Odolnost Garmin Etrex Legend

Zdravim.Chtěl sem se zeptat jake mate skušenosti z legendem ohledně toho co vydrží.Paňež jestly je normálni když vam upadne z metru na led aby nešlo tlačítko zapínání..a jestly někdo nemáte tucha kolik taková oprava muže stát?Děkuji

Vydržel všechno!
Myslím, že je to výstižné… Padal, šlapalo se po něm, klepalo se sním a nikdy se mu nic nestalo…

Etrexy maji jeden problem (vlastne dva, kdyz zapocitam odlepujici-se gumu…) A to ze po nejakem case zacnou vynechavat kusy displeje, blbnout joystick, znenadani se vypina a obcas se ani nechce zapnout. V jistou fazi reaguje na poklep, kdy se situace bud zhorsi, nebo zlepsi.

Takze je mozne, ze ta rana je dostala do stavu nefunkcnosti… Zkus do nej dlani zezhora parkrat prastit, jestli se to nezlepsi.

Vsechny tyto problemy na na svedomi jedna jedina malickost - a to spatny kontakt mezi konektorem zakladni desky a paskovym vodicem k displeji a joysticku. Je totiz udelany blbe, proto temito problemy zacnou po nejakem case trpet snad vsechny eTrexy.

Zrovna predevcirem jsem se konecne dokopal k tomu, ze jsem jednoho ze svych eTrexu zkusil opravit. A druhy den kesovani zatim bez problemu. (klep, klep na drevo!)

Pokud je v zaruce, nebabrej se s tim a reklamuj. Moje zkusenosti jsou takove, ze nez aby to opravovali, vymeni ti jej za novy. :wink: Pokud je po zaruce, da se, pokud jsi sikovny, otevrit, vyndat ten paskovy vodic, ocistit jej, a zase vratit vse zpet. Uz se druhy den premlouvam k tomu, ze na toto tema napisu nejaky clanek. :wink:

Mno je v záruce a metoda klep,klep o dřevo funguje jen na jedno zapnuti:)Pak zase nejde vypnout..ale funguje normalne.Jinak jde reklamovat přímo u Garminu na te Evropské?Mam ho totiž až z ostravy tak vyřizovaní reklamace přes něj se mne zdá docela blbé

Popřípadě návod jak Etrexe otevřít z nulovou škodou:)

Me uz legend spadl xkrat na ruzne materialy vcetne betonu i z vysky vetsi jak 1,5m a nikdy se mu nic nestalo… krome par skrabancu :slight_smile:

http://www.flickr.com/photos/blazerman/2913472326/

Vsak nikdo netvrdi, ze se poskodil tim narazem. Ale kdyz se, diky blbym kontaktum, dostane legend do stadia, kdy pouhe klepani ruky do pristroje GPSku znefunkcni a zase opravi, tak proc by totez nemohl udelat pad?

Me taky eTrex nescetnekrat spadnul na zem, otloukal jsem jej, poveseny na krku, o kdeco. Ale ze pak jednoho dne proste zacal zlobit, to je proste fakt, ktery s tim zachazenim skutecne nesouvisi, je tam proste konstrukcni vada.

(Ono pocinovat kontakty na mekke folii a to nacpat do konektoru, a jeste tu folii udelat na milimetr kratkou, aby tam nebyla ani trosku rezerva, to musel byt skutecne inzenyr za vsechny prachy…) :@

muj legend spadl %z kola ze stolu z kufru auta z pažezů
ale funguje dobře..někdy se mi zdá že než načte družice tak FTF mezitím zdrhne…Jednou jsem z ní šel na [cache]Ufoni 2 cesta tmou[/cache]tam v tom lese se cítila jako já před hodinou Anglického jazyka ve škole…

Jak je to stou gumou postranách??Jde taky dobře sundat??

Až tak dobře, že se ti po čase sundá sama.:frowning: Je přidělaná nějakou oboustrannou lepící páskou.
Horší je to s vracením. Potřebuješ zas tu lepící pásku, ale proveditelné to asi je.
Jestli máš ale přístroj v záruce tak bych vůbec nic neřešil a vyreklamoval bych ho. Zvlášť pokud ti nefunguje zapínací tlačítko, tak úpravou klipsny mezi konektory nic nevyřešíš. Tlačítka po stranách jsou přímo na hlavní desce. Viz obrázky pár příspěvků výš.

To je prave ten omyl… ten pasek pomuze, protoze skutecnost, ze to nejde zapnout, nijak se zapinacim tlacitkem nesouvisi. To tlacitko je s nejvetsi pravdepodobnosti zcela v poradku.

Ja si to taky myslim.Protoze metoda klep klep trochu pomahala ale ted uz to asi stech kontaktu vypadlo.Je nesmysl aby se tlacitko nejak poskodilo si myslim.

Jasně no, vyloučit to určitě nejde, jenom mi přišlo divný, že na tom konektoru je v podstatě jenom displej a thumbstick, a že už zaplý přístroj nešel ani vypnout.
Rozebraný jsem to ale nikdy neměl, raděj jsem si došel v rámci reklamace do obchodu pro nový po tom, co se odlepila guma, začaly běhat proužky po displeji a nefungovaly dvě ze čtyř poloh thumbsticku. :slight_smile:

On na tom prave neni displej primo, protoze na to je tam tech dratu malo. A na rozebranem hornim dilu je videt, ze v ramci horniho dilu vede primo k displeji mnohonasobne vice dratku.

To vsechno znamena, ze v hornim dilu je i samotny radic displeje, ktery skrze ten propoj komunikuje se zakladni deskou. Komunikace musi probihat asi nejakym protokolem a tezko rict, jak se cely pocitac v GPSce zachova, kdyz mu ta komunikace selze.

Pro predstavu lze rict, ze je to jako kdyz si v pocitaci povytahnes grafickou kartu z konektoru. Take ti pocitac muze delat psi kusy, muze se znenadani vypinat, nebo nepujde vubec zapnout.

No jo, to máš asi pravdu.
Holt funkčnost celého přístroje visí na jedný blbě udělaný sběrnici.:frowning:

ten náš byl odolný vůči všemu, šlápnutí, dešti mrazu, spadnutí. Jediný vůči čemu nebyl odolná byla ztráta. Ale ježíšek nám přines Vistu HCx, takže už je to docela fajn.