Zajimalo by me, kdo se stara o cache, ktere zasadil OK1FRN(Tabor - Hylacka, Macocha…)? Ostatni dobraci geocacheri co maji u sebe logbook?
A proc te to zajima? je tam nejaky problem?
Problem je asi v tom, ze majitel nema o geocaching jiz prilis velky zajem (naposledy na GC.COM: Monday, April 24, 2006).
Nedavno jsem resil shodnou situaci na jine cachi - nechtel jsem, aby Sto parezu byla archivovana, tak jsem autorovi zjara nabidl adopci, ale nepochodil jsem. Nakonec jsme kesku stejne obnovili i bez pozehnani autora, protoze i kdyz neni nijak obzvlast zajimava svou lokalitou, patri do historie geocachingu jak meho osobniho, tak i ceskeho (byla zalozena skoro pred ctyrmi lety).
tak to pak jo
Ani my jsme nepochodili s kontakty na autora, ani na ICQ nereagoval a to byl prokazatelne online.Bohuzel, myslim ze jeho cache by mely byt zachovany,alejaksi uz asi nema cas, nebo mu to je jedno ![]()
Jo presne ten duvod co tu psali ostatni… O cache uz zrejme autor nema zajem? A jak je na tom cache - place of doubletree? Nikdo ji nikdy nenasel, ani autor s ni po zalozeni nic neprovedl… Proste prestal mit zajem o geocaching? Jenze co s takovymi keskami, o ktere se autor uz nestara? Nejaky rok uz maji a je skoda je uplne rusit - je ale videt, ze i pres to vsechno celkem funguji - vzdycky se totiz najde dobrak, ktery tam da svuj logbook a cache funguje dal. Kdyby je ovsem nekdo ukradl, tak ji autor neobnovi… A co se starym logbookem???
Byla to taky jedna z nejstarších kešek u nás, celkem ji našlo 12 lidí. Keš byla tak ukrytá, že tam zřejmě ještě pořád je, ale alespoň z našeho pohledu, na místě uložení cache nic výrazně zajímavého, kvůli čemu by se měla udržovat dál, nebylo.
Zkusím ho kontaktovat, je to taky radioamatér, tak se snad ozve…
Možná by se to dalo přes rewievera “násilím” adoptovat.
Asi to bude nejsnažší cesta, protože ani na radioamatérských sítích se neukázal od 11/2005 Kontakt bude asi problematický… Nicméně zjistil jsem toto:
OK1FRN, Martin Děkan, Praha 10- Strašnice, tel: 602 600 510, ICQ: 143875523 143875523, web: http://www.de-ma.cz, e-mail: [email protected]
Na webové adrese je jiný telefon, otázka co z toho ještě platí…
Je takova moznost, ale ridi se dost striktnimi pravidly, aby nebyla zneuzivana. Podrobnosti zde.
Tj. mam-li zajem adoptovat neudrzovanou starou cache, snazim se kontaktovat puvodniho autora (mailem+poznamka na strance cache), jestli je ochoten prevest vlastnictvi na mne. Pokud nereaguje, kontaktuju reviewera, ten napise k cache reviewer note, jestli ani na tu vlastnik nereaguje, tak reviewer muze po ctyrech tydnech postoupit zadost o adopci adminovi Groundspeaku.
Ja bych popremyslela o Tabor - Hylacka. Je ji skoda a v Tabore travim hodne casu, takze s udrzbou by nemel byt problem. Takze jestli jsem dobre pochopila, tak musim kontaktovat majitele. KDyz se do mesice neozve, tak cache muzu adoptovat. Ale kdo bude na gc udavan jako majitel cache? Stale ten puvodni?
Pak budeš vlastníkem ty - budeš ji mít ve svých vlastnických statistikách (ale i nálezech, pokud jsi ji už našla) a do záhlaví cache pod název si můžeš jako vlastníka napsat klidně Sněhurku, to je úplně jedno…
A proc ji adoptovat? Pokud neni obcasna udrzba problem, tak kde je problem?
No to jako problem neni, si myslim. Hlavne spis aby se o ni nekdo postaral, kdyz je treba… A ne aby bylo na netu - byli jsme tam, ale uz tam vazne neni, kam se zapsat…A kdyz ji nekdo ukradne?
Neni tohle odpoved? :“Je ji skoda a v Tabore travim hodne casu, takze s udrzbou by nemel byt problem.”
Nebo si pod pojmem udrzba mam predstavovat neco jineho nez doplneni cisteho logbooku a pripadne obnoveni ukradene nadoby? Neco mi uniklo?
ok ok ok ok…uz mlcim…
Nejde o to mlcet, jde o to se vyjadrit :-). Chci jenom rict, ze pri dnesnim hustem provozu musi byt bezne, ze se o kes obcas postara nekdo z navstevniku nebo blizko kese se casto vyskytujicich kolegu a neni to duvod k adopci :-). Dela to pro ostatni, ne pro autora kese. Treba to OK1FRN zase chytne :-).
Chci jenom rict, ze pri dnesnim hustem provozu musi byt bezne, ze se o kes obcas postara nekdo z navstevniku nebo blizko kese se casto vyskytujicich kolegu a neni to duvod k adopci :-).
No nevim, napada me treba The Danish Stones, kde je 16.8. zaznam o nevhodnosti sklenene nadoby, ale nikdo z dalsich nalezcu ji nevymenil ani pres prosbu autora. Uz nekolikrat jsem byla neplanovane kousek od cache, ale rikala jsem si, ze tam pujdu az budu mit s sebou plastovou pixlu na vymenu…takze zatim nic. Kdyby to byla ma cache, uz je vymenena, jako treba Svitani na Ralsku, ktere bylo vcera hlasene odcizene a dnes je tam uz nova cache. Je moje, citim za ni odpovednost a nechci, aby tam nekdo lezl zase zbytecne…Takze ja v tom rozdil vnimam, jestli je cache moje nebo ne. Mozna to je chyba, ale…je to tak.
Martina (OK1FRN) znam a jsem s nim v kontaktu. Cislo uvedene zde na foru jiz nekolik let nepouziva. Geocaching v te podobe, v jake je nyni v CR provozovan mu uz nic nerika a proto nekesuje. Sve kesky vsak rusit nechce, tak nejak si mysli, ze k ceskemu geocachingu jeste porad patri. Ted momentalne vsak zcela rezignoval, protoze mu byla zcela bezduvodne zrusena Place of doubletree, ktera je po celou dobu na miste (kontroloval ji). Byla snad nad sily modernich “lovcu snadnych bodiku” ?
Pripadnym vaznym zajemcum o adopci muzu zprostredkovat kontakt…