Okolí Prahy

Ahoj lidi, poraďte nějakou dobrou oblast na kešování (půldenní), v okolí Prahy tak do 40km, pokud možno s minimem mysterek (nemám čas luštit). Aby bylo občas něco zajímavého vidět a nebylo to od krabky ke krabce 10km. Chci se bavit a zároveň nahnat bodíky :slight_smile:
Díky 1000x

Napadá mě okolí Kostelce nad Černými lesy. Nenáročná procházka. Většinou jednoduché kešky (TFTC), tedy ty co již mám odlovené. Ovšem Jalový potok - to je síla. :o

Moc hezký výlet je do okolí Štěchovic, obzvlášť [cache]GC1BH3N[/cache] je skvost. Dá se udělat krásný okruh ze Štěchovic na Homoli, pak k NS Svatojánské proudy a zpět do Štěchovic. Koukni do mapy.

Přihřeju si polívčičku a doporučím Lány. Je to 25 km po R6 (směrem na Karlovy Vary). Ideální pokud si vezmeš kolo, zaparkuješ ve středu vesnice u obecního úřadu, zapneš GPSku a vyrazíš v tomto pořadí:

[cache]GC1B59T[/cache] Hrob TGM (minimultina)
[cache]GC1RF2K[/cache] Sobín (jednoduchá mysterka)
[cache]GC1RQZW[/cache] Antilopy v Lánech (tradička)
[cache]GC1Y2J7[/cache] Knihy v pohybu (tradička)
[cache]GC1HBNK[/cache] Plečnik v Lánech (multina)
[cache]GC1VDAT[/cache] Lánské kolo (cyklomultina 11 km), na trase jsou tyto keše:
[cache]GC1T0DY[/cache] Koněspřežka - Lány (tradička)
[cache]GC1NXWV[/cache] Lánská obora (tradička)
[cache]GCQYQZ[/cache] Pánova louka (tradička)
[cache]GC19D4M[/cache] Crash Site Oscar Ridley (tradička)
[cache]GC1A6DB[/cache] Zaniklé doly (krátká multina)
[cache]GC214G7[/cache] Náramková (tradička)
[cache]GC1Z04Z[/cache] Narnie II (mysterka)
[cache]GC1AD5C[/cache] Zaniklé doly 2 (tradička)

a pak jen vyzvednout finále Lánského kola a hurá zpátky k obecnímu úřadu na oběd, pivo nebo domů :). Za půl dne se to stihnout dá. Pokud bys chtěla sbírat ve větším poklidu tak bych vypustil Sobín, Náramkovou a Narnii II, tím se zajížďky zkrátí. První třetina keší je ve vesnici, Lánské kolo a keše kolem jeho trasy jsou v lese. Trasa Lánského kola je vedena po cestách, které jsou dobře sjízdné (schůdné) i v tomto deštivém počasí.

I když mám ke Kostelci dobrý vztah, tak doporučuji pouze pro sběratele bodíků. Většina z uvedených jsou mikro.

Já osobně vyrážím směr jih, Štěchovice apod.

Díky za všechny rady, Lány mám v merku už dlouho, na kolo úža, ale zítra na to asi nebude počasí :slight_smile: