Zdar, kdo mi poradí, jak mohu dočasně odstavit kešku - škrtnout název na webu…dík
Dočasně kešku vyřadit z webu nejde, jde jen disablovat, což se dělá logem "Temporarily disable", keška bude na webu přeškrtnutá, a tedy nevhodná k návštěvě.
Tento stav by měl správně trvat nejdéle 3 měsíce.
Pak existuje ještě možnost archivace stejnojmenným logem, což je ale už většinou definitivní zrušení kešky.
Vyborne, zrovna na to jsem se chtel zeptat, planuji totiz odstaveni kese Zahada stareho Jeremiase ([cache]GC1AQJ9[/cache]) na zimu, az bude mrznout nebo napadne snih, bylo by problematicke ji odlovit.
Navic jen okrajove (!) uvazuji, ze bych na misto vychozich souradnic pripadne umistil jinou, docasnou zimni kes na jine tema, tato by po obnoveni Jeremiase byla bud archivovana, nebo disablovana (ale na vic nez tri mesice, coz je spor). Jak se na toto divaji kaceri a hlavne reviewri?
No, já nevím, ale pokud sníh přímo nebrání nalezení keše nebo potřebných indicií, tak může keš fungovat i v zimě.
Jen je to prostě trochu náročnější …
A konkrétně u téhle, noc v zimě začíná o dost dříve ![]()
No, uvidim, jen pod snehem by byly nektere stage proste k nenalezeni a hlavne by mohly 1 az 2 stage totalne zamrznout. Abych to uvedl na pravou miru: pokud bude slaba zima, tak ji urcite necham co nejdele to pujde.
BTW stejne by me zajimal nazor na tu docasnou kes.
Mám dojem, že temporarily disable jde jen na 2 měsíce, pak už se ozve reviewer co s tím plánuješ…
… udivuje mne, že pokud má někdo založeno pár keší nezná tuto volbu, je to standardní věc…
… pokud keš není dostupná za sněhu, pak je na to ikonka v atributech (přeškrtnutá vločka) a lze na to upozornit i v listingu. Je problém, kdy a jak bude u nás sníh, takže nějak to generalizovat asi nemá cenu…
… i když je keš disabled, tak na místě nelze povolit novou keš, až po archive. Tudíž cesta disable, dát tam na zimu jinou krabku a pak zase obráceně nebude u reviewera fungovat!
To se občas stane, že vyrazíš na keš a pak ji nedostaneš ze země. Prostě to patří k zimnímu lovu.
Keš, aby splňovala pravidla, tak musí existovat alespoň 3 měsíce, takže založit plánovaně keš na kratší dobu není správné.
To sobikovi: Disable samozrejme znam, obcas jej musim bohuzel i pouzit. Hm, nechce se mi to overovat, ale zda se mi, ze limit je 3 mesice. Ale diky za info.
To kolombo: Jo, jen mi prijde trochu nevhodne tahat kacery celou noc v mrazu nekde po lesich, kdyz ji bez krumpace nedostanou.
Ale pripadne na to upozornim. Diky za nazor a odpoved, presne to jsem potreboval.
Radimecek napsal/a:
To kolombo: Jo, jen mi prijde trochu nevhodne tahat kacery celou noc v mrazu nekde po lesich, kdyz ji bez krumpace nedostanou.Ale pripadne na to upozornim. Diky za nazor a odpoved, presne to jsem potreboval.
Já to vidím tak, že ty je netaháš, jdou tam sami a vědí, že je sníh a mráz ![]()
Já mám na některých keších v zimě skoro stejnou návštěvnost, jako v létě a to nemají žádnou zimní úpravu a opravdu se musí vyhrabat.
A pokud někdo vyrazí na keš a pak je překvapen, že je v zimě sníh, je to hlavně jeho problém.
Napsal bych do listingu, že za sněhu může být nalezení obtížné nebo nemožné a nechal bych keš v provozu.
kolombo napsal/a:
Napsal bych do listingu, že za sněhu může být nalezení obtížné nebo nemožné a nechal bych keš v provozu.
Ano, to je správná cesta… a přidal bych ikonku přeškrtnuté vločky…
Ok, demokratickym hlasovanim jsme rozhodli.
Ale pokud bude mrznout tak ji na chvili mirne omezim (nebude to snad na disable), ted jsem si totiz uvedomil, ze finalka je na nizke teploty citliva, resp. obsah, ktery je soucasti tematu kese. ![]()