Umím nastavit filtr podle typu bodu a HC. Dá se k tomu přidat ještě omezení na počet bodů podle typu? Chtěl bych třeba vyfiltrovat od každého bodu 10 kousků pro každý typ. Jde to? Díky za radu.
Ne, to nejde. Rozhodne ne pomoci filtru.
K cemu?
No možná by combine v nějaké další verzi mohlo umět něco jako:
- označit prvních xy položek
- invertovat výběr
- delete vybraných ze seznamu
Hodilo by se to např. pro exporty do Garmina… Načetl bych si body od Home a pak ponechal jen prvních 5000, zbytek umazal… Nemuselo by se pořád hlídat, kolik bodů se načte při vzdalenosti xy od Home ![]()
Sobiku, vem uz, prosim, na vedomi, ze Combine nemuze obsluhovat zadne prvky Geogetu, k jejichz obsluze neexistuji ovladaci funkce v API. Seznam vsech funkci je v dokumentaci. Snadno zjistis, co mozne je a co ne.
EDIT: Jedine, jak by se to dalo udelat, je exportovat seznam do ggt, oriznout jej na prvnich X polozek a pak seznam nacist. Ovsem to udela navic i neco jineho: zmeni vyber tak, ze bude obsahovat vzdy ke vsem kesim i vsechny jejich body, … Ale to uz se tu taky diskutovalo.
Já chápu, že combine nedělá všechno… třeba se to naučí GG ![]()
OK, já si myslel, že to nepůjde. Jen jsem se pro jistotu zeptal;). GG jsem začal používat kvůli waymarkům a tam těch typů/kategorií je několik stovek. A jinak bych to použil (jak psal Sobik) i jako ‘omezený export’ do Garminu. Ale dá se to pořešit i jinak. Díky za odpověď.
Ale furt nevidim duvod k omezovani na pocet dle kategorii.
Chapu vzdalenost, chapu podel trasy, chapu uvnitr polygonu, chapu filtrovani dle vlastnosti…
Ale nevim k cemu je prakticky vhodne mit s sebou v navigaci 10 nejblizsich slunecnich hodin, 10 nejblizsich mekacu a 10 nejblizsich triangulacnich bodu.
Vetsinou se clovek stejne pohybuje na nejakem uzemi a chce z neho vsechny slunecni hodiny, vsechny mekace a vsechny triangulacni body, ne?
Waymarky exportuji všechny jako POI a v pohodě se vejdou a je asi dobré mít u sebe všechno…
Krom toho, ze velikost POI souboru, v dnesni dobe velkych karet za hubicku, snad uz nikoho netrapi.
Tak Combine uz to umi. Naucil jsem ho to - sice trochu kostrbate, neni to moc rychle (abych nenarusil vybrane body a jejich WPT, musi se to delat po jednom - metodu mi navrhl Medwyn, podekujte jemu
)
Pozn.: Nova verze jeste neni zverejnena, ale casem urcite bude ![]()
Díky za všechny, komu se to bude hodit. B)
HaLuMa: ani o ty karty nejde.. za celou dobu co mam oregona jsem v nem nemel kartu ani jednou.. topo, atlas, gpi cca 45MB a 10MB gpx a jeste je hafo volnyho mista ![]()
v závislosti na předchozím jsem se chtěl zeptat na tohle. na GC jsem PM a pravidelně si dělám export pomocí PQ do Geogetu.jednak kolem bydliště a taky různé lokace cesty a tak. takže třeba okolí HC mám zmáknutý celkem pravidelně a aktualizované. Chtěl bych se zeptat, zda by bylo těžké do filtru přidat možnost filtrování podle počtu keši.- Tzn ne třeba do 10ti km od HC ale třeba 1000 keší od HC. Mám pomocí combine nastaveno tak že po když připojím GPSku ta najeden klik mi to udělá filtr aktuálních keší exportne do GPSky a tam si to už jen pak načtu Měl jsem to nastaveno na 25km od HC ale díky tomu že keše poslední dobou ( světe div se) stíhám lovit rychleji než keše přibejvají zmenšuje se mi počet exportovaných keší. do GPSky. začal jsem cca na 1020keší a teď už mi to exporutje jen 920 keší. Já vím že stačí například zvětšit polygon na 30km nebo na 40km ale litr je pro mne tak optimum aby to v databázi GPSky šlapalo rychle a člověk by nemusel myslet na to co měsíc zvětšovat polygon. THX.
Filtrovani podle poctu je v principu spatna myslenka. No, jen si predstav, jak takove filtrovani probiha:
Predstav si to tak, ze postupne probiras zaznamy v databazi a vyhodnocuje,s jestli splnuje ci nesplnuje podminky ve filtru.
A ted si predstav, jak bys tam udelal tu podminku na pocet a zaroven vzdalenost od nejakeho bodu? jedes, jedes, a narazis na bod, ktery je dost blizko. A ted udelas co? vejde se jeste do poctu, nebo nevejde? kdyz se vejde, co kdyz mne jeste ve zbytku databaze ceka 1000 bodu, ktere jsou bliz? Ja to preci v tu chvili vubec nevim!
Takze bych vlastne musel prochazet databazi, ktera by byla serazena podle vzdalenosti, coz je velmi netrivialni a casove narocna uloha.
takze proto filtry nic takoveho neumi, a umet nebudou. Tohle se resi tak, ze si nejdrive data vyfiltrujes, pak data, ktera vyhovuji podmince (tedy podmnozina vsech dat) seradis, nadbytecna data useknes, a mas co jsi chtel.
vsechno toto bude mozne delat i pres Combine, jen se musim dokopat k tomu, abych do GG poradne dodelal APi na manipulaci se sloupci. pak uz to bude hracka.
Combine jiz dnes umi zanechat v seznamu jen prvnich X kesi.
gord: pokud to dobre chapu, tak to nacte komplet celou DB podle daneho filtru a az POTE to oreze. Je moje uvaha spravna?
Jestli to takhle jde tak zn ideál potřebuju vyfiltrova svoji DB třeba tak že chci jen aktivní keše, seřadím je dle vzdálenosti od HC a následně ořežu na 1000 záznamů a exportnu do GPSky. Jeslti to takto jde tak super to je to co mi naprosto dostačuje. ![]()
satan: ne, to jsi pochopil spatne.
patrac, satan: ta funkce pracuje tak, ze vezme prave zobrazeny seznam a z nej urizne vsechno, co je za X. radkem. Je tedy na uzivateli, co si zobrazi v seznamu (a pripadne jak to seradi). Nic vic ta funkce nedela a ani nemuze.
Gord: no mozna by bylo vhodne napsat step-by-step navod, abychom se k necemu dobrali ![]()
Pokud to tedy ted dobre chapu, tak si udelam nejaky filtr, vyfiltruju pozadovane kese, nasledne si je rucne seradim (napriklad podle pozadovane vzdalenosti) a potom "automaticky" odmazu od X az do konce. Je to tedy tak?
Ano, treba. Jinou moznosti, kterou jsem ovsem nezkousel, muze byt: nastavim razeni podle sloupce vzdalenosti, spustim davku, ktera podle filtru naplni seznam keskama a pak z nich odrizne konec. Nastavit razeni zatim z davky nejde - to to to, co pred chvili zminoval Haluma ohledne API.