Odolný outdoorový telefon

Máte někdo zkušenosti s jakýmkoliv odolným telefonem kterej se dá ted koupit jako novej. Pro mě je zásadní prachuodolnost. Zatim mi nejlíp vychází Nokia 3720.
Dík za odpovědi.

beran: sam N3720 mam a mohu ji opravdu doporucit. Predtim jsem mel N6500c a tohle je to same, ale odolnejsi a hlavne realne vydrzi opravdu tyden baterie.

Mrkni se na Sonim XP2 Spirit. Treba na youtube…
Pekna hracka, idealni na stavbu a na tvrdsi podminky.

Pekny, ale osobne bych radeji zvolil zavedenou znacku. Navic po designove strance to nevypada zrovna 2x esteticky. Na tu stavbu OK, ale aby tohle nekde clovek vytahl na jednani.

Jinak dalsi moznosti je tahle hruza:
http://www.alza.cz/mobilni-telefon-gsm-evolve-gx780-survivor-d107555.htm

Videl jsem to nazivo v Datartu nebo kde a je to prisernej kram - staci si to vzit do ruky a clovek pochopi proc.

To je levna napodobenina Sonimu. Mam ho od lonskeho jara a momentalne je v reklamaci, odesel mu mikrofon. Poskrabany byl po par tydnech, obcasne zmoknuti a mraz snasel dobre, lampicka sviti, vydrz baterek dobra. Hlasity hodne, taky se hodi na stavbu. Funkcnost orezana na minimum, ani WAP nema.

Mrkni na Samsung B2100 nebo B2700 (výškoměr, kompas). IP 47 odolá i ponoru do vody. Sám používám Samsung M110 (přes rok) a ten vodě a pádům odolává super. První mobil po Nokii 5210 co jsem nezničil.

Nokii 3720 mám nově jako služební, vybral jsem si ji především kvůli svítilně, mapám a snad i nějaké té trošku zvýšené odolnosti. :stuck_out_tongue:
Nemám s ní ještě moc zkušeností, ale prachuodolnost i voděodolnost bych podle konstrukce neviděl jako problém.
Pojistný zadní "mincový" zámek krytu baterky působí bytelně, celý kryt má těsnění, takže tato nejnáchylnější část průniku vody a prachu se zdá opravdu téměř neproniknutelná.. Klávesy kvalitní, i ostatní otvory vypadají celkem odolně a uzavřeně. Čemu už bych tak moc nevěřil je nějaká větší odolnost vůči pádu. Zkoušet to ale zatím nebudu. Celý zadní kryt klidně mohl být z gumy. Je, žel z plastu a nepůsobí moc jistě.
Celý telefon konstrukce je rámována kovem, kterému bych při pádu asi věřil. Ovšem pokud mobil spadne na nějakou hranu displejem či zadem, předpokládám, že to asi displey nebo právě plastová záda zabolí…
Jediné co mě zatím opravdu štve, je nefungující komunikace BT modulu a Handy geocachingu. S mapami si ovšem modul rozumí, snad to tedy nějaká nová verze HG vyřeší.
No a v neposlední řadě je v telefonu skvělá hra na cvičení mozku Brain Champion B) :smiley:

zasa: no ja bych hlavne zminil opravdu perfektni klavesnici, protoze se na ni pise jedna radost.

otevřu todle starší téma…

máte někdo ozkoušenou variantu Samsung B2100 + GPS modul+ nějaký soft na hledání? :slight_smile:

trochu po tom samsungu pokukuju, tak abych si nekoupil nějaký "krám", s kterým by případně hledat nešlo. PDAčko na to není to pravé ořechové…

Tady je video z testu odolnosti mobilu Evolve GX780 Survivor.
Třeba ti to pomůže při rozhodování.
http://www.mobilmania.cz/clanky/evolve-gx780-survivor-crashtest-video/sc-3-a-1122262/default.aspx

Samsunga 2700 mam, je to prosty telefon, ktery umi zakladni veci a docela dost vydrzi, i kdyz nevim jako poskrabani, protoze to jsem nezkousel … Akorat nevim s temi Java aplikacemi, je to opravdu JEDNODUCHY telefon :wink:

No, ryze outdoorovy telefon to sice neni, ale myslim ze se jedna o docela elegantni reseni:

1. iPhone
  2. Otter Box Defender (http://www.iphone-prodej.cz/otterbox/defender/)
  3. solarni baterie (http://www.iphone-prodej.cz/1572-solarni-baterie.html)
    jediny problem byl, ze na iPhone v Defenderu nesla solarni baterie pripojit ale to se da snadno resit propojovacim kablikem

Když to tu tak čtu, tak mám nevyužitej Siemens ME45 s komplet příslušenstvím - sada pro hasiče. Ve stavu prakticky jako novém - defakto uloženka. Kdo by měl zájem může mi na PM napsat nějakou představu ceně.

:Tohecz - díky za odpověď :wink:
já právě sháním "prostý" telefon. momentálně vybírám mezi ním a nokií 2330 clasic, leda na tom samsungu se mi líbí ta vyšší odolnost. možnost připojit BT GPS a hledat by byla příjemným bonusem, ne nutnou vlastností.
když už mám tedy na drátu majitele… jak často musíš nabíjet?

:Poník - co je to sada pro hasiče? :smiley:
a jakou má výdrž na baterky. nevíš, dá se případně sehnat nová baterka?

Nabijim tak 1x za 6-7 dnu pri rozumnem pouzivani a vypinani na noc (budik samozrejme funguje). Osobne me pri prechodu z Nokie prijemne prekvapily nektere funkce menu a nektere zas neprijemne, ale za tech par mesicu jsem si zvykl :wink: Jak jsem psal, pouziti BT GPS jsem netestoval.

Sonim rozhodně v odolnosti a vybavenosti vede před ostatními odolnými telefony (bohužel velikostí je to cihlička). Já mám Samsung B2100 a nemohu si jí vynachválit. Už vydržela tolik pádů, koupání a bláta a stále bez škrábance a pořád plně funkční bez sebemenšího poškození.