalujete na pocitac do Mapsource.

V Mapsource musite mapu TC2 odemknout. Tady nemohu presne poradit, protoze mam starsi verzi Mapsource a v te nove je to nejak jinak.

V te starsi verzi byste zadal
Pomucky/Odemknout mapy
Otevre se dialog v nem zvolite Dalsi a pak hned nahore zvolite
Ano, mam 25znakovy kod pro odemceni
a stisknete Dalsi

Pak zvolite
Odemykaci kod se nachazi v zarizeni GPS…
a stisknete Dalsi

Tim by melo byt mozne mapu odemknout i v Mapsource. Ja to takto nikdy nedelal, takze si nejsem na 100% jisty, za to tak jde.

Jina moznost je, zjistit si odemykaci kod k mape pomoci programu MapsetToolkit nebo i jinych.

Samozrejme lze pozadat o pomoc i Picodas, cemuz se asi stejne nevyhnete, pokud byste chtel treba ten upgrade na TC3 nebo TC3Pro.

Jak pise mapoid. No a pokud bys chtel tu TOPO3, tak si ji kup treba na Aukru, ale takovou, kde se pise, ze se da opravdu realne aktivovat na webu.

Díky za vyčerpávající komentáře.