Olmik-Salzburg

Na neoficiálním eventu -geoget- jsem vyslovil myšlenku najmout si autobus na snad megaevent do Salzu. Myšlenky, připomínky, možnosti?

mě napadl microbus ale nejak jsem to ješt nedotáhl do konce ale super nápad

A pojedeme tim zlutym, jako maji deti v USA? Jinak napad velice dobry. O eventu samozrejme premyslim a toto zjednoduseni by prislo vhod.

Pokud to bude nějaký pohodlnější zájezdový autobus, tak bychom to toho pravděpodobně taky šli. Nevíte někdo o kačerovi, který řídí profesionálně autobus?

Rozhodně bychom to brali, pokud budeme mít stále nouzi o odvoz a auto nebude, určitě bychom to brali. Chce to více informací a řádnou domluvu! Nicméně perfektní nápad.

Pocitejte se mnou! :smiley:

S takovou muzeme objednat vlak;)
idealni by pak bylo ubytovani nekde pekne pohromade v kempu

No vlak?:smiley: Když máma dělala na ČD tak měli svůj spešl vagón-ny. Lůžka, sprchy, toalety, společenská místnost,kuchynka. Jednou jsem tak za příplatek jako člen rodiny jel, byl to opravdu hotel na kolech.

Rád se přidám. Nejlíp, kdyby ten bus řídil nějakej kačer a zastavoval po cestě po keších :slight_smile:

No možná, že by mohl ten řidič i naplánovat trasu. A co takhle zjistit už seznam kačerů a udělat jedno razítko. Pak by u keše řidič zastavil a jeden z kačerů (vždy v pořadí jak sedí na sedadlech) by vyběh a dal do logbooku razítko. :slight_smile:

Teda už tady začínáte vymýšlet pěkné zrůdnosti.

Asi se přídám. :smiley:

Kdy a kde je sraz před odjezdem?

Wow, tak přesně takovej log bych ti smazal;)
Hele mít geobus na event to ještě beru, ale mít geobus na ježdění po keších, to už se mi zdá trochu moc. Toť můj názor.

To Brabenecz: způsob lovu je každého věc, bohužel někteří x1000-covkoví hledači právě svými hromadnými odlovy "inspirují" méně zkušené borce. Pokud chceš dělat osvětu, začni tam :). Kolega svojí poznámku napsal právě jako lehkou ironii na geokombajny.

To all: no, myšlenka autobusu tu bublá už měsíc, ale:

1. sehnat autobus za přijatelnou cenu i s řidičem (zatím se nikdo nepřiznal, že by sám řídil)
  2. autobus asi zůstane celý event na jednom místě (kemp), hůře se bude parkovat ve městě.
  3. veškeré věci (elektrika, notebooky, foťáky, …) je nutné nosit sebou, autobus nebude trvale open.
  4. a kdo to zkoordinuje? zatím se všichni chtějí přifařit, ale nikdo organizovat.

veškeré další příspěvky prosím doplnit o informaci:

• jsem ochoten podílet se na organizaci
  • mám možnost zajistit dopravu
  • znalost němčiny

Já: organizace ne, doprava pouze osobní auto, nur ein beer :slight_smile:

No tak už to vidím, že se na ničem nedomluvíme.:frowning:
-odlov cestou-
abychom tam vůbec dojeli
-hromadné městské odlovy-
docela mne to nezajíma stačí mi jedna keška, kvůli bodu na mapě
-můj ideální program- vše přizpůsobit počasí a pokud to jen trochu půjde, razit do hor na pořádné kešky na pořádném kopci. Naprosto mi nebude vadit pokud budu mít jednu dvě kešky za den.

Jinak na vše je ještě čas, ale dal bych pomalu nějaký seznam lidí.
Určitě bude potřeba nějaká záloha.

BUS - no pěkné, ale 40 tras a 40x víc problémů.řidič by byl asi na prášky s neustálých zastávek :wink:

Auto - nemám problém.míň je někdy víc.Minimálně bychom mohli z Olmiku vyrazit pospolu.

Proberem to v sobotu u ohně :stuck_out_tongue:

V té době už taktéž budeme mít možnost osobního auta, ale jsme pro …
S horama nevím, jede celá rodina, a nejsem si jist, zda-li jí nebude zajímat spíše jádro Salzu :slight_smile:
Nicméně BUS - ano
Organizace za nás asi ne, doprava taktéž zřejmě 1-2 auta (dle zájmu okruhu rodiny) …
Uvidíme … :wink:

EDIT : němčina - ne nejlépe, ale domluvíme se … navíc, ze zkušeností okruhu přátel a rodiny - dá se pohodlně domluvit anglicky :wink:

Mno tak s touto myšlenkou si hraju již déle než rok a byť nejsem zrovna příznivcem českého ME, tak jsem měl v plánu udělat z ČB eventový výjezd busem s tím, že podmínkou logu eventu je se zúčastnit zájezdu. Takže teď když je ten Salzburg, tak jsem odhodlán zorganizovat tento event směr Rakousko.

Tento týden budu zjišťovat podmínky a cenové návrhy několika společností.

a k doplňujícím otázkám:

• organizaci jednoho autobusu musí zvládnout jeden člověk
  • zajistit autodopravu je to nejjednodušší, ale vybrat za přijatelnou cenu s kvalitním busem je už těžší
  • znalost němčiny pouze pro odlovy tam - s autodopravcem a řidičem samozřejmě budete mluvit hezky česky

Mě by spíš zajímali jiné doplňující otázky:

• Na jak dlouho chcete jet? (ME trvá 3 dny)
  • Jaké dny tam chcete trávit? (v pátek začíná odpoledne, sobota je hlavní náplň a v neděli je snad CITO)
  • Kolik zastávek chcete dělat?

A za další… Jak moc vážně myslíte svou případnou účast? Znáte to.. na fóru se napíše spousta věcí, ale když má dojít na lámání chleba, tak je najednou všechno jinak a každému pak ochoří babička z pátého kolena apod. :wink:

Proto jsem tento event směřoval spíš mezi lidi které znám poměrně blíže a to mezi lidi na jihu Čech.

Jenom bych vás - jako člověk autobusové dopravy znalý - chtěl varovat, aby jste si dopředu ošéfovali 3 denní čekažku, protože ta na tom taky klidně může být dražší než kilometry - je docela obvyklé, že čekačka má jinou cenu, když jde o hodinu, dvě a 2 až 4 dny, tak na to bacha.

A osobně si myslím, že je to blbost, protože samotné ME je cca 30 km pod Salzburgem a už vidím, jak se 50 lidí dohodne, kdy tam chce zkončit, kdy kdo chce zkončit na citu atd… Ale to není moje věc :slight_smile:

Snad bych jen poopravil těch 30km na číslo cca 7km z místa konání do středu Salzburku :wink:

Souhlas, také bych tak viděl.
Do jednoho auta se vejde cca pět lidí, v klidu se cestou můžou zastavit na keškách, které chtějí dát, snáze se domluví, kdy chtějí na event vyrazit a kdy skončit a pokud se domluví tři, čtyři (nebo více) auta, mohou vyrazit společně. Efektivita téměř stejná, možnosti nesrovnatelné.