Mám takový dotaz.Do GARMINA Vista HCx jsem si nahrál POI čerpací stanice a zadal vzdálenost pro upozornění 600m.Při cestě autem mi některé čerpací stanice navigace oznámila,ale některé ani nepípla.Zajímalo by mne jak tohle upozorňování funguje,protože jsem nabyl dojmu,že záleží na rychlosti pohybu samotné navigace,aby vůbec stačila "vyhodnotit situaci".Nikdy se nestalo,že by upozornila přesně v zadané vzdálenosti,ale vždy blíž k POI,někdy vůbec.Dá se to nějak ovlivnit,či máte někdo podrobnější zkušenosti?
Vidím,že reakce je nulová,proto se pokusím svůj dotaz ještě rozvést a upřesnit.Zjistil jsem(zatím pouze v demo modu),že varovný alarm POI bodu funguje pouze pokud je přesně na trase,jakmile se nachází mimo GPS nereaguje,přestože dosah alarmu protíná danou trasu(tohle chování GPS je mi záhadou).
Varovné alarmy jsem chtěl využít při hledání pokladů.Měl jsem v úmyslu všechny keše nahrát jako POI s varováním přes POI loader a GPS by mne upozornila na blížící se keš,zatím bohužel nic.Nevěřím,že jsem první koho to napadlo a doufám, že tento problém již někdo vyřešil a dá radu nám ostatním.
Jedine co me napada, je ze garmin ma navigaci po cestach a primo a jestli pri navigaci po cestach na ty POI mimo cesty nevaruje?
Ted jsem do Legend HCX zadal jeden bod a v zadane vzdalenosti varovani zahlasil.
Druha vec je, ze jsem si pred par dny nahral vsechny Traditional pres Garmin POILoader i s nastavenim varovani a vzdalenosti a v terenu jsem pak zjistil, ze nevidim ani jednu kesku:o. Musim to jeste otestovat.
Mam nejnovejsi firmware.
Nevím jestli jsem dobře pochopil princip POI s alarmem.Domnívám se,že pokud mám nahrané tyto body v GPS,tak se mi při mém pohybu v terénu a následném protnutí kružnice,která vymezuje dosah alarmu ozve zvukový signál,mělo by to platit jak při navigaci přímo,po cestách nebo i bez navigace.U mne tu tok není.Viz příspěvky nahoře.
Zdravím, Co mam zkusenost ( s Vistou Cx) tak přístroj má pro alarmy pouze omezenou paměť.. asi 10 bodů. Nepodařilo se mně nikdy nastavit , aby upozorňoval na skupinu, nebo typ bodů, nebo POI.
JInak s jednotlivými body zadanými ve varovného seznamu to funguje jak má. Je jedno, jestli jsou body přímo na trase nebo ne, důležitá je zadaná vzdálenost alarmu.
POkud někdo ví, jak nechat upozorňovat na celé skupiny bodů, rád bych se to naučil. Etrexy to podle mně neumí.
Pomocí POI Loaderu jde nastavit pro danou skupinu bodů upozornění na rychlost nebo vzdálenost. JE potřeba jen zvolit "manuální" režim a pak pro každou skupinu nastavit.
Mám ale problém. Když si přes MoZiGo vyexportuju traditional kešky z celé ČR vidím v GPS u každé popis velikosti, obtížnosti + hint. Kdyz skupine traditional nastavím varovat při přiblížení pod určitou vzdálenost, vidím v GPS jen info o tom, že se ma varovat pri urcite vzdalenosti ale uz tam neni ten hint, velikot, obtinost. nevíte někdo jak to udělat aby mi to varovalo na skupinu traditional a ješte k tomu u každé kešky byly ty informace z MoZiGo?
Nejdřív bych rád upozornil na rozdíl mezi VAROVNÝM BODEM a BODEM ZÁJMU (nebo také POI) S ALARMEM.
Varovný bod - můžu vytvořit přímo v GPS,opravdu podle mých zkušeností funguje jak má,ale lze jich použít pouze deset.
Bod zájmu s alarmem(o ten mi jde) lze do GPS dostat pouze přes POILoader,zato snad do naplnění kapacity karty neomezené množství(já měl něco přes 3000 bodů),ale ten alarm mi funguje velmi prapodivně a právě v tomhle ohledu bych potřeboval pomoci.Samozřejmě v POILoaderu
si zadám manuálně ať již vzálenost nebo rychlost,ale jak jsem již psal-chování je prapodivné.
hrasek-tobě ten alarm funguje i u POI?Nesmíš přímo exportovat z MoZiGo,ale nejdříve do .csv a to pak přes POILoader do GPS.U mne to tak jde.Bohužel tam mám buď upozornění na vzdálenost a rychlost nebo jen popis.Nikdy oboje takže nepomůžu.
Nezkoušel jsem v terénu, ale měl by fungovat. MoZiGem exportuju do *.csv a pak nahrávám POI Loaderem. Jediné co mě štve, že místo těch popisů zobrazuje GPS u každé keše info o vzdálenosti či rychlosti kdy se má varovat.
Fungovalo mi to na starším fw (Legend hcx). Nakonec jsem to zrušil protože se to ukázalo jako naprosto nepraktické. I při nastavení vzdálenosti pod minimální vzdálenost keší od sebe to pořád pípalo. Neustále se totiž dostáváš ven a dovnitř kruhu nastavené vzdálenosti pro alarm. Podle mně je to pro GC nevyužitelné. Keší se příliš mnoho.
Použití bych viděl tak pro radary nebo jiné POI.
Co tu citam, to mi nieco pripomina. ![]()
Je mozne, ze to na Viste funguje tak, ako na 60CSx. A tiez, ze to so starsim FW fungovalo inac.
Precitajte si navod z tohoto vlakna:
a este tuto zaujimavu diskusiu: